سفارش تبلیغ
صبا ویژن

95/9/11
4:4 صبح

تحقیق در مورد اسلام و حقوق بشر pdf

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق در مورد اسلام و حقوق بشر pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد اسلام و حقوق بشر pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد اسلام و حقوق بشر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد اسلام و حقوق بشر pdf :

اسلام و حقوق بشر

علامیه جهانی حقوق بشر که در دهم دسامبر 1948م با چهل و هشت رأی موافق و هشت رأی ممتنع به تصویب رسید (1) از همان ابتدای شکل‌گیریِ مقدمات آن، مناقشات مهمی را برانگیخت و تفاوت‌های بنیادی فراوانی را در ارزش‌ها و فرهنگ‌های ملل آشکار ساخت. این مناقشات و تفاوت‌ها، سرانجام در دو قلمروی «بین‌تمدنی» و «درون¬تمدنی»، و سه عرصه «فلسفی»، «تاریخی» و «عملی» آرایش یافت.

یکی از پایدارترین مسائل این بود که حقوق بشر را باید بر چه مبنایی اعلام کرد. تاریخچه اعلامیه مشخص می‌کند که مسائل مورد بحث در آن دوران و دیدگاه‌هایی که الهام‌بخش روایت نهایی «اعلامیه حقوق بشر» بودند، در اساس، به یک منظومه فلسفی غربی مربوط می‌شدند. سنّت‌های فلسفی و حقوقی غیر ‌غربی ــ که شاید می‌توانستند خواسته‌های آرمانی متفاوت یا تکمیلی حقوق بشر را مطرح سازند ــ به ندرت در مذاکرات و مشورت‌ها مدنظر قرار گرفتند.

حتی آن بخش از اعضای کمیسیون حقوق بشر که نمایندگی کشورهای غیر غربی را بر عهده داشتند، در اغلب موارد، خود در غرب یا در مؤسساتی درس خوانده بودند که نمایندگان قدرت‌ها و اندیشه‌های غربی در کشورشان بودند. بنابراین اگرچه گهگاه به سنّت‌های غیر غربی مانند آیین کنفسیوس یا اسلام

ارجاعاتی می‌شد، اما ارجاع به سنّت‌های غربی بر نظرخواهی‌هایی که به تدوین نهایی «اعلامیه جهانی» انجامیدند، سخت مسلط بود. (2)
بدین ترتیب، نخستین و مهم‌ترین مناقشات درون‌تمدنی در باب «اعلامیه حقوق بشر» به حوزه فرهنگ‌های غربی مربوط می‌شد؛ اما همین منازعات، به تدریج و با گسترش نشانه¬های فرهنگ و اندیشه غربی، به درون دیگر نظام‌ها و سنّت‌های زیست اجتماعی تسرّی و تعمیم یافت. درست به همین جهت است که اکنون شاهد مناقشات مهم فلسفی، تاریخی و عملی «درون‌تمدنی» در جوامع اسلامی، و در باب مواد مهم اعلامیه حقوق بشر هستیم. در این مقاله، پس از اشاره به منازعات درون‌تمدنی غرب، به تحلیل نشانه‌شناختی این وضعیت در جوامع اسلامی می‌پردازیم.

الف. مبانی و مناقشات غربی
مناقشات درون‌تمدنی غربی‌ها درباره مبانی و مواد اعلامیه حقوق بشر را می‌توان در چهار مقوله اساسی دسته‌بندی کرد: مبنای الهی حقوق بشر؛ حقوق طبیعی؛ حقوق وضعی؛ و اندیشه‌های مارکسیستی. هر کدام از این دیدگاه‌ها، تصویر و توصیه‌های خاصی درباره مواد اعلامیه داشتند.

1 حقوق الهی: در جریان نظرخواهی‌های کمیسیون حقوق بشر، هنگامی تفاوت‌های فلسفی آشکار شد که مسئله گنجاندن یا نگنجاندن استناد به خداوند یا طبیعت، به مثابه منشأ حقوق بیان‌شده در «اعلامیه حقوق بشر»، مطرح گشت. هلندی‌ها به همراه چند کشور اروپایی و غیر اروپایی، در جریان سومین کمیته «کمیسیون»، سعی کردند پیش‌نویس اعلامیه را به سمت استناد به خداوند بکشانند. نماینده هلند در سخنرانی مجمع عمومی گفت:

در اعلامیه به منشأ الهی انسان و جاودانگی روح او اشاره نشده است. در واقع، سرچشمه تمامی این حقوق، خود خدای متعال است که مسئولیت بزرگی بر دوش کسانی گذاشته که این حقوق را مطالبه کرده‌اند. نادیده‌گرفتن این پیوند، در حکم جداکردن گیاه از ریشه‌های آن، یا ساختن خانه‌ای بدون پی است. (3)
هرچند این دیدگاه هرگز به تصویب نرسید؛ اما قرائتی الهی از حقوق بشر همچنان به مثابه یکی از قرائت‌های مهم در ذاکره تاریخی ملل متحد باقی ماند و امتداد پیدا کرد. قرائت اسلامی از حقوق بشر، و چالش‌ها و چشم‌اندازهای درون‌تمدنی این برداشت در جهان اسلام، از جمله این دیدگاه‌هاست.

2 حقوق طبیعی: حقوق ذاتی شخص انسان و مفاهیم مرتبط با آن، زاده سنّت «حقوق طبیعی» است که گفته می‌شود مبنای مفروض و مسلط اعلامیه حقوق بشر بوده است. این مفهوم از حقوق بشر، حاصل نظریه‌ای است که گروهی از فیلسوفان سیاسی سده‌های هفدهم و هیجدهم، تحت عنوان مکتب قرارداد، تدوین کرده بودند. ظاهراً ماده اول اعلامیه حقوق بشر از این جمله روسو گرفته شده است که «انسان آزاد آفریده شده است؛ اما همه جا در بردگی به سر می‌برد» (4). روسو در مورد آزادی طبیعی انسان با اغلب نظریه‌پردازان مکتب حقوق طبیعی وحدت‌نظر داشت؛ اما آنچه روسو را شاخص می‌کند این است که وی این آزادی طبیعی را از انسان جدایی‌ناپذیر می‌داند و قائل است هیچ کس در هیچ شرایطی حق ندارد انسان را از آزادی محروم نماید. به نظر روسو،

«دست‌کشیدن از آزادی خود، به معنای دست‌کشیدن از مقام انسانی خود، دست‌کشیدن از حقوق بشریت و حتی از وظایف خود است [;] چنین انصرافی با طبیعتِ انسان سازگار نیست» (5).

3 حقوق وضعی: همراه با نظریه «حقوق طبیعی»، دیدگاه بسیار متفاوتی درباره مبانی حقوق بشر پیدا شد که خواستار آن بود که فقط خواست‌ها و اعمال انسان‌ها و دولت‌ها، منشأ حقوق باشد. این دیدگاه که نشان‌دهنده تمایل بیشتر به عقل‌باوری بود، اعتقاد داشت که انسان‌ها، همانند دولت‌ها، به هیچ‌وجه تحت الزام قوانین برون‌بشری قرار ندارند، بلکه داوطلبانه و از روی عقل می‌پذیرند که رفتارهایشان را خود به گونه‌ای محدود و منظم کنند تا از بهترین امکانات برای تکامل فردی و ملی برخوردار شوند. بر اساس این دیدگاه، دولت‌ها با رعایت محدودیت‌هایی که برای اعمال خود وضع می‌کنند، تعیین محدوده و دامنه حقوق بشر را ممکن می‌سازند. (6)

4 حقوق مارکسیستی: در عرصه فلسفی، برداشت مارکسیستی از حقوق بشر، نه بر مبنای فرد، بلکه بر پایه جمع استوار شده بود. از نظر مارکسیست‌ها، دست‌یابی به رفاه و آسایش اقتصادی، پیش‌شرط بهره‌مندی واقعی از حقوق مدنی و سیاسی شمرده می‌شد. بنابراین حقوق بشر، به اعتقاد مارکسیست‌ها، فقط در چارچوب نیازها و حقوق جامعه تصورپذیر بود. مارکسیست‌ها از یک سوی، بر حقوق اقلیت‌ها تأکید می‌کردند و این مستلزم پیوند حقوق فرد و جمع بود، و از سوی دیگر، تحقق سطحی از برابری اقتصادی را بر اعطای حقوق مدنی و سیاسی مقدم می¬دانستند. (7)

به هر حال، منازعات چهارگانه فوق، اختلافات و تفاسیر درون‌تمدنی غربی‌ها را درباره حقوق بشر نشان می‌دهد و همچنان تنور مباحثات و تحلیل‌ها درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر، مواد تفصیلی آن و سلسله مراتب اولویت‌ها و ترجیحات این سند بین المللی را گرم نگاه داشته است. این مناقشات، هرچند در شرایط کنونی جهان اهمیت دارند، پی‌گیری آنها با توجه به وضعیت دینی ـ سیاسی جامعه ما، اهمیت ثانوی دارد و تا حدودی دور از ما و مسائل حیاتی جامعه ماست. آنچه برای ما اهمیت دارد، جست‌وجوی وضعیت اعلامیه حقوق بشر در فضای فکری ـ سیاسی اسلامی و پیوند این وضعیت با سرنوشت کنونی ماست. در سطور زیر به ارزیابی این مسئله می‌پردازیم.

ب. اسلام، غرب و حقوق بشر؛ مناقشات برون‌تمدنی
چنان‌که گذشت، اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر مبانی فرهنگ غرب، به‌ویژه فلسفه حقوق طبیعی، استوار است. بشر لیبرال غرب، چنان‌که جان راولز(John Rawls) به درستی توضیح می‌دهد، سه وجه اساسی دارد: نخست، حکومت مردم‌سالار مبتنی بر قانون اساسی مستدل، که منافع اساسی مردم را تأمین می‌کند؛ دوم، شهروندانی که به لحاظ یک رشته «تعلقات مشترک» (Common Sympathy) وحدت یافته‌اند؛ و سوم، یک طبیعت اخلاقی. (8) به نظر راولز، وجه نخست امری حقوقی و نهادی است؛ وجه دوم فرهنگی و سرانجام، وجه سوم مستلزم انطباق دقیق با مفهومی سیاسی از حق و عدالت است. (9)

مطالعه مواد مختلف اعلامیه حقوق بشر، ابتنا و التزام این اعلامیه به انسان‌شناسی فوق را نشان می‌دهد. هرچند تاکنون تلاش‌های زیادی برای انفکاک ملازمه حقوق بشر با انسان‌شناسی فلسفه لیبرال غرب صورت گرفته و به تعمیم و تسرّی حقوق بشر به دیگر سنّت‌های فکری ـ اجتماعی توجه شده است، اما در سال 1948 م (سال تصویب اعلامیه) چنین نبود. در این زمان، ملازمه میان مواد اعلامیه حقوق بشر و لیبرالیسم غرب مشهود بود. نماینده دولت عربستان در

سومین کمیته مقدماتی کمیسیون حقوق بشر، با توجه به این ملازمه، برخی مواد اعلامیه را در حکم تعرض به اصول فرهنگ‌های دولت‌های اسلامی تلقی می‌کرد. قطعه زیر که از گزارش رسمی تفسیرهای عربستان سعودی در جریان مباحثات سومین کمیته نقل شده است، برخی تقابل‌های مهم اعلامیه با سنّت‌های اسلامی را نشان می‌دهد: (10)

نماینده عربستان سعودی خواستار یادآوری این نکته شد که بیشتر نویسندگان اعلامیه فقط هنجارهای پذیرفته غرب را در نظر گرفته و از تمدن‌های قدیمی‌تر غافل مانده‌اند؛ تمدن‌هایی که دیگر به‌هیچ‌وجه در مرحله تجربی نبوده و حکمتشان را در جریان قرن‌ها ثابت کرده‌اند. «کمیته» نبایستی برتری یک تمدن را بر تمام دیگر تمدن‌ها اعلام می‌کرد یا هنجارهای واحدی را برای تمام کشورهای دنیا تعیین می‌ساخت. (11)

منظور نماینده عربستان از تمدن‌های قدیمی، البته تمدن اسلامی بود. وی تفاوت تمدنی زیادی را در خصوص مواد مربوط به آزادی عقیده، تغییر دین، مقررات ازدواج و ; یادآور شد. بعضی دولت‌های عرب نیز مفاد ماده 18 و 19 (درباره آزادی عقیده و تغییر دین) را با تردید می‌نگریستند. تصور می‌شد که چنین مقرره‌ای به نحوی تفسیر شود که حق نو دینی و تغییر در عقاید دینی را، به هر شکل، در کشورهای اسلامی و برای مبلغان مذهبی ـ سیاسی مسیحی تضمین کند. اما به‌رغم این نگرانی‌ها، اصلاحیه پیشنهادی این دولت‌ها، به‌ویژه عربستان، هر بار با اکثریتی قاطع رد می‌شد.

در این نوشته، در جست‌وجوی جزئیات این ابرام‌ها و انکارها نیستیم. اما آنچه از دیدگاه مقاله حاضر اهمیت دارد، تضاد سنّت‌های اسلامی رایج در آن دوره با مذاق کلی اعلامیه حقوق بشر، از یک سو، و عدم توازن قدرت میان نمایندگان دولت‌های اسلامی و غربی، از سوی دیگر است که همین امر، سرانجام اعلامیه را در امتداد مبانی غربی و بی‌توجه به دیگر سنّت‌های فکری ــ از جمله اسلامی ــ در سال 1948م به تصویب نهایی رساند. از آن سال‌ها تاکنون، و حتی پیش از

آن، از فروپاشی خلافت عثمانی (4-1923 م) تا امروز، تحولات زیادی در حوزه زندگی، اندیشه و دین‌شناسی مسلمانان صورت گرفته است. بسیاری از مبانی و تلقی‌هایی که به عنوان مثال، مواضع نماینده عربستان در سومین کمیته کمیسیون حقوق بشر بر آن استوار بوده، اکنون به چالش کشیده شده و عملاً به

حاشیه رانده شده است. در عوض، دیدگاه‌های جدیدتری درباره اسلام‌شناسی ظاهر شده ‌است که کم و بیش با مذاق اعلامیه حقوق بشر تطابق دارند یا دست‌کم ناسازگار نیستند. این تحولات چگونه رخ داده ‌است و قرائت‌های اسلامی جدید از حقوق بشر و مفاد اعلامیه چه ماهیتی دارند و چگونه شکل گرفته‌اند؟ برای درک اهمیت این پرسش‌ها، مروری نشانه‌شناسانه بر تحولات اندیشه و حقوق اسلامی در یک صد سال گذشته، ارزش نظری و عملی فراوانی دارد. در ادامه به این نکته می‌پردازیم.

ج. حقوق بشر در اسلام معاصر؛ تحولات درون‌فرهنگی
تأملات نشانه‌شناختی درباره نسبت حقوق بشر با اندیشه‌های اسلامی معاصر، سودمندی فراوانی دارد. نشانه‌شناسی، روند تبدیل حقوق بشر به یک «مسئله» (problematic/problem) برای سنّت‌های اسلامی را توضیح می‌دهد. همچنین به فهم جریان‌ها و مناقشات درون‌فرهنگی مسلمانان درباره حقوق بشر کمک مؤثری می‌کند و ماهیت ابرام‌ها و انکارهای پایان‌ناپذیر نسبت به مواد اعلامیه را آشکار می‌کند.

واقعیت این است که ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که زمانه ما نیست. زبان این زمانه، زبان سنّت‌های ما نیست. بنابراین ما نه تعیین‌کننده رویدادها و نه طراح «مسائل» آن هستیم. مسلمانان اکنون در دنیایی زندگی می‌کنند که با سنّت‌های تاریخی آنها فاصله زیادی دارد. در یک صد سال گذشته، مباحثی از مجاری مختلف به جامعه اسلامی وارد شده که هیچ‌یک از درون سنّت‌های ما برنخاسته است. مفهوم آزادی و حقوق بشر از جمله این مباحث است؛ مباحثی که خارج از دایره سنّت‌های ما قرار دارد و نسبت به آنها «بی¬ربط» (irrelevant) می‌نماید. محمد طالبی، اندیشمند معاصر تونسی، می‌نویسد:

امروز این مسئله به «مسئله زمانه»، به‌ویژه نسبت به اسلام، بدل شده است؛ خصوصاً بعد از تحقق نوعی «شبه اجماع» که در نیمه دوم قرن بیستم، پیرامون حقوق بشر حاصل شده است [;]. لکن گفتمان دینی همچنان بدون تغییر مانده است: در حالی‌که هر روز بر فاصله میان سلوک فعلی، و موضع اعتقادی سنّتی که در حوزه‌های دینی، مسجدها و مدرسه‌ها تلقین می‌شود، افزوده می‌شود، «مسئله» در سطح اصولی همچنان مبهم و معلّق مانده است; و تا زمانی که این دوگانگی «مانوی» بین «ظلمت» عملی رایج، از یک سوی، و «نور» آموزش‌های غالباً غیر منطبق با زمانه در تمام یا اکثر جهان اسلام، از سوی دیگر، وجود دارد، تعجب نیست که هر روز شاهد طوفان‌های تکان‌دهنده در جوامع خود، و گسترش خشونتی باشیم که تا مرز تهدید کیان ما پیش می¬رود. به همین دلیل، باید این «مسئله» را به گونه‌ای مناسب علاج نمود. (12)
طالبی با تأکید بر فروکش‌کردن ذخیره تفسیرهای سنّتی، تأکید می‌کند که جهان اسلام نیازمند گفتمان دینی ـ تمدنی اقناع‌کننده است؛ گفتمان اسلامی صادق و مصدّق و در عین حال «بدیل سنّت»، که دو طرف طناب، وفای به میراث دینی و هم‌نشینی با کوکب تجدد، را تعادل بخشد. (13) این گفتمان جدید اسلامی البته در حال شکل‌گیری است و به تبع آن، رابطه جدیدی بین اصلاح‌طلبی دینی و حقوق بشر در حال ظهور است. کوشش می‌کنیم این تحول گفتمانی در حوزه دین‌شناسی را با تکیه بر مفاهیم نشانه‌شناسی دنبال کنیم.
1 نشانه‌شناسی و نظام‌های معنایی مسلمانان
مفروض اصلی نشانه‌شناسی آن است که هر فرهنگی ــ و طبعاً فرهنـگ اسلامی ــ زاده مجموعه‌ای از نشانه‌هاست که در روابط سازمان‌یافته با یکدیگر، زندگی مسلمانان را معنا می¬بخشند. توشی هیکو ایزوتسو، از جمله نخستین محققانی است که تحقیق خود درباره قرآن را با این دیدگاه دنبال کرده است. (14) از دیدگاه او و دیگر محققان، فرهنگ اسلامی فرهنگی مبتنی بر نص (قرآن) است و دیگـر منابع مولد دانش مسلمانان ــ اعم از عقـل، تجربه و شهـود ــ همه با مرجعیت نصّ تعریف می‌شوند.

بدین‌سان، تصور این نکته مشکل نیست که قرآن حاوی مجموعه‌ای از واژگـان ــ نشانه‌ها ــ است که بر مدار کلمه «الله» سازمان یافته‌اند. توحید, عالی‌ترین کلمه کانونی است که فرمانروای کل دستگاه مفهومی قرآن است و همه کلمات کلیدی قرآن بر پیرامون این والاترین تصور گرد آمده‌اند. اما این همه هرگز به معنای تصلّب و عدم‌گشودگی دستگاه معنایی قرآن نیست. درست به همین دلیل است که همواره متوجه وجود یا تغییر شکل در خرده‌سیستم‌های نشانه‌شناختی و مرتبط با نظام کلان معنایی قرآن هستیم. (15)

چنین می‌نماید که قرآن، به‌ رغم خطاب عام و فراگیرش، با مردمان هر زمانه و تاریخی, به گونه‌ای خاص سخن می‌گوید؛ زیرا جریان نص در تاریخ، همواره به وساطت تفسیر یا تفسیرهایی صورت می‌گیرد که برخاسته از «عقلانیت» (rationality) حاکم بر هر دوران است. ایزوتسو به درستی متوجه این وضعیت است و کوشش می‌کند با قطع ملازمه قطعی و نفی این‌همانی کامل بین نصوص دینی و دانش‌های اسلامی، ساخت معنایی این دو را مستقل از یکدیگر ببیند. ایزوتسو، به عنوان نمونه، به نسبت‌سنجی میان کلام سنّتی مسلمانان و نظام واژگانی قرآن می‌پردازد و در تلاش برای تعمیم ارزیابی خود به دیگر نظام‌های معرفتی مسلمانان می¬نویسد:

اگر از یک سو، واژگان کلامی، به لحاظی، ادامه و گسترش واژگان قرآنی است و به همین جهت، بیشتر مصالح و مواد خود را از قرآن می‌گیرد و با وجود این، از سوی دیگر، با سازمان‌دادن به کل مصالح، بنا بر اصل سازمان و ساخت بخشیدن به آنها, یک دستگاه تصوری مستقل است، آن‌گاه باید اختلاف میان این دو را به صورت عمده در جنبه «نسبی» اصطلاحات کلیدی جست‌وجو کرد. ولی اختلاف و تفاوت، در بسیاری از موارد، بسیار دقیق و ظریف و بازشناختن آن دشوار است؛ مخصوصاً اگر درست, کلمات واحدی تقریباً در زمینه‌های واحد به کار برده شده باشد. (16)

عبارت ایزوتسو نکات و نتایج نشانه‌شناختی مهمی دارد: نخست آنکه دانش‌های اسلامی را، از آن حیث که واژگان و بیشتر مصالح خود را از قرآن می‌گیرند، باید امتداد نشانه‌شناختی قرآن تلقی کرد. دوم اینکه این دانش‌ها به لحاظ سازمان نشانه‌شناختی، زیرساختی متمایز از ساخت کلان معنایی قرآن دارند و لازم است که هر یک از این دانش‌ها را دستگاه‌های تصوری مستقل از قرآن تعریف کرد. نکته سوم، که نتیجه دومین نکته است، این است که با پذیرش استقلال نظام معنایی قرآن و علوم اسلامی، باید نسبت به اختلافات و تمایزات نسبی اصطلاحات کلیدی و غالباًَ مشابه، حساس و کنجکاو بود. همین‌جاست که اهمیت

تحلیل‌های نشانه‌شناسانه ظاهر می‌شود. این تحلیل‌ها کوشش می¬کنند با ارزیابی ارزش و وزن نسبی مفاهیم در دو نظام معنایی متفاوت، از نوع آرایش نشانه‌ها و تقدم و تأخر آنها در هر نظام نشانه‌ای، نظام معنایی و معنایی از زندگی را که درون هر گفتمان تولید می‌شوند، بازشناسی کنند.

اکنون اگر بتوانیم منطق ایزوتسو را توسعه دهیم، نسبت مطالب بالا با موضوع حقوق بشر بیشتر روشن می‌شود: مسئله اسـاسی ایـن است که واژگان و دستگاه تصوری حقوق بشـر ــ چنان‌که گذشت ــ یک «میدان » خاص مندرج در کلی بزرگ‌تر، یعنی نظام معنایی لیبرالیسم و مکتب قرارداد، است. از دیدگاه نشانه‌شناختی، آزادی و دیگر حقوق تعریف‌شده در «اعلامیه جهانی حقوق بشر» از نشانه‌های کلیدی فلسفه لیبرال و مکتب قرارداد است که در درون «مغناطیس معنایی» این فلسفه زاده و ظاهر شده است. به لحاظ نظری، چه نسبتی بین حقوق بشر و نظام معنایی قرآن، از یک سوی، و دستگاه‌های تصوری یا حوزه‌های معناشناختی ملحوظ در دانش‌های سنّتی مسلمانان، از سوی دیگر، وجود دارد؟

اینجا هشداری به ما داده می‌شود که از شناختن نوع و ماهیت روابط بین نظام‌های نشانه‌شناختی یا معناشناختی غفلت نکنیم؛ زیرا روابط بین نظام‌های نشانه، قواعد خاص و ظریفی دارد. توضیح آنکه هر نظام معناشناختی سه ویژگی اساسی دارد:

کلمات کلیدی. تحلیل نشانه‌شناختی، خواه در قرآن یا سنّت اسلامی (دانش سنّتی) یا حقوق بشر لیبرال، هرگز به معنای تحقیق در کل واژگان این نظام‌های معنایی نیست، بلکه فقط پژوهشی در خصوص آن کلمات و نشانه‌های مهمی است که ظاهراً نقشی قاطع در خصوصیت ‌بخشیدن به نشانه و اندیشه غالب در یک نظام معنایی دارند و موقعیتی هژمونیک نسبت به دیگر نشانه‌ها پیدا کرده‌اند. همین کلمات کلیدی‌اند که خصوصیت تمام دستگاه را تعیین می‌کنند.

کلمات یا نشانه‌های کلیدی در هر نظام معنایی، به‌خصوص در نظام‌های معنایی تاریخی ـ بشری، معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند: نخست، واژگان ایستا و دائمی که به ‌رغم تغییرات نسبی در معانی آنها، «همزمان» (synchronic) و هم‌نشین با دیگر واژگان یک نظام می‌شوند؛ و دوم، واژگان متغیر تاریخی که وضعیت «درزمانی» (diachronic) دارند و در لحظه‌ای از حیات تاریخی یک نظام معنایی ظاهر شده، برای مدتی به واژگان فعال و غلیظ تبدیل می‌شوند و ممکن است پس از مدتی به حالت کما روند یا مرگ دائمی آنها فرا رسد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/9/11
4:3 صبح

مقاله ارائه مدلی جامع در جهت شناسایی عوامل مؤثر بر جو نوآوری ساز

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله ارائه مدلی جامع در جهت شناسایی عوامل مؤثر بر جو نوآوری سازمانی pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارائه مدلی جامع در جهت شناسایی عوامل مؤثر بر جو نوآوری سازمانی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارائه مدلی جامع در جهت شناسایی عوامل مؤثر بر جو نوآوری سازمانی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارائه مدلی جامع در جهت شناسایی عوامل مؤثر بر جو نوآوری سازمانی pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: سومین همایش ملی سالیانه علوم مدیریت نوین
تعداد صفحات: 17
چکیده:
امروزه به علت پیشرفت تکنولوژی، تمامی خروجی تمامی سازمانها به صورت کاملا مشابه ها در آمده است. تنها راه حل برون رفت سامازمانها از این رکود، نوآور شدن در تمامی ارکان سازمان خود میباشند. برای داشتن سازمانی نوآور، باید ج نوآوری بر آن حکم فرما شود. زمانی یک سازمان نوآور است که جو نوآوری به خوبی از آن مشهود باشدو بنابراین شناسایی عوامل تأثیر گذار بر جو نوآوری برای تمامی سازمانها، امری لازم و کلید پیشرفت و شکوفایی آنها میباشد. از این روی هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر سازمانی است که بر جو مؤثر میباشد. نتایج این پژوهش، حاکی از استخراج 6 عنصر از مهمترین عناصر اثرذ گذار بر جو نوآوری است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/9/11
4:3 صبح

مقاله خاصیت دوپایداری نوری نقاط کوانتومی در میکروتشدیدگرها pdf

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله خاصیت دوپایداری نوری نقاط کوانتومی در میکروتشدیدگرها pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خاصیت دوپایداری نوری نقاط کوانتومی در میکروتشدیدگرها pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خاصیت دوپایداری نوری نقاط کوانتومی در میکروتشدیدگرها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خاصیت دوپایداری نوری نقاط کوانتومی در میکروتشدیدگرها pdf :

سال انتشار: 1387

محل انتشار: نهمین کنفرانس ماده چگال

تعداد صفحات: 4

چکیده:

در این مقاله مشخصه های دوپایداری نوری و منحنی پسماند یک میکروحلقه جاذب اشباع پذیر شامل نقاط کوانتومی بصورت تئوری بدست آمده اند. پارامترهای مربوطه بر اساس پارامترهای فیزیکی میکروحلقه بدست آمدهاند. برای ایجاد محیط اشباع شونده کنترل شده از نقاط کوانتومی استفاده شده است. با انتخاب جنس و ابعاد نقطه کوانتومی، فاصله ترازهای انرژی و در نتیجه طول موج جذبی قابل کنترل است. و با تغییر ابعاد نقطه های کوانتومی، پهنای جذب مشخص میگردد و بنابراین مشخصات محیط اشباع شونده با نقاط کوانتومی دقیقاَ قابل کنترل می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/9/11
4:3 صبح

مقاله بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و رابطه آن با ارزیابی تصمیم توسط آنان در سازمان های دولتی شهر کرمان pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و رابطه آن با ارزیابی تصمیم توسط آنان در سازمان های دولتی شهر کرمان pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و رابطه آن با ارزیابی تصمیم توسط آنان در سازمان های دولتی شهر کرمان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و رابطه آن با ارزیابی تصمیم توسط آنان در سازمان های دولتی شهر کرمان pdf :

انسان امروز در طول زندگی خود به مراتب بیش از نسل های پیشین، تحولات را تجربه می کند. براین اساس امروزه در کشورهایی که برنامه های جامعه اطلاعاتی را دنبال می کنند، سواد اطلاعاتی به عنوان یک ضرورت اساسی در نظر گرفته شده است . از سوی دیگر اطلاعات اساس تصمیم گیری است و تصمیم گیری مهم ترین وظیفه مدیر است، به طوری که گاه تصمیم گیری را مترادف مدیریت می نامند . تحقیق حاضر عبارت است از بررسی میزان سواد اطلاعاتی مدیران بر اساس استاندارد ACRL و رابطه آن با ارزیابی تصمیم در سازمان های دولتی شهر کرمان که جامعه آماری آن را مدیران، معاونین و سرپرستان سازمان های دولتی شهر کرمان در سال1392 -93 تشکیل می دهند. جهت انجام تحقیق حاضر، نمونه ای با حجم 182 نفر انتخاب و پرسشنامه های مربوط بطور تصادفی بین آنها توزیع گردید. پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های کی دو استقلال، همبستگی کندال و اسپیرمن نتایج زیر حاصل گردید:-1 بین سواد اطلاعاتی مدیران و ارزیابی تصمیم توسط آنان در سازمان های دولتی شهر کرمان رابطه معنی داری وجود دارد.- 2 بین تشخیص نیاز اطلاعاتی مدیران و ارزیابی تصمیم رابطه معنی داری وجود دارد. -3 بین مکان یابی اطلاعات مدیران و ارزیابی تصمیم رابطه معنی داری وجود دارد.-4 بین ارزیابی اطلاعات مدیران و ارزیابی تصمیم رابطه معنی داری وجود دارد.-5 بین استفاده مؤثر از اطلاعات مدیران و ارزیابی تصمیم رابطه معنی داری وجود دارد. -6 میزان سواد اطلاعاتی مدیران رضایت بخش است.

واژگان کلیدی: سواد اطلاعاتی، ارزیابی تصمیم، استاندارد ACRL، سواد اطلاعاتی مدیران

×
×
×

Studying measure of managers information literacy according to ACRL standards and the relation of that with decision assessment in kerman governmental organizations

Abstract Present human experience evolutions more than previous generations during his life. So nowadays in countries which follow informative society programs, information literacy looks as basic necessity. In other wise, information is the base of decision making and decision making is the most important duty of managers such as sometimes it names as synonym of management. The goal of this research is studing the measure of managers information literacy according to ACRL standard and the relation of that with decision assessment in kerman governmental organizations which statistical society has formed managers, assistants and supervisors of kerman governmental organizations in the year of 1392-93. The sample volume has selected with 182 members and the questionnaires distribute between them probably. After analyzing the gathered information by K2, Kendall & Spearman rank Correlational, Kruskal-wallis & Mann -whitney tests, it gave under results in kerman
governmental organizations:
1-There is a significant correlation between managers information literay and decision assessment.
2-There is a significant correlation between managers informational need recognization and decision assessment.
3-There is a significant correlation between managers information location and decision assessment.
4-There is a significant correlation between managers information assessment and decision assessment.
5-There is a significant correlation between managers information effective using and decision assessment.

1

6-The measure of managers information literacy is satisfactory.

Key words: information literacy, decision assessment, ACRL standard, managers information literacy, governmental organizations, kerman city

.1 مقدمه

آموزش صحیح نحوه اطلاع یابی یکی از ضروریات عصر جدید اطلاعاتی است. نداشتن توان اطلاعاتی موجب از بین رفتن سرمایه ها شده، شکاف میان افراد و جوامع را افزایش می دهد. برای پر کردن شکاف اطلاعاتی فقط کافی نیست که به گردآوری منابع اطلاعاتی و فراهم ساختن دسترسی به آنها اقدام کنیم؛ مهم تر آن است که همه افراد در جامعه بویژه کسانی که در رشد جامعه نقش اساسی دارند آموزش داده شوند تا بدانند که اطلاعات چیست، چه ارزشی در توسعه دارد،چگونه می توان آن را بدست آورد و بصورت مؤثر استفاده کرد.[9] از این پس پیچیدگی وظایف مدیریت، اجرای برنامه نیست، بلکه در تعیین راهبردها و گرفتن تصمیم و چگونگی هدایت سازمان است. انبوه اطلاعات و ارتباطات در اختیار مدیریت قرار خواهد گرفت و انتخاب بهینه آنها بزرگترین نگرانی مدیریت خواهد شد. یک مدیر که به عنوان یک تصمیم گیرنده، اطلاعات را بکار می گیرد، باید توانایی تحلیل اطلاعات و مشخص کردن اطلاعات صحیح از میان انبوه اطلاعات را داشته باشد.[8]

.1-1 بیان مساله

با پیشرفت سریع علوم وفنون،انتشار منابع علمی بطور قابل ملاحظه ای رو به افزایش گذاشته و هر روز شاهد تولید اطلاعات بیشتری درهمه زمینه ها به شکل چاپی و الکترونیکی هستیم. از سوی دیگر توسعه وپیشرفت هرکشوری در زمینه های علمی، فرهنگی، اقتصادی، و سیاسی به استفاده صحیح ازاطلاعات جدیدتر وابسته است. برای دسترسی موثر به اطلاعات مورد نیاز و استفاده از آنها به مهارت هایی نیاز است که به کمک آنها بتوان از میان انبوه اطلاعات موجود به مفیدترین و مناسب ترین آنها دسترسی پیدا کرد.[12] در گذشته مهارتهای خواندن ونوشتن به عنوان معیار سواد تلقی می شد و افراد می توانستند با داشتن چنین سوادی امور محوله را انجام دهند اما در عصر حاضر که امور اطلاعات محور ودانش محور در حال توسعه است، اطلاعات وفناوری اطلاعات در تار و پود جامعه ریشه دوانده است، افراد به سطح متعالی تری از سواد نیاز دارند تا بتوانند از عهده انجام وظایف محوله بر آیند. ازاین مهارت ها وتوانایی ها به سواد اطلاعاتی تعبیر می نمایند.[11] از آنجا که که اطلاعات کلید بسیاری از فعالیت های مدیریت است فرایند کار آمدتر اطلاعات، مشخص کردن موثر اطلاعات مرتبط وارائه اطلاعات در قالب هایی که برای جذب آسان باشد اثر مهمی بر ساختار مدیریتی بسیاری از سازمانها دارد و این اغلب منجر به کاهش تعداد سطوح مدیریت میشود .[13] تغییر میزان اطلاعات موجود در دسترس مدیر، شرایط تصمیم گیری را متفاوت می سازد.[14] به نظر هربرت سایمون، تصمیم گیری جوهر اصلی مدیریت است و حتی می توان مدیریت را مترادف با آن دانست.دانش مدیریت که بصورت مجموعه ای از نظریه های مربوط به شناخت سازمان، برنامه ریزی، سازماندهی، نوآوری، نظارت و غیره جلوه می کند، در عمل به شکل تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرد.[ 22 ]

.1-2 اهمیت تحقیق

در اهمیت مقوله سواد اطلاعاتی، راکمن( 2003) 1 در مقاله ای با عنوان سواد اطلاعاتی برتری جهان در قرن بیست ویکم آورده است: در کنفرانس بین المللی سانفرانسیسکو با عنوان چشم اندازهایی برای دستیابی به اطلاعات در قرن بیست ویکم، پیام اصلی همه سخنرانان، سواد اطلاعاتی بوده است. وی همچنین به نقل از آنتونی کامپر2 می نویسد: سواد اطلاعاتی سنگ زیر بنای زیرین موفقیت در قرن بیست ویکم است .[ 2 ] در واقع، سواد اطلاعاتی در مفهوم قراردادی مهارت های فنی با ارزش شغلی هستند.[30] امروزه اهمیت اطلاعات هم به عنوان یک منبع مهم تاکتیکی و استراتژیک در سازمان مطرح می باشد و هم به عنوان یک منبع عمده برای ارزش افزوده احتمالی شناخته شده است.از این رو اطلاعات یک منبع ارزشمند برای اتخاذ تصمیمات کوتاه مدت و تاکتیکی است که در عملیات روزمره سازمان جاری می باشد .[24] با توجه به سلسله مراتب و سطوح مختلف سازمانی، تصمیمات مختلفی در سازمان اتخاذ می شود که هر کدام مستلزم اطلاعات خاص خود است.برای اینکه مدیران بتوانند تصمیمات را در سازمان محقق کنند، باید نیازهای اطلاعاتی هر سطح را ارزیابی کرده و آن را تامین کنند .[26]

.1-3 اهداف تحقیق

-1 بررسی رابطه بین سواد اطلاعاتی مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان با ارزیابی تصمیم -2 بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان بر اساس استاندارد ACRL

-3 بررسی میزان تشخیص نیاز اطلاعاتی مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان و رابطه آن با ارزیابی تصمیم

1-Rochman 1-Anthony Kamper

2

-4 بررسی میزان مکان یابی اطلاعات مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان و رابطه آن با ارزیابی تصمیم -5 بررسی میزان ارزیابی اطلاعات مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان و رابطه آن با ارزیابی تصمیم
-6 بررسی میزان استفاده مؤثر از اطلاعات مدیران سازمان های دولتی شهر کرمان و رابطه آن با ارزیابی تصمیم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/9/11
4:3 صبح

مقاله بهینه سازی عملکرد مخزن سد لتیان با استفاده از الگوریتم ژنت

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بهینه سازی عملکرد مخزن سد لتیان با استفاده از الگوریتم ژنتیک pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بهینه سازی عملکرد مخزن سد لتیان با استفاده از الگوریتم ژنتیک pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بهینه سازی عملکرد مخزن سد لتیان با استفاده از الگوریتم ژنتیک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بهینه سازی عملکرد مخزن سد لتیان با استفاده از الگوریتم ژنتیک pdf :

سال انتشار: 1394
محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
تعداد صفحات: 8
چکیده:
روش الگوریتم ژنتیک کمتر درحوضه مدیریت منابع آب مورد استفاده قرارگرفته است درحالیکه به دلیل سرعت عمل و قدرت محاسباتی بالا روش مناسبی جهت بهینه سازی عملکرد مخزن سد می باشد این مقاله قصد دارد بادرنظر گرفتن برنامه ریزی پنج ساله و بازه های زمانی یک ماهه این الگوریتم را برای مدیریت مخزن سد لتیان استفاده نماید کل دستورات اجرای الگوریتم بصورت یک M فایل اماده گردید و نتایج رضایت بخشی حاصل شد زیرا نیازهای آبی پایین دست بادرصد بالایی تامین و ازاتلاف آب هم جلوگیری شده است دراین مطالعه اندازه جمعیت برابر 300 بامحدوده اولیه 0-1 انتخاب یکنواخت احتمالی ترکیب به روش پراکندگی احتمال ترکیب برابر 0/75 واحتمال جهش برابر 0/07 انتخاب شدند نتایج این تحقیق نشان میدهد که هرچه مسائل پیچیده تر و حجیم تر باشند کارایی الگوریتم ژنتیک بیشتر بوده و درمقایسه با بسیاری ازمدلهای بهینه سازی نتایج بهتری را به همراه دارد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

<   <<   21   22   23   24   25   >>   >