
دانلود پروژه تعیین میزان رابطه بین سواد اطلاعاتی و خود راهبری یادگیری دانشجویان word دارای 145 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه تعیین میزان رابطه بین سواد اطلاعاتی و خود راهبری یادگیری دانشجویان word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
1-1مقدمه
اکنون دسترسی به اطلاعات و استفاده مؤثر از آن برای تمام قشرهای جامعه به منزله یک اصل اساسی در زندگی اجتماعی و حرفه ای به شمار می رود. شعارهایی مانند (اطلاعات قدرت است) نه تنها اکنون بسیار بدیهی به نظر می رسد، بلکه بیشتر جوامع، اطلاعات را ماده اولیه تولید می دانند و برآنند تا با فراهم ساختن شرایط مطلوب، تک تک انسانها را در رسیدن به دانش و تحقق زندگی بهتر یاری کنند. با وجود آشکار بودن ارزش اطلاعات و نقش آن در توسعه، هنوز در برخی جوامع به این مهم پی نبرده اند و برای تولید، سازماندهی، اشاعه و دسترسی به آن اقدام لازم صورت نمی گیرد. این امر باعث شده تا فاصله اطلاعاتی (یا به اصطلاح امروز، شکاف دیجیتالی) عمیقی میان جوامع و حتی میان قشرهای مختلف یک کشور به وجود آید. این شکاف به نوبه خود، ضد توسعه تلقی می شود و بحرانهای جدی را به وجود می آورد. این امر درست مانند شکاف سواد آموزی میان جوامع در قرن بیستم و نقش آن در پیشرفت یا عقب ماندگی کشورها بود. برخی از کشورها برای آموزش سواد در سطح ملی اقدام کردند و نتایج مثبت آن را در زندگی مشاهده نمودند، در حالی که سوادآموزی در برخی از کشورهای دیگر مهم تلقی نشد و در نتیجه پیشرفتی هم نداشت(احدیان،1381).
از سوی دیگر، همان گونه که پیش تر اشاره شد، محیط اطلاعاتی در مقایسه با قبل به طور قابل ملاحظه پیچیده شده است. نه تنها حجم فوق العاده اطلاعات در شکل های گوناگون، و نیز تعدد بسیار زیاد پایگاهها و نظامهای اطلاعاتی، بلکه عدم کنترل کیفیت اطلاعات، موجب بروز دشواریهای فراوان برای افراد شده است، به طوری که بخش عمده ای از جامعه، با وجود تلاش و صرف وقت فراوان، قادر نیستند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی یابند. بدین ترتیب، نداشتن توان اطلاعاتی موجب از بین رفتن سرمایه ها شده، شکاف میان افراد و شکاف میان جوامع را افزایش می دهد و یک ضد ارزش محسوب می شود. برای پر کردن شکاف اطلاعاتی، فقط کافی نیست که به گردآوری منابع اطلاعاتی و فراهم ساختن دسترسی به آنها اقدام کنیم. مهم تر آن است که همه افراد به ویژه آنها که نقش اساسی در رشد جامعه دارند آموزش داده شوند تا بدانند که اطلاعات چیست، چه ارزشی در توسعه دارد، چگونه می توان آن را به دست آورد و به صورت مؤثر استفاده کرد. هر یک از افراد جامعه، در هر نظامی که فعالیت می کنند، اعم از صنعتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی باید بیاموزند که اطلاعات، ماده اولیه فعالیتهایشان است. این امر در نظامهای آموزشی بیشتر قابل تشخیص است(قاسمی،1385).
در این مطالعه برای رسیدن به مفاهیم قابل درک در رابطه با سواد اطلاعاتی، برداشت ها و نظرات دیگران را در یک نگاه اجمالی مرور می شود تا بتوان هرچه بهتر از دانش های پیشین بهره مند شد. و از نهایت قدرت انتقال محقق استفاده می شود و در نهایت این یافته ها را در جهت موضوع تحقیق یعنی سنجش رابطه سواد اطلاعاتی با خود-راهبری شدن یادگیری، بکار گرفته می شود .
1-2- بیان مساله
در شرایط امروز، یادگیری دیگر نمی تواند محدود به دوره مطالعات رسمی باشد. اینک بیش از هر زمان دیگری نیاز به یادگیری مداوم وجود دارد، یادگیری که محدودیت سنی، مکانی و زمانی نداشته باشد؛ این نوع یادگیری یادگیری خودراهبری یا همان یادگیری مادام العمر نام دارد. یادگیری مادام العمر به معنای چرخه مداوم یادگیری از دوران کودکی و زمان آموزش رسمی تا دوران بزرگسالی و یادگیری مستقل در سرتاسر زندگی از طریق فرصتهای در دسترس (به شکل رسمی و غیررسمی) است. این نوع یادگیری شامل تلاش عمدی و ارادی یادگیرندگان با برنامه آگاهانه و عموماً متناسب با انگیزه ها، تجربه ها، دانش و تواناییهای آنان در یادگیری است. پیشنیاز و عامل اصلی یادگیری مادامالعمر، مجهز بودن به مهارتهای سواد اطلاعاتی است(کدیور،1382).
مهارت های سواد اطلاعاتی شامل توانایی تشخیص نیاز اطلاعاتی، توانایی جایابی، ارزیابی و به کارگیری مؤثر و اخلاقی اطلاعات است. مهارت های سواد اطلاعاتی برای افراد، در راستای تبدیل شدن به یادگیرندگان مادام العمر و شرکت در جوامع دان شمدار، ضروری است؛ چراکه مجهز بودن به مهارتهای سواد اطلاعاتی موجب بهره مندی بهینه از اطلاعات می شود و در چرخه یادگیری مادامالعمر، این قابلیت، یک اصل اساسی است. در واقع، سواد اطلاعاتی ابزاری برای یادگیری مادام العمر در سرتاسر زندگی است (پارسا،1382).
نظر به اینکه امروزه مهارت های سواد اطلاعاتی در زندگی شخصی و حرفه ای نقش تعیین کننده ای دارد، از جمله مهارت های زندگی به شمار می رود. یادگیری در جهان متحول کنونی روندی مداوم دارد. آنجایی که نمی توان در تمام طول عمر از آموزش های رسمی بهره مند بود، افراد باید بتواند به صورت مستقل به یادگیری بپردازند و اطلاعات، دانش و مهارت خود را با تغییرات همخوان کنند. برای این که بتوان به صورت مستقل به یادگیری پرداخت، باید بتوان نیازهای اطلاعاتی خود را شناسایی کرد، راه های دسترسی به اطلاعات مورد نیاز و چگونگی ارزیابی و استفاده از اطلاعات را در زمان نیاز دانست .از آنجایی که سواد اطلاعاتی، توانایی شناسایی، دسترسی و استفاده موثر از اطلاعات، باسوادان اطلاعاتی فراگیران مادام العمر به شمار می آیند و این امر، با توجه به تسلط گسترده فناوری نوین در تولید، ذخیره و توزیع اطلاعات از اهمیت خاصی بر خوردار است(حیدری موسی نارنجی،1388)
با توجه به نتایج تحقیقات پیشین (محمدی،1385) بیشتر دانشجویان در خواندن کتب درسی خویش از روشهای تند خوانی استفاده نموده که یادگیری مقطعی را برای آنان به ارمغان می آورد این یادگیری صرف برای مدت زمان مشخص و اندکی که کاربرد دارد، لذا پس از پایان آزمون و ترم تحصیلی مطالب آموخته شده در باب موضوعی آن درس بصورت پراکدنه در ذهن فرد یادگیرنده می ماند،و همچنین (موسوی،1388) در مطالعه ای اینگونه بیان میدارد که دانشجویان دانشکده روانشاسی دانشگاه شهید بهشتی برای انتخاب موضوعات تحقیقاتی خویش بشدت به اساتید خویش نیازمند هستند، و بدون دخالت اساتید گروه نمیتواند موضوع خویش را پیشنهاد کنند، همچنین در روند انجام یک پژوهش تقریبا مدت زمان زیادی را صرف نموده اما نتیجه دلخواه خویش را به دست نمی آورند. در مطالعه ای دیگر که توسط مهردادنیا 1384) انجام گرفت، اینگونه مطرح شده است که بیش از دو سوم دانش آموزان سال اول دبیرستان نسبت به انتخاب رشته تحصیلی خویش،نوع مطالعه جهت آمادگی برای کنکور،روشهای درست یادگری مداوم و ماندگار آگاهی کافی نداشته و نمی توانند نیازهای اطلاعاتی خویش را درست تشخیص دهند.
حال با توجه به نتایج بدست آمده در مطالعات فوق و همچنین با توجه به نیاز شدید جامعه اطلاعاتی به سواد اطلاعاتی و یادگیری مادام العمر میتوان گفت خلاء وجود پژوهشی که بتواند قابلیتهای سواد اطلاعاتی را برای یادگیری مداوم و خودراهبر در فضای پر آشوب اطلاعاتی امروز ، را به نماش کشد، کاملا احساس می شود.
لذا ما در این مطالعه به دنبال پاسخ گویی به این سوال هستیم که آیا سواد اطلاعاتی می تواند دانشجویانی را تربیت نماید که در امر یادگیری خود راهبر شوند ؟
فهرست منابع و مأخذ
الف - فارسی
1.ابراهیم زاده، عیسی(1375).آموزش بزرگسالان.تهران. دانشگاه پیام نور.
2.احدیان،نیما(1385)، آموزش و پرورش در قرن بیست و یکم، تهران،انتشارات سینا.پ
3.استاپلتون، پل،(1372)، شیوه نگارش مقالات پژوهشی . ترجمه شعله بیگدلی، تهران، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری فنی دفتر تحقیقات و انتشارات تذر.
4.امانی،محمد(1381)، الگئهای نوین تدریس،تهران،روان.
5.آدلر، آلفرد(1361)، روانشناسی فردی. ترجمه حسن زمانی شرفشاهی .تهران: پیشگام.
دوتران، ر(1358)، پیشرفت مدارس در پرتو تحول روش های آموزش و پرورش. ترجمه محمود منصور. تهران: رشد .
6.بختیار زاده،اصغر(1381)،بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه الزهرا،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران.
7.بردستانی،مرضیه(1383)، بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه هشید چمران اهواز،در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
8.برلاینر،گیج(1375)،روانشناسی تربیتی، ترجمه حسین لطفآباد و دیگران، انتشارات حکیم فردوسی.
9.بلکی،ام، کاریگان.بی(1994)، سواد اطلاعاتی در آموزش،ترجمه:محمدی،علی،نشریه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز،شماره 137.
10.بیابانگرد، اسماعیل(1384)، روانشناسی تربیتی، تهران، ویرایش، چاپ اول.
11.پارسا، محمّد (1382)، روانشناسى یادگیرى بر بنیاد نظریهها، انتشارات بعثت، چاپ اول.
12.پارسا، محمد(1374)، روانشناسی یادگیری ، انتشارات سخن.
13.پریرخ، مهری(1386)، آموزش سواد اطلاعاتی: مفاهیم، روش ها و برنامه ها. تهران: کتابدار.
14.پریرخ،مهری،مقدس زاده،حسن(1385)،سواد اطلاعاتی:پژوهی پیرامون چگونگی کسب سواد اطلاعاتی،مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد،بهار و تابستان.
15.پورافکاری،یاور(1377)، بررسی روشهای نوین تدریس در کودکان بیش فعال،پایان نامه کارشناسی رشته مشاوره دانشگاه بیرجند.
16.پورنقی،رویا(1386)، بررسی تطبیقی میزان سواد اطلاعاتی کتابدران دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات.
17.پیتر جارویس(1378) ،آموزش بزرگسالان و آموزش مداوم ، ترجمه دکتر غلامعلی سرمد ، تهران .
18.تقوی،سید مهدی(1377)، سواد اطلاعاتی و سواد کامپیوتری:مفاهیم و تعارف، پژوهشنامه اطلاع رسانی، سال اول، شماره 12.
19.تک زارع، نسرین(1375)، راهنمایی نگارش و ارائه پایان نامه وگزارش تحقیق و مقالات علمی، انتشارات تیمورزادگان، نگارش دوم.
20.تیم ونتیلیک(1376) ، برنامه ریزی برای آموزش اثر بخش ، ترجمه دکتر محمد چیذری ، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس ، تهران .
21.جارویس،هانکول(1378)، آموزش و پرورش پویا،ترجمه:محمدیان،هادی،پایان نامه کارشناسی رشته روانشناسی صنعتی،دانشگاه علم و صنعت تهران.
22.حافضی،میلاد،بختیاری،علی(1383)، روشهای نوین مطالعه در علوم کتابداری، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
23.حیدری همت آبادی، زهرا، موسی پور، نعمت اله و حری، عباس (1386). نظام برنامه ریزی درسی متناسب با توسعه ی سواد اطلاعاتی، فصلنامه مطالعات برنامه ریزی درسی. سال اول. شماره 4. بهار.
24.خسروی ،فریبرز(1375)، سوادآموزی اطلاعاتی درمدارس،،فصلنامه کتاب؛دوره هفتم،شماره اول، ص??-??.
25.خسروی، فریبرز(1385)، دایره المعارف کتابداری و اطلاع رسانی، تهران: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.
26.دادستان،میترا(1382)،خلاقیتهای نوین در آموزش و پرورش ایران، نشریه آموزشی سازمان آموزش و پرورش کرمان،شماره 12.
27.دیانی،حسن(1382)، استانداردهای سواد اطلاعاتی در ایران، فصلنامه کتاب،شماره48.
28. روان شناسی سال سوم نظام جدید متوسطه(1389)، رشتهی ادبیات و علوم انسانی.
29.روزنامه اقتصاد(1383)،مفهوم سواداطلاعاتی و با سواد اطلاعاتی دریک نگا،دنیای اقتصاد،??اسفند .
30.روزنامه اقتصاد(1384)، شیوه آموزش سواد اطلاعاتی : مفهوم سواد اطلاعاتی و باسواد اطلاعاتی دریک نگاه، پانزدهم فروردین ماه هشتاد و چهار.
31.رئیسی، زهره(1380)، روانشناسی تربیتی، اصفهان، مانی، چاپ اول.
32.زمانی،هادی(1382)، خود-راهبری یادگیری در بین دانشجویان، فصلنامه علوم پزشکی اصفهان، دو 6شماره 14 .
33.سان پینگ(1388)، گستره اطلاعات در علوم مختلف،ترجمه:میرمعینی،علی، پایان نامه کارشناسی،دانشگاه کردستان،رشته علوم تربیتی.
34.سان، پینگ (2004)، سواد اطلاعاتی در آموزش عالی چین ،ترجمه مرضیه بردستانی . فصلنامه کتاب .
35.ستایش ،حسن(1383)،سواداطلاعاتی: به مناسبت برگزاری همایش سواد اطلاعاتی درمشهد مقدس اول ودوم خردادماه،انتخاب.??اردیبهشت ماه .
36.سید محمدی، یحیی (1377)، کتاب روانشناسی یادگیری ، انتشارات روان ، چاپ اول.
بیگدلی، زاهد (1383) ،نگاهی دیگر به آموزش استفاده کنندگان از کتابخانه: بررسی عوامل بازدارنده این نوع آموزش در ایران، در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد.
37.سیف، علیاکبر(1378)، روانشناسی پرورشی نوین، تهران، دوران، ویرایش ششم.
38.سیف، علیاکبر(1380)، روانشناسی تربیتی، تهران، دانشگاه پیام نور، چاپ هشتم.
39.سیف،علی اکبر(1376)،مقدمه ای بر نظریه های یادگیری،نشر دوران،چاپ اول.
40.سیاسى، علىاکبر(1380) ، نظریههاى شخصیت یا مکاتب روانشناسى، انتشارات تهران.
41.شاهار بانون، جعفر (1379) ،بازاریابی محصولات و خدمات فن آوری اطلاعات از طریق کتابخانه: تجربه مالزی؛ ترجمه زهرا موسوی زاده. در گزیده مقالات ایفلا 98 (آمستردام: 16-12 اوت 1998). تهران. کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.
42.شعارینژاد، علیاکبر(1368)، مبانی روانشناختی تربیت، تهران، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1368، چاپ دوم.
43.شعبانی، حسن(1383)، مهارتهای آموزشی و پرورشی، تهران، سمت، چاپ هجدهم.
44.صمیعی، میترا.(1383 )، امکان سنجی ایجاد آموزش مجازی نقشه مفهومی در اینترنت،در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383. به کوشش رحمت اله فتاحی و دیگران. مشهد. سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی.
45.صیامیان،حسن،شهرانی،افسانه(1383)، ویژگیهای با سواد اطلاعاتی در قرن بیسن و یکم، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
46.طالقانی، محمود(1380)، روش تحقیق نظری( رشته علوم اجتماعی)، انتشارات دانشگاه پیام نور، چاپ سوم، .
47.طباطبایی، ناهید(1378)،بررسی مفهوم سواد اطلاعاتی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، دانشگاه تهران، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی.
48.طباطبایی،ناهید(1381) ،فاطمه، سواد اطلاعاتی،دایره المعارف کتابداری. ج ?.
49.عالیشأن کرمی،محمد علی(1386)، بررسی تاریخچه سواد اطلاعاتی در جهان، فصلنامه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، سال نهم،شماره 54.
50.عسگرزاده، الهام (1386)، نقشه مفهومی و اثرات و نتایج آن در جهان،ماهنامه اطلاع یابی و اطلاع رسانی.شماره 8.
51.عصاره،فریده(1383)،سواد اطلاعاتی یا ایجاد مهارت های لازم در دانشجویان برای دستیابی و استفاده از اطلاعات، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
52.علی اکبرزاده،هیلان(1377)، کتابداران قرن بیست ویکم،فصلنامه کتاب؛دوره نهم،شماره اول،بهار.
53.عینی،پاشا(1387)، یادگیری در دوران بلوغ،تهران، افراز.
54.فارمر، ال(2001)، جایگاه فناوری در امر اموزش، ترجمه:یادگاری،میترا،پایان نامه کارشناسی علوم ارتباطات دانشگاه بهشتی.
55.فارمر، لسلی(2001) ،سواد اطلاعاتی : روش اصلاحی برای همه مدارس ، ترجمه حسن صیامیان، افسانه شهرابی . مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران، مجله الکترونیکی نما. دوره دوم ، شماره سوم .
56.فتاحی، رحمت اله (1383)، نقشه مفهومی و بهسازی رفتار اطلاع یابی پژوهشگران ضرورت ادغام نقشه مفهومی در فرآیند پژوهش و تولید دانش". در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383.
57.فورد، باربارا جی(1374)،نقشه مفهومی به عنوان یک مانع"؛ ترجمه ثریا قزل ایاغ، در: گزیده مقالات ایفلا94، زیرنظر نظر عباس حری. تهران: کتابخانه ملی جمهوری اسلامی.
58.قاسمی، علی حسین (1385). استاندارد قابلیت های سواد اطلاعاتی برای آموزش عالی .کنفرانس سالانه ا نجمن کتابخانه های آمریکا.
59.قاسمی، علی حسین (1385)،بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و انطباق آن با چهار سند توسعه ملی ACRL رساله دکتری تخصصی دانشگاه شیراز .
60.قاسمی،علی حسین(1383)، ضرورت و چگونگی آموزش سواد اطلاعاتی در توسعه و تقویت آموزش عالی، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
61.قاسمی، علی حسین و دیگران (1385)،هنجاریابی استاندارد قابلیت های سواد اطلاعاتی (ای سی آرال) برای جامعه دانشگاهی ایران،دو فصلنامه مطالعات تربیتی و روانشناسی، دو فصلنامه علوم تربیتی، روانشناسی،کتابداری.سال هشتم.شماره3.
62.قشلاقی،مریم(1387)،بررسی موانع استقرار آموزش الکترونیکی در کشور، نشریه داخلی سازمان آموزش و پرورش گیلان، سال ششم،شماره 24.
63.کدیور، پروین( 1382) ،روانشناسی تربیتی،انتشارات سمت، تهران.
64.کریمی، یوسف(1380)، روانشناسی تربیتی، تهران، ارسباران، چاپ اول.
65.کوهستانی،زینب(1380)، سواد:مفاهیم کاربردی در حوزه اطلاع رسانی، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .
66.کیامنش،مرادعلی(1374)،روانشناسی آموزشی،تبریز،فناور.
67.گنجی،محمد(1382)، روش تحقیق در علوم تربیتی و روانشناسی،انتشارات سمت، چاپ دوم.
68.لطف آبادی،امیر علی(1381)، ارائه مدلی مفهومی برای یادگیری خودراهبر، دومین کنفرانس یادگیری الکترونیکی،تهران،سالن همایشهای رازی. فروردین ماه.
69.ماریان کورن(1378)، سواد رسانه ای در فراسوی آموزش عالی،ترجمه:محمد زاده،سوسن، پایان نامه کارشناسی رشته کتابداری اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی سیستان .
70.مدیر امانی،هیلا(1383)، بررسی فناوریهای نوین ارتباطی با میزان سواد رسانه ای دانشجویان، همایش منطقه ای ارتباطات و مخابرات،بیرجند.
71.مروجی، سمیرا (1389). سواد اطلاعاتی. ماهنامه الکترونیکی ارتباط علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران.
72.مسعودی، امیر (1388). بررسی استانداردها و مهارتهای مورد نیاز سواد اطلاعاتی،ماهان نامه فرهنگ و اطلاع رسانی وزارت ارشاد اسلامی، شماره 37.
73.معرفت، رحمان. عضدی، مرضیه. (1386)،استانداردهای سواد اطلاعاتی برای دانشجویان آموزش عالی،فصلنامه کتاب، شماره 169، بهار.
74.معرفت، رحمان،عضدی، مرضیه(1386)،استانداردهای سواد اطلاعاتی برای دانشجویان آموزش عالی،فصلنامه کتاب، شماره 169، بهار .
75.منتظر، غلامرضا، نصیری صالح، فرزین. فتحیان، محمّد(1386)،طراحی مدل توسعه سواد اطلاعاتی در ایران، فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی، شماره 44.
76.منصوریان، یزدان و نعیم آبادی، محمد (1383)، نقش وب سایت کتابخانه ها در ارتقای سواد اطلاعاتی در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383.
77.مولسو، رابرت(1371)،روانشناسی شناختی، ترجمه فرهاد ماهر، انتشارات رشد.
78.مومن زاده، نسترن و امیری، زهرا .(1387). سواد و سواد اطلاعاتی. ماهنامه الکترونیکی ارتباط علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران.
79.نظری ،مریم(1384)،سواداطلاعاتی اولویت نوظهورجهانی،ابراراقتصادی.??مرداد .
80.نظری، مریم (1384). سواد اطلاعاتی.تهران. مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران.
81.نوروزی چاکلی،امیر(1383)، بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه آمل،پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز.
82.نیت.ل، گیج و دیوید.سی، برلاینر(1374)،روانشناسی تربیتی، ترجمه غلامرضا خوینژاد و همکاران، مشهد، پاژه، چاپ اول.
83.وزیری، اسماعیل (1384)، بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی کتابداران کتابخانه های دانشگاه شیراز .پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی. دانشکده علوم تربیتی.
84.هاشملو،فرخ(1387)، بررسی و تحلیل یادگیری بر خط در بین دانشجویان ،پایان نامه کارشناسی دانشگاه پیام نور مرودشت.
85.هاشمیان، احمد(1384)، اصول و مبانی روانشناسی تربیتی، تهران، تندیس، چاپ اول.
86.هرگنهان و السون(1376)، مقدمهای برنظری های یادگیری،ترجمه دکتر علی اکبرسیف، نشر دوران .
87.هیپورت،مارک(1380)، مطالعه ای در باب سواد . مهارت های اطلاعاتی دانشجویان دوره کارشناسی: گنجاندن آموزش سواد و مهارت های اطلاعاتی در برنامه های درسی دوره کارشناسی،ترجمه ناهید طباطبایی، گزیده مقالات ایفلا 99(بانکوک:20-28 ات1999) تهران: کتابخانه جمهوری اسلامی ایران.
88.هیل،مایکل(1381)،تأثیر اطلاعات بر جامعه، بررسی ماهیت،ارزش و کاربرد اطلاعات، ترجمه محسن نوکاریزی، تهران: انتشارات چاپار .
89.یادگارزاده، غلامرضا.پرند، کورش. بهرامی، آرش(1386)،نحوه حضور دانشگاههای ایران در جامعه اطلاعاتی،ماهنامه تدیبر، سال 18، شماره 181، خرداد ماه.
ب- انگلیسی
2.Bastable SB. Nurse as educator: principles of teaching and learning. 2nd ed. Boston: Jones and Barlett
3.Valizadeh L, Fathiazar S, Zamanzadeh V. [Nursing and midwifery students" learning styles in Tabriz
4.12. Rakoczy M, Money S. Learning styles of nursing students: a 3-year cohort longitudinal study. J Prof
5.Campeau AG. Distribution of learning styles and preferences for learning environment characteristics
6.14. Linares AZ. Learning styles of students and faculty in selected health care professions. J Nurs Educ 1999
7.15. Lunyk-Child OI, Crooks D, Ellis PJ, Ofosu C, O"Mara L, Rideout E. Self-directed learning: faculty and
8.16. Salehi Sh, Soleimani B, Amini P, Shahnoshi E. [A survey of relation between learning styles and
9.17. Sarchami R, Hosseini SM. [Relationship of learning styles with educational progress of nursing students
10.18. Nadi MA. [Barrasiye amadegi khodrahbari dar yadgiri cp18748_daneshjooyane pezeshki va dandanpezeshkiye
11.19. Shahnooshi E, Salehi Sh, Soleimani B, Amini P. [Barasie ertebate sabkhaie yadgiri dar cp18748_daneshjooyane
12.20. Kollb DA. The learning style inventory: technical manual. Boston: McBer Co. 1976.
13.21. O"Kell SP. A study of the relationships between learning style, readiness for self-directed learning and
14.22. Myrick F, Young O. Nursing perceptorship, connecting practice and education. Philadelphia: Lippincott
15.Saif AA, Lordegani SM. [Moghayeseye Sabkhaye yadgiri cp18748_daneshjoyan ba tavajoh be jensiyat, maghtaee
16.Cavanagh SJ, Hogan K, Ramgopal T. The assessment of student nurse learning styles using the Kolb
17.25. Kalbasi S, Naseri M, Sharifzadeh GH, Poursafar A. [Medical students" learning styles in Birjand
18.Miflin BM, Campbell CB, Price DA. A conceptual framework to guide the development of self-directed,
19.Lee G. The adult learner: neglected no more. Training Journal 1998; 35: 47-52.62-70.
20.O"Shea E. Self-directed learning in nurse education: a review of the literature. J Adv Nurs 2003 Jul; 43(1):
21.Fisher MJ, King J. The self-directed learning readiness scale for nursing education revisited: a
22.Ewan CH. Teaching nursing. London: Chapman and Hall pub. 1991.
23.among Emergency Medical Care Assistants (EMCAs) in Ontario, Canada. Prehosp Disaster Med 1998
24.confirmatory factor analysis. Nurse Educ Today 2010 Jan; 30(1): 44-8.
25.daneshgahe olume pezeshkiye Esfahan dar doreye oloum payeh va interni]. [Dissertation]. Isfahan:
26.Dec; 38(9): 407-14.
27.Education Development Center of Kerman University of Medical Sciences 2008; 1(5): 10-16. [Persian]
28.Ausubel, D. P. (1968). Education psychology: A cognitive view. New York: Holt, Rinehart, and Winston.
29.in Qazvin]. The Journal of Qazvin University of Medical Sciences 2004; 30(??): 64-7.
30.Isfahan University of Medical Sciences. 2000. [Persian]
31.Jan-Mar; 13(1): 55-62.
32.Khorasgan Azad University. 2003. [Persian]
33.learning styles inventory. Nurse Educ Today 1995 Jun; 15(3): 177-83.
1.Levett-Jones TL. Self-directed learning: implications and limitations for undergraduate nursing education.
34.lifelong learning in problem-based medical curricula. Med Educ 2000 Apr; 34(4): 299-306.
35.Medical Education 2000; 1(1): 41-6. [Persian]
36.medical university]. Iranian Journal of Medical Education 2006; 6(2): 141-5. [Persian]
37.Nurs 1995 May-Jun; 11(3): 170-74.
38.Nurs Educ 2002 Jan; 41(1): 25-31.
39.Nurse Educ Today 2005 Jul; 25(5): 363-8.
40.parastari ba raveshe tadrise asatid dar daneshgahe ollum pezeshkie Esfahan]. [Dissertation]. Isfahan:
41.Patterson C, Crooks D, Lunyk-Child O. A new perspective on competencies for self-directed learning. J
42.preferred teaching methods in nursing, Isfahan university of medical sciences]. Iranian Journal of
43.pub. 2003.
44.Regan JA. Motivating students towards self-directed learning. Nurse Educ Today 2003 Nov; 23(8): 593-9.
45.student perceptions. J Nurs Educ 2001 Mar; 40(3): 116-23.
46.tahsili va reshteye tahsili]. Pajohesh va Barnamerizy dar Amozesh Âli. 2001; 7(1): 91-93.
47.teaching preference of learner nurses in one health district. Nurse Educ Today 1988 Aug; 8(4): 197-204.
48.university of medical sciences strides in development of medical education]. Journal of Medical
49.Wilkins. 2004.
50.Williams & Wilkins. 2007.
51.Young LE, Paterson BL. Teaching nursing developing: a student-centered learning environment. Lipincott
52.Freeman, F. A. (2004), The power and benefits of concept mapping: measuring use, usefulness, ease of use, and satisfaction, International Journal of Science Education, 26 (151- 169).
53.Kimchin, I. M. (2006), Concept maping, Powerpoint, and pedagogy of access, Journal of Biology Education, 40 (79-83).
54.Novak , J. and Gowin, D. B. (1984) Learning How to Learn (Cambridge: Cambridge University Press).
55.Novak, J. D. (1977). A theory of education. Ithaca, IL: Cornell University Press.
56.Zele, E. V. (2004), Improving the usefulness of concept maps as a research tool for science education, International Journal of Science Education, 26 (1043- 1064).
