سفارش تبلیغ
صبا ویژن

95/6/30
12:0 عصر

دانلود پروژه بررسی روش المان محدود در طراحی قالب های فلزی word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه بررسی روش المان محدود در طراحی قالب های فلزی word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه بررسی روش المان محدود در طراحی قالب های فلزی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

کشش عمیق از مهمترین فرایندهای شکل دادن ورق است که به طور وسیعی در تغییر شکل ورقهای فلزی و تبدیل آن به قطعات تو خالی به کار می‌رود. در این فرایند تغییر ضخامت ورق بسیار اندک است، به طوری که معمولاً‌سطح قطعه کشیده شده تقریباً با سطح ورق اولیه مطابقت دارد. اساساً فرآیند شکل دادن که برای تغییر ورق‌ها به کار می‌رود با فرایندهای شکل دادن حجیم متفاوت است. در فرایندهای شکل دادن ورق معمولاً حالت کشش غالب است. در صورتی که در فرایندهای شکل دادن حجیم عمدتاً حالت فشاری غالب می‌باشد. کشش عمیق در صنعت معمولاً برای تولید قطعاتی از قبیل انواع ظروف فلزی، مخزنهای تحت فشار یا خلاء بعضی از قطعات یدکی اتومبیل و هواپیما، پوسته فشنگ و گلوله، قوطی‌های کنسرو و نوشابه، به کار می‌رود.
فرایند کشش عمیق بااستفاده از دستگاهی که شامل یک سنبه فشار، یک قالب مدور و یک نگهدارنده ورق است، انجام می‌گیرد، شکل (40 ) نیروی لازم برای این تغییر شکل از طریق مکانیکی یا هیدرویکی تأمین می‌شود. با توجه به اینکه در فرایند تغییر شکل، سطح ورق  ( اغلب ورقهای نازک تا حداکثر حدود mm3 ضخامت ) تحت تأثیر تنش کششی و در امتداد عمود بر آن تنش فشاری قرار می‌گیرد، لذا این روش شکل دادن جزو روشهای کشش ـ فشار محسوب می‌شود.



منابع

books:
1)Die Design Fundamentale
Second Edition Ts 253 P3 1987.
2)Die Design Hand Book
Second Edition Ts 253 A45 1955.
3)Die Design Hand Book
Ts 253  k45  1982.
4)Die Design Hand Book
            Ts 253 P75 1994.
5)Hand Book of Metal Forming
Ts  253 L5313 1985.
Papers :
6)Application of tri – linear and tri – quadratic
3-D Solid finite elements in Sheet metal formihg
process Simnlations. By. J.L.Alves &  L. F. Menezes.
7) Deformation analysis of shearing Process Considering the fracture by. Y.Yoshida , N.Yukawa & .T. Ishikawa.
8) A ductile damage model for deep drawing P rocess by . J.P. Fan , C.Y. Tang & T.C. Lee.
9) Finite element Simulation of Redrawing
Process of Cup without blank holder by. T. Murao.
10) Namerical and experimental analysis
of Fine edge blanking operations
by . L.Filice & F. Micari.
11)Three – dimersional finite- element
Simnlation of Fine blanking
By. M. Murakawa , M. J: h & 5.Thipprakmas.
12) Recert Numerical Issues in Finite element
Modeling of Metal Forming Processes
By. J. –L. Chenot.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
12:0 عصر

دانلود پروژه مقاله سوره ملک word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله سوره ملک word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله سوره ملک word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله سوره ملک word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله سوره ملک word :

بنام خدا
تَبَارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْکُ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ «1»
به نام خدا که رحمتش بى اندازه است و مهربانى اش همیشگى.همیشه سودمند و با برکت است آنکه فرمانروایى [ همه هستى ] به دست اوست و او بر هر کارى تواناست .
موضوع : قدرت و بزرگی خدا
مخاطب : انسانها

الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاهَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ «2»
آنکه مرگ و زندگى را آفرید تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید ، و او تواناى شکست ناپذیر و بسیار آمرزنده است . «
موضوع : وجود گناه برای آزمایش و بزرگی و آمرزندگی خدا
مخاطب : انسانها

الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا مَّا تَرَى فِی خَلْقِ الرَّحْمَنِ مِن تَفَاوُتٍ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَى مِن «3» آنکه هفت آسمان را بر فراز یکدیگر آفرید . در آفرینش [ خداى ] رحمان ، خلل و نابسامانى و ناهمگونى نمی بینى ، پس بار دیگر بنگر آیا هیچ خلل و نابسامانى و ناهمگونى می بینى ؟
موضوع: عظمت در خلقت آفرینش
مخاطب : انسانهای عاقل

ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ کَرَّتَیْنِ یَنقَلِبْ إِلَیْکَ الْبَصَرُ خَاسِأً وَهُوَ حَسِیرٌ «4»
سپس بار دیگر بنگر تا دیده ات در حالى که خسته و کم سو شده [ و از یافتن خلل ، نابسامانى و ناهمگونى فرو مانده ] و درمانده گشته است ، به سویت باز گردد
موضوع: بازگشت کلیه اعضای بدن در روز قیامت برای گواه اعمال ما
مخاطب : انسان

وَلَقَدْ زَیَّنَّا السَّمَاء الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِّلشَّیَاطِینِ وَأَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابَ السَّعِیرِ «5»
همانا ما آسمان دنیا را با چراغ هایى آراستیم و آنها را تیرهایى براى راندن شیطان ها قرار دادیم ، و براى آنان [ در آخرت ] آتشى افروخته ، آماده کرده ایم «
موضوع : وعده عذاب برای کافران و شیاطین رانده از درگاه خدا
مخاطب : کافران


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
12:0 عصر

دانلود پروژه تحقیق کف پا word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق کف پا word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق کف پا word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق کف پا word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق کف پا word :

فاصله بین بخش داخلی کف پا با زمین، قوس کف پا نام دارد.
کاهش ارتفاع این قوس را صافی کف پا می گویندکه به دنبال آن کف پا در تماس با زمین قرار می گیرد. صافی کف پا شایع ترین دفورمیته پا است.
در نوزادان و کودکان نوپا این قوس هنوز کامل نشده است و در طی دوران کودکی و بلوغ تکامل می یابد.
ساختارهای آناتومیک پا طوری تنظیم شده اند که به قدر کافی سفت و محکم باشند تا بتوانند وزن بدن را در یک زمان معین تحمل کنند و در عین حال انعطاف پذیر باشند تا با فرورفتگی و برجستگیهای زمین انطباق یابند و عمل جذب ضربه را انجام دهند.
علائم و عوارض:
الف)فقدان قوس طولی کف پا در وضعیت ایستاده
ب)پا درد، زانو درد، التهاب تاندون آشیل و نیام کف پایی
پ)انحراف بیش ازحد پاشنه ازخط مرکزی
ت)ممکن است مشکلاتی مثل هالوکس والگوس، چکشی شدن بند اول انگشتان، پینه، میخچه، درد ساق، درد مچ و دردهای شدید پاشنه را ایجاد کنند.



ث)تحقیقات نشان می دهد که %95 افرادی که نیاز به تعویض کامل مفصل زانو پیدا می کنند و %90 بیمارانی که تحت عمل جراحی تعویض کامل مفصل ران قرار می گیرند دچار صافی کف پا بوده اند.
ج)راستای غلط و نادرست استخوانهای ضعیف و شکننده ی کف پا که به دنبال صافی کف پا ایجاد می شود، ممکن است منجر به دردهای آرتروزی، بی ثباتی لیگامانی و التهاب تاندونی شود.
انواع صافی کف پا:
الف-نوع مادرزادی
ب -نوع اکتسابی
نوع مادرزادی
کودک با صافی پا به دنیا می آید یا هنگام تولد برای آن مستعد است. این نوع صافی کف پا بدون علامت و انعطاف پذیر است.
منظور از انعطاف پذیر بودن آن است که قوس کف پا تا قبل از اعمال وزن روی پا وجود دارد.
نوع اکتسابی
این نوع با مرور زمان، و نه در هنگام تولد، ایجاد می شود و به عوامل مختلفی چون نوع کفش کودک، وضعیت نشستن و خوابیدن او، جبران ناهنجاریهای موجود در ساق و بالاتر، و گاهی پارگی لیگامان ها و تاندون های پا بستگی دارد.
ممکن است صافی کف پا فرایندی برای جبران سفت بودن تاندون آشیل باشد. به دنبال سفتی تاندون آشیل پا حالت پلانتار فلکشن پیدا می کند. حتی میزان کم پلانتار فلکشن هم موجب می شود، پای آن سمت بلند تر از طرف سالم به نظر برسد. بنابراین بدن سعی می کند این مشکل را با مسطح کردن قوس کف پا جبران کند تا بلندتر به نظر رسیدن پای مبتلا را پوشش دهد.
شایعترین دلیل صافی اکتسابی کف پا اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی به عنوان تاندون اصلی محافظ قوس پا است. با اعمال مکرر نیرو روی این تاندون، مشکل تشدید می شود. به موازات رشد جسمی لیگامانها و عضلات ضعیف شده، تمام وظایف مربوط به محافظت از قوس پا را به این تاندون واگذار می کنند.
این تاندون نمی تواند برای مدت طولانی تمام وزن را تحمل کند و به تدریج از پای در می آید و به مسطح شدن قوس منجر می شود. در چنین مواردی صافی کف پا همراه با دردی است که به پشت مچ منتشر می شود و فرضیه ی اختلال عمل تاندون تیبیال خلفی را تایید می کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
12:0 عصر

دانلود پروژه مداخله متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زوجها

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مداخله متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زوجها word دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مداخله متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زوجها word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

طرح مساله:
از بطن درمان خانوادگی درمان زوجین بعنوان یک رویکرد یا شیوة جدید نگریستن به مشکلات روانی پدیدار شده است. یکی از این مدل های مهم ، درمان متمرکز بر هیجان (EFT) است.
درمان EFT شامل سه مرحله و 9 گام است: مرحله اول 4 گام را در بردارد و با ارزیابی و مشخص کردن چرخه دشوار و نیز تحلیل حالتهای هیجانی همراه آن سروکار دارد. در پایان این مرحله زوج قفل را از چرخه های منفی و تثبیت روابط منفی باز می کنند و به این نتیجه می رسند که به جای اینکه یکدیگر را متهم بدانند بر چرخه تعامل متمرکز شوند. مرحله دوم شامل گامهای 5 تا 7 است، دیگر زوجها توسط هیجاناتشان در هم شکسته نمی شوند، بلکه از تجربه هیجانی شان به عنوان راهنمایی برای نیازهایشان استفاده می کنند. در مرحله سوم موقعیت امنی برای رابطه تثبیت می شود تا آنان بتوانند راه حلهای جدیدی را برای مشکلات قدیمی بیابند وداستانهای روشنی از رابطه بسازند تا وضعیتها و چرخه های جدیدی از رفتارهای دلبستگی تثبیت گردد. و زوج با توانایی تازه ای درباره بحثهای حساس گفتگو کنند و بطور واقع بینانه مشکلات رابطه‌ای را حل کنند. (جانسون 1999).
به اعتقاد جانسون اثر بخشی بالینی EFT بطور قابل توجه ای به اثبات رسیده است، در مواردی که درمان توام با موفقیت نبوده است به این دلیل است که موارد انتخاب شده مناسب این نوع درمان (EFT) نیستند مثلاً وقتی زوجی قصد جدایی دارند یا خشونت شدید در رابطه وجود دارد EFT درمان مناسبی نیست، یکی از کاربردهای موثر EFT در درمان (PTSD) و نیز بیماریهای مزمن است، در واقع زمانی که یکی از زوجین نیاز شدیدی به مراقبت وحمایت همسر خود دارد، همسر دیگر از این حمایت سرباز می زند، اینجاست که صدمة دلبستگی رخ می دهد.
صدمة دلبستگی به وسیله ترک یا خیانت در لحظه های بحرانی که فرد به آن نیاز دارد مشخص می شود. این صدمات رابطه را به عنوان یک رابطه ناایمن در ذهن فرد نگه می‌دارد و به عنوان استانداردی مطرح می شود که فرد آنرا در نظر می گیرد و از آن رنج می برد ( جانسون و میلیکین 2001)
از نظر جانسون (1999) درماندگی رابطه همان دلبستگی ناایمن است و اینکه چطور زوج با چنین ناایمنی روبرو می شود. درماندگی رابطه با ارتباط غیرموثر منفی گرایی متقابل و طرح وارة رابطه منفی مشخص شده است. زوج های درمانده به سختی هیجانات زیر بنایی و نیازهای دلبستگی را مطرح می کنند، به طوری که تواناییشان برای حل تعارضات به ویژه تعارضات «داغ» که همراه با اهمیت دلبستگی است باز می‌ماند.
در نتیجه ، وقتی چنین تعارضاتی رخ می دهد یکی از همسران تمایل به انتقاد وشکایت کردن دارد در حالیکه دیگری یک حالت دفاعی به خود می گیرد.
در حال حاضر تئوری دلبستگی یکی از مناسبترین تئوریهای امیدبخش روابط عشق بزرگسالی است از نظر شاور و هازن (1993) انسان تمایل طبیعی برای پیوندهای عاطفی نیرومند با افراد مهم دارد. (بالبی 1999) این پیوندها بطور ساده براساس نوع دوستی متقابل نیست بلکه بیشتر بر وابستگی درون روانشناسانه و فیزیولوژیکی عمیق استوار است ( جانسون ، میلیکین ، مکیننی 2001)
در خانواده هایی که فرزندی با بیماری مزمن وجود دارد، زوجین نیاز به حمایت و پشتیبانی یکدیگر دارند تا بهتر بتوانند با بیماری فرزند کنار آیند در این فرآیند اگر یکی از همسران از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند، همسر دیگر صدمه می بیند ( طبق گفته جانسون همسر آسیب دیده غالباً نه همیشه زن است)
این موضوع می تواند باعث درماندگی رابطه شود و به عنوان استانداردی عمل کند که منجر به چرخه منفی در رابطه شده وشکایات دائمی وحتی فاصله دفاعی ایجاد کند.
حال سوالی اصلی تحقیق این است که آیا درمان متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زوجهایی که فرزندی با بیماری مزمن دارند موثر است؟
صاحب نظران بر اساس تحقیقات انجام شده معتقدند وقتی که یک عضو خانواده یا یک واحد دو نفری برای درمان مشکلات مربوط به زندگی خانوادگی مراجعه می کنند شیوه درمان خانوادگی زناشوئی موثرتر از درمان فردی است (ثنایی 1970 ص31) لیکن با توجه به تجربه مشاور در مراکز مشاوره،این نتیجه حاصل شده است که برای حل مشکلات زناشوئی زنان بیشتر دواطلب هستند و مردان غالباً از آمدن به مراکز مشاوره برای حل مشکلات زناشویی تفره می روند حال با توجه به این تجربه، در این پژوهش سئوال اصلی تحقیق (آیا درمان متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زوجهایی که فرزندی با بیماری مزمن دارند موثر است؟) به دو شیوه بررسی می شود، به شیوه زوجی و فردی، درمان زوجی به این صورت است که هر دو همسر در جلسات مشاوره حضور دارند و روش زوج درمانی متمرکز بر هیجان که متمرکز بر تعاملات آنها است اجرا می شود و درمان فردی به این صورت است که روش متمرکز بر هیجان صرفاً بر روی زن اجرا می شود و همسر در جلسات مشاوره حضور ندارد لیکن در نهایت می خواهیم بررسی کنیم هنگامی که حتی یکی از زوجین برای حل مشکلات زناشویی مراجعه می کنند می توانیم در درماندگی رابطه زوجی آنها از طریق روش متمرکز بر هیجان کاهشی ایجاد کنیم یا خیر؟

طرح هدف:
با توجه به اینکه والدین دارای فرزند بیمار مزمن در ریسک مهمی برای تجربه درماندگی زناشویی قرار دارند همچنین نقش مهمی در فراهم کردن مراقبت پزشکی برای کودکانشان بر عهده دارند، اهمیت خدمات یاورانه زمانی که درگیر مشکلات زناشوئی یا روانی می شوند احساس می شود لذا یکی از اهداف پژوهش کمک به کاهش تجربه درماندگی زناشوئی در این خانواده ها است. با توجه به اینکه در ایران مردان کمتر از زنان برای شرکت در مشاوره زوجی تمایل نشان می دهند. هدف دیگر این پژوهش بررسی اثر بخش درمان فردی متمرکز بر هیجان وقتی فقط زن در جلسات مشاوره شرکت می کند می باشد. علاوه بر این هدف دیگر این پژوهش تفاوت اثر بخشی رویکرد متمرکز برهیجان با توجه به سطح تحصیلات است که در تجزیه و تحلیل داده ها این هدف ملحوظ است.
لذا این اهداف بصورت مشخص در ذیل می آید.
1- معرفی رویکرد متمرکز بر هیجان و بررسی اثر بخشی آن در زوجهای ایرانی.
2- بررسی اثر بخشی درمان متمرکز بر هیجان در کاهش درماندگی رابطه زناشویی افرادی که فرزندی با بیماری مزمن دارند.
3- بررسی اثر بخشی درمان متمرکز بر هیجان در افزایش رضامندی زناشویی افرادی که فرزندی با بیماری مزمن دارند.
4- بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان در افزایش همبستگی زناشویی افرادی که فرزندی با بیماری مزمن دارند.
5- بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان در افزایش توافق زناشویی افرادی که فرزندی با بیماری مزمن دارند.
6- بررسی اثر بخشی درمان متمرکز بر هیجان در افزایش ابراز محبت زناشویی افرادی که فرزندی با بیماری مزمن دارند.
7- افزایش بهداشت روان یا سلامت عمومی افراد.
8- بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان با توجه به سطح تحصیلات نمونه ها
9- بررسی تفاوت بین درمان زوجی و فردی متمرکز بر هیجان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
12:0 عصر

دانلود پروژه مقاله آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد word دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد word :

آمار – پیشگیری و درمان اعتیاد

مقدمه
در حال حاضر کشور ما گرفتار شش معضل است که اگر برای آنها فکر عاجل نشود این کشور خدای ناکرده رو به انقراض خواهد رفت.
این شش معضل عبارتند از :

1) اعتیاد (موضوع مورد بحث ها) و قاچاق مواد مخدر
2) جمعیت
3) آلودگی شهرهای بزرگ (بخصوص تهران) و محیط زیست
4) آموزش و جوانان
5) آشفتگی فرهنگ و اخلاق
6) رنجوری تولید

این مشکلات، همه با هم ارتباط دارند، هر یک دیگری را بر می انگیزد، و بدون دست زدن به یک اقدام جامع و همه جانبه، گره هیچ یک به تنهایی گشوده نخواهد شد.
اعتیاد و قاچاق مواد مخدر، موضوع مورد بحث ما
سیستان و بلوچستان، زادگاه رستم دستان و یعقوب لیث، و انبار غله شرق، اکنون تبدیل به سرزمین پر آوازه قاچاق مواد مخدر شده است.

الف) بیان مسئله
ب) اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق
انگیزه های جهانی و عوامل مؤثر در شروع سو مصرف مواد
با آن که الکل، حشیش، تریاک و کوکائین، از چندین قرن پیش به وضوح شناخته شده بودد و تاریخچه استعمال آنها حتی در مورد تریاک، به دهها هزار سال پیش باز می گردد. به نظر می رسد که موضوع اعتیاد و سوء مصرف مواد، یکی از معضلات و پدیده های بشر معاصر است.

در طول یک قرن گذشته، همواره شیوع سو مصرف مواد مخدر، دارای نوسانات زیادی بوده است. موستو برای تبیین نوسانات سوء مصرف مواد مخدر، به تبیین دیدگاهی موسوم به فراموشی نسلی روی آورد. به اعتقاد او، هنگام شیوع و وفور مواد مخدر در یک نسل ، و یک دور زمانی، نسل بعدی به علت آن که شاهد عوارض دردناک اعتیاد، صدمات و آثار مخرب آن بوده اند، نسبت به آن حساسیتی شدید پیدا می کنند. این حساسیت، گاهی به حد انزجار و تنفر افراطی می رسد، ولی باعث مصون ماندن نسل از اعتیاد می شود و مصرف مواد مخدر، کاهش می یابد با پیدایش نسل سوم که خاطره تلخی از اعتیاد نداشته و حتی پندارهای نسل قبل را گزافه و اغراق می شمارند، دوباره مصرف مواد مخدر اوج می گیرد. به اعتقاد موستو، وجود افرادی با مصرف سنگین، که دچار عوارض ناگوار مصرف شده اند، هر چند دردناک است، اما مصون ساز نسل بعدی خواهد بود و جهان ، بعد از هر دوره مصرف افراطی، دوران پاکی را تجربه خواهد کرد.

به اعتقاد او، این حالت نوسانی، با کارکردهای فوق الذکر را می توان به زمان های قبل و شروع الکلیسم در جوامع نیز نسبت داد. اگر دیدگاه فوق را بپذیریم، قسمت زیادی از اقدامات مقابله کننده و پیشگیرانه از اعتیاد، نه علت بلکه معلول این نوسانات است. هنگام افزایش مواد، بتدریج عوارض منفی ظاهر می شود و دیدگاه های مردم، از حالت مسامحه آمیز، به سوی تقابل تغییر می کند. این تغییر نگرش افکار عمومی، بر سیاستمداران تأثیر می گذارد و آنها را وادار به موضع گیری علیه مواد مخدر می نماید و اقدامات انتظامی و پیگیرانه درمانی تشدید می شود. اما عامل عمده تغییر، همان فرآیند تغییر نگرش است.

با کاهش مصرف مواد مخدر، از هوشیاری اجتماع کاسته می شود و جو عمومی در مقابل مواد مخدر، حالت مسامحه کارانه می یابد، قوانین تعدیل می شوند و مجازات ها تخفیف می یابند. همزمان با کاهش انزجار از مواد مخدر در جوان ترها، مواد مخدر در سال های بعد افزایش می یابد. بر این اساس بسیاری از موارد کاهش مصرف بعد از حالات بحران، صرفاً به دلیل بازگشت به میانگین و خود اصلاحی سیستم بوده است و انتساب آن به مداخلات قانونی، طبی و اجتماعی نوعی احساس کاذب، قدرت این پدیده اجتماعی است.

طی سالهای اخیر، عده ای از پژوهشگران ، از زاویه ای وسیع تر به روند سو مصرف مواد مخدر در جهان نگریسته اند. به اعتقاد این گروه، سو مصرف مواد مخدر، رابطه تنگاتنگی با احساس خوشبختی و جهان بینی و نگرشه های اخلاقی مردم دارد. به اعتقاد این دسته، میزان رضایت از زندگی، احساس تساهل و تسامح به رفتارهای خارج از عرف، نگرش حساب گرانه به زندگی، اقتدار گرایی، جاه طلبی و ارزش مندی رقابت، موفقیت و تلاش طی اعصار ثابت نبوده و در حال نوسان است.

یکی از صاحب نظران در این حوزه (رونالداینگل هارت) است. اینگل هارت با الهام از نظرات مازلو و تعمیم آنها به شرایط اقتصادی، اجتماعی فرضیه خود را جمع بندی می کند. به اعتقاد او مردم در طی اعصار، بنا به شرایط اجتماعی و اقتصادی دوره خود به آن دسته از نیازهای هرم مازلو که کمتر دارا هستند بیشتر ارزش می نهند و اولویت می دهند.

در مجموع به نظر می رسد که مصرف مواد مخدر در جهان، حالات فزاینده و کاهش یابنده داشته و دارد و این تغییرات، بزرگتر و عمده تر از آن هستند که صرفاً معلول تغییر در قوانین و سیاست های انتظامی یا درمانی باشند. این موضوع برای کشور ما نیز دارای اهمیت است و بایستی از ساده نگری در مورد نوسانات مواد مخدر و افزایش آن طی سال های اخیر خود داری کرد. و اما علل مهم گرایش بیماران به شرح ذیل است :

قبل از هر چیز، متأسفانه باید گفت در ایران، علل مهم گرایش به مواد مخدر، اعم از فقیر و غنی ، فقر فرهنگی و عدم اطلاع کافی از عوارض مواد مخدر و اطلاعات سطحی از فواید آنها است. از طرفی اکثر بیماران، اظهار می دارند که در ابتدا به صورت تفننی و تفریحی شروع به استفاده از مواد مخدر نموده اند و هیچ کدام از آنها باورشان نمی شده که معتاد شوند و یا حتی چندان پیشروی کنند که به مراحل خطرناک تری مثل تزریق هروئین روی بیاورند. ولی حقیقت این است که تمامی کسانی که به صورت تفننی یا به قول خودشان تفریحی شروع به مصرف مواد مخدر می کنند، کاندیدای اعتیاد برای آینده هستند. جالب توجه اینجاست که بیش از 70% درصد از بیماران، اعتیادشان، ابتدا با سیگار آغاز شده، سپس به حشیش و مشروبات الکی و به دنبال آن به تریاک و شیره و در نهایت به هروئین ختم شده است. تمامی آنها که بصورت تفریحی و یا برای رفع خستگی و یا افزایش توانایی جنسی، گاهگاهی مواد مخدر استفاده می کردند، باورشان نمی شده که زمانی فرا خواهد رسید که روزانه 4 یا 5 بار مواد مخدر، آن هم با دوز بسیار بالا مصرف کنند.

علل مهم گرایش بیماران به مواد مخدر، عبارتند از :
1 ) دیدگاه مثبت به مصرف مواد مخدر و تصورات غلط درباره آن
2) افزایش توانایی جنسی
3) دردهای جسمی مزمن
4) عوامل مربوط به خود فرد :
1ـ دوره نوجوانی
2ـ عامل ژنتیک یا استعداد ارثی
3ـ صفات شخصیتی
4ـ اختلالات روانی
5ـ نگرش مثبت به مواد
6ـ موقعیت های مخاطره آمیز فردی

7ـ تأثیر مثبت مواد بر فرد
5) عوامل مربوط به خانواده :
1ـ غفلت از فرزندان
2ـ مصرف مواد توسط اعضای دیگر خانواده
3ـ تشنج و درگیری در خانواده
6) عوامل مربوط به اطرافین و محیط
1ـ تأثیر دوستان معتاد
2ـ طرد شدن از طرف معلمان، دوستان و بستگان
3ـ عوامل مربوط به مدرسه
4ـ عوامل مربوط به محل سکونت

5ـ مهاجرت
6ـ دسترسی آسان به مواد مخدر
7ـ فشارهای ناشی از محیط
8ـ کمبود امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی
9ـ مصرف مواد بعنوان هنجار اجتماعی
10ـ عدم دسترسی به نهادهای خدماتی، حمایتی، مشاوره ای و درمانی
11ـ قوانین و بازار مواد
پیشگیری از اعتیاد
پیشگیری از اعتیاد عبارت است از به کارگیری اقداماتی که احتمال ابتلای افراد به اعتیاد را کاهش می دهد. پیشگیری شامل اقداماتی است برای کاهش عواملی که افراد را در معرض خطر قرار می دهد و افزایش عواملی که ازمصرف مواد محافظت کند.
بنابراین، شناسایی کامل این عوامل در هر منطقه، به مؤثر بودن فعالیت های پیشگیرانه کمک خواهد کرد.

پیشگیری از اعتیاد، شامل مراحل زیر می باشد :
1) عدم دسترسی به مواد مضره اعتیاد آور
2) جدا سازی کودک از خانواده معتاد
3) پیشگیری از شرکت کودکان و نوجوانان در مهمانی های نامناسب
4) پیشگیری از معاشرت با دوستان ناباب
5) پیشگیری از طریق ارشاد فرهنگی در کتاب های درسی و کمک درسی
6) پیشگیری از طریق ارشاد، توسط رسانه های جمعی و اجرایی
7) خود داری از رفتارهای تبعیض آمیز، عملکرد عادلانه و ایجاد رابطه صمیمانه با فرزندان و القای یک هدف عالی به آنان
8) غنی کردن اوقات فراغت با سرگرمی های مفید

9) فراهم کردن مراکز، وسایل و محیط های ورزشی، و توسعه تفریگاه های محلی و فضاهای زیستی کافی
10) آموزش خانواده ها برای پیشگیری از پناه بردن فرزندان به مواد مخدر
11) انتخاب همسر و شغل مناسب
12) صیانت جامعه به ویژه افراد در معرض آسیب به ویژه گروه سنی دانش آموزی
13) جدا نگهداشتن معتادان از سایر مجرمان
فواید ترک اعتیاد
ـ گرمتر شدن دستها و پاها، به دلیل بهبود گردش خون
ـ کاهش فشار خون و تعداد ضربانهای قلب و گرایش آنها به سمت مقدار طبیعی
ـ عدم استشمام بوی بد از دهان و موهای شما
ـ بهبود حواس چشایی و بویایی
ـ حذف سرفه و بازگشت تولید مخاط به میزان طبیعی آن
ـ افزایش قابل توجه بنیه جسمانی
ـ افزایش دامنه دید به میزان 15 تا 20 درصد

ـ کاهش خطر تمام بیماریهایی که بر اثر اعتیاد بروز می کنند ( نظیر آمفیزم، حمله های قلبی، و همه انواع سرطانها)
فواید عاطفی ترک اعتیاد :
ـ شخص ، خود را مسؤول زندگی کرده است
ـ از افسردگی شخص، کم می شود
ـ شخص ، دیگر بخاطر نیاز به مواد مخدر، مجبور به تحمل تحقیر دیگران نیست
ـ شخص می تواند شور و حال برنده بودن را تجربه کند
ـ فواید شخصی اجتماعی ترک اعتیاد
ـ شخص می تواند رفتار کنترل شده ای از خود نشان دهد که افراد معتاد فاقد آن هستند
ـ شخص زمان بیشتری برای پرداختن به خانواده و دوستان خود خواهد داشت
ـ شخص می تواند در مراسم طولانی بدون مشکل شرکت کند

پرسشنامه
بسمه تعالی
با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز خواهشمندیم که با کمال صداقت و دقت به سوالات زیر پاسخ دهید. ضمناً نیازی به معرفی کردن نیست.
1ـ شما هر کدام یکی از رده های سنی زیر قرار دارید؟
25ـ25 35ـ25 45ـ35 45 به بالا
2ـ چه میزان تحصیلات دارید؟
زیر دیپلم دیپلم لیسانس فوق لیسانس و بالاتر
3ـ آیا تاکنون با یک معتاد برخورد نزدیک داشته اید؟
بلی خیر
4ـ به نظر شما شروع اعتیاد بیشتر در کدام یک از رده های سنی زیر اتفاق می افتد؟
نوجوانی جوانی میان سالی کهنسالی
5ـ آیا تاکنون تلاشی برای کمک کردن به یک معتاد داشته اید؟
بلی خیر
6ـ نظر شما در مورد نقش رسانه های گروهی هر رابطه با مسئله اعتیاد چیست؟
نقشی ندارند نقش کمی دارند
نقش زیادی دارند بیشترین تأثیر را دارند
7ـ با توجه به سوال قبل. نقش رسانه های گروهی در کشور ما در رابطه با اعتیاد تاکنون چگونه بوده است؟
نقش خوبی نداشته اند
می توانند بهتر از این نقش ایفا کنند
نقش بسیار خوبی از خود ارائه داده اند
عملکرد رسانه ها در این رابطه مهم نمی باشد

8ـ به نظر شما نقش خانواده ها و دوستان در مورد اعتیاد افراد تا چه میزان می باشد؟
نقشی ندارند
نقش کمی ایفا می کنند
نقش زیادی دارند
همه این مسائل به خود فرد بستگی دارد
9ـ به نظر شما علت این که برخی از جوانان ایرانی به سراغ اعتیاد می روند چیست؟
نبود تفریح های مناسب کمبود شغل مناسب
فشارهای روحی و روانی هر سه مورد
10ـ به نظر شما برخورد با معتادین و تحت فشار قرار دادن آنها مثلاً زندانی کردن آنها تا چه میزان می تواند در رفع مشکل آنها مؤثر باشد؟
تأثیر خوبی ندارد بسیار مؤثر می باشد
می تواند تا اندازه ای به حل این مشکل کمک کند
اصلا با این گونه برخوردها موافق نیستم
11ـ به نظر شما وضعیت کنترل مرزها در کشور ما در رابطه با قاچاق مواد مخدر چگونه است؟
وضعیت بدی دارد وضعیت بسیار خوبی دارد

باید بیشتر از اینها به این مسئله اهمیت داده شود وضعیت مرزها در این رابطه زیاد مهم نمی باشد
12ـ به نظر شما در ایران اعتیاد کدامیک از مواد مخدر زیر، بیشتر می باشد؟
تریاک هروئین حشیش مورفین
13ـ به نظر شما نقش تحصیلات در پیشگیری از اعتیاد تا چه میزان است؟
نقشی ندارد نقش کمی دارد نقش زیادی دارد

14ـ نظر شما در مورد نقش مشاوره در پیشگیری و درمان اعتیاد چه می باشد؟
نظری در این رابطه ندارم نقش بسیار کمی دارد
نقش قابل قبولی دارد بسیار مؤثر است
15ـ به نظر شما در کشور ما مراکز مشاوره به عنوان محلی برای پیشگیری و درمان اعتیاد به اندازه کافی به مردم شناسانده شده اند؟
بلی به اندازه کافی خیر

الف) روش اجرای تحقیق
ب) تعریف جامعه آماری
الف) روش اجرای تحقیق :
استفاده از پرسشنامه های کتبی و نیز استفاده از کتابهایی به عنوان منبع و استفاده از داده های قبلی
ب) تعریف جامعه آماری : با توجه به موضوع مورد تحقیق، جامعه آماری ما در این پروژه، مجموعه معتادین می باشد.

تهیه و جدول از بررسی سوالات

سوالات/گزینه 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
1 8 3 15 2 6 0 3 1 2 5 9 9 0 0 11
2 4 4 0 13 8 2 9 3 3 1 0 3 1 0 4
3 2 2 * * 1 2 3 8 0 5 6 1 14 3 *
4 6 6 * * 0 11 0 3 10 4 0 2 * 12 *

جدول شماره 1) : مربوط به داده های نمونه (سن اعضای نمونه)
فراوانی تجمعی درصد فراوانی نسبی فراوانی نسبی فراوانی مطلق متوسط دسته ها حدود دسته ها
8 53% 53/0 8 20 25-15A:
12 26% 26/0 4 30 35- 25 B:
14 13% 13/0 2 40 45-35 C:
15 6% 06/0 1 50 به بالا 45 D:
Efi=15

دامنه تغییرات R=55-15 = 40
طول دسته C = R/K=40/4 = 10
(الف) نمودار مستطیلی ـ مربوط به سن اعضای نمونه تصادفی

(ب) نمودار خط شکسته مربوط به سن اعضای نمونه

(ج) نمودار میله ای مربوط به سن اعضای نمونه

(د) نمودار دایره ای مربوط به سن اعضای نمونه
شکل نمودار دایره ای
A : 1920
B :960
C : 480
D : 240

جدول شماره (2) مربوط به میزان تحصیلات اعضای تشکیل دهنده نمونه
A: زیردیپلم B: دیپلم C: لیسانس D: فوق لیسانس و بالاتر مقطع تحصیلی
3 4 2 6 تعداد عضوها
20% %67/26 %23/13 %40

نمودار دایره ای مربوط به میزان تحصیلات اعضای نمونه

جدول شماره 3) مربوط به رده سنی شروع اعتیاد با توجه به نظر اعضای نمونه
A: نوجوانی B : جوانی C : میان سالی D : کهنسالی رده سنی
6 8 1 0 فراوانی مطلق
% 40 %3/53 %67/6 %0

نمودار دایره ای مربوط به رده سنی شروع اعتیاد

جدول شماره 4) مربوط به این که تمایل افراد معتاد بیشتر به استفاده از کدام یک از مواد مخدر زیر می باشد :
A : تریاک B : هروئین C : حشیش D : مورفین ماده مخدر
9 3 1 2 فراوانی مطلق
%60 %20 %67/6 %33/13

نمودار دایره ای مربوط به تمایل مصرف هر کدام از مواد مخدر

ضمیمه
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی هر 8 ثانیه یک نفر بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد . تحقیقات نشان می دهند که افرادی که مصرف سیگار را در سنین نوجوانی و اوایل جوانی آغاز می کنند ( که بیش از 70 درصد افراد این گونه اند ) و به مدت دو دهه یا بیشتر مصرف آن را ادامه می دهند ، 20 تا 25 سال زودتر از افرادی می میرند که هرگز سیگار نکشیده اند . فقط سرطان ریه یا بیماریهای قلبی نیستند که مشکلات جدی سلامتی و مرگ را در پی دارند . برخی از عوارض جانبی مصرف سیگار ( از سر تا به پا ) که کمتر به اطلاع عامه مردم رسانیده شده اند ، ذیلاً آمده اند :

1 ریزش مو مصرف سیگار موجب تضعیف دستگاه ایمنی شده بدن را نسبت به بیماری لوپوس اریتماتوسوس که می تواند منجربه ریزش مو ، زخمهای دهانی و بثورات پوستی روی صورت ، پوست سر و دستها شود ، آسیب پذیر می سازد .
2 آب مروارید اعتقاد بر این است که مصرف سیگار موجب بروز به برخی ناراحتیهای چشمی یا تشدید آنها می شود . میزان ابتلاء به آب مروارید ( تیرگی عدسی چشم که مانع عبور نور شده و ممکن است به نابینایی منجر گردد ) در بین افراد سیگاری 40 درصد بیشتر از افراد غیر سیگاری است . دود سیگار به دو طریق موجبات ابتلاء به بیماری آب مروارید را فراهم می آورد : یکی به وسیله ورود مستقیم به چشم از طریق هوا و سوزش چشم ، و دیگری از طریق رهاسازی مواد مضر در ریه ها که پس از آن از طریق جریان خون به چشمها می رسند .

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

<   <<   41   42   43   44   45   >>   >