سفارش تبلیغ
صبا ویژن

95/6/30
11:52 صبح

دانلود پروژه تحقیق تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت word :

تاثیر لیزوزیم روی میکروارگانیزم های گرم مثبت کشته شده با حرارت
خلاصه :
تغییر در واکنش رنگی کننده گرمی که زمانی رخ می دهد که دوکسانان ولچی و استافیلوکوک آلباس گرم مثبت با لیزوزیم کشت می شوند به خاصر برداشت ترکیب اسیدریبونوکلئیک مجموعه گرمی است و تقریبا بواسطه هیدرولیز برخی پیوندهای شکر در پلی ساکاریدهای واقع شده در سطح سلول ایجاد می شود. لیزوزیم ، آنزیم موجود در سفیده تخم مرغ که مواد معلق زنده ریزترکیزه های پوده زی مستعد، مخصوصا ریزترکیزه لیزودکتیکوس ، را می کافند از زمان کشف آن توسط فلکمینگ در 1922 در معرض بررسی های متعدد بوده است . اینها توسط مسروبینوو نوپل ( 1938 ) و تامپسون ( 1945 ) مرور شده اند. این آنزیم یک پروتئین بنیادی یا پلی پپتید باوزن مولکولی 2500-18000 حاوی تقریبا 16% نیتروژن و 2-3% سولفور می باشد. جداسازی و تصفیه لیزوزیم اخیرا بهبود یافته با روشی که شامل جذب مستقیم آنزیم از سفیده تخم مرغ طبیعی با بنتونیت می باشد و تا شویش با پیریدین آبکی 5% مطابق با PHS با اسید سولفوریک دنبال می شود .
نخستین تلاش برای بررسی عملکرد لیزوزیم توسط مپر، پالمر، تامیسون و کوراز ( 1936 ) انجام شد. متاسفانه این نویسندگان از آنزیم تهیه شده از گونه سارسینای پذیرای لیزوزیم سفیده تخم مرغ که دارای خواص مشابه آنزیم دوم است اما احتمالا حاوی سیستم آنزیمی خود .... سارسینا بوده است استفاده می کردند. این آنزیم روی پیوندهای قندی برخی کربوهیدراتهای حاوی قندهای آمین دار تاثیر خاصی دارد بنابراین از پیشنهاد و گفته اصلی هالائور حمایت می کند . با این وجود این بافته برای لیزوزیم سفیده تخم مرغ بکار نمی رود . اپستین و چاین یک شکنه پلی ساکارید را از اجسام سلولی ریزترکیزه لیزودکتیکوس و باکتری های حساس دیگر که بواسطه لیزوزیم با تولید هگزو سامین استیل N هیدولیز می شود جدا کردند. پلی ساکارید در همه ارگانیزم های حساس نسبت به لیزوزیم یافت شد ، بیشترین مقدار باسیلوس سولتیلیس ، ارگانیزمی که بواسطه لیزوزیم کشته می شد اما کافته نمیشد ، موجود بود. میروهاهنل این حقیقت را تائید کردند که لیزوزیم یک شکنه کربوهیدرات جدا شده از عصاره های هیدروکسید سدیم ارگانیزم های مستعد را هیدرولیز میکرد. مسیر عملکرد لیزوریم را بر حسب هیدرولیز یک پلی ساکارید در غشای باکتری توضیح می داد. این موکوپلی ساکارید که ظاهرا بطور محکم به غشای باکتری همبسته است ، نخست بواسطه لیزوزیم با جذب آب بعدی بواسطه این ارگانیزم و فروپاشی سلول تجزیه می شود. آنزیم های خودکافت ، فعال بعد از مرگ ارگانیزم ها ، تصور می شد تا حدودی مسئول آشکار کردن مواد معلق باکتری می باشند.
تاثیر لیزوزیم روی باکتری گرم مثبت
ممکن است که خنثی سازی حرارتی سیستمهای آنزیمی خود کافت در توضیح مقاومت سلولهای کشته شده در مقابل کافتندگی کامل بواسطه لیزوزیم نسبت به این حقیقت که پروتئین های سلولی روی حرارت نا محلول می شوند ، از اهمیت بیشتری برخوردار باشد. کافتندگی باکتری بواسطه لیزوزیم بواسطه تبدیل سلولهای گرم مثبت به اشکال گرم منفی مقدم می باشد ، این نیز زمانی رخ می دهد که مواد معلق سلولهای کشته شده با حرارت با لیزوزیم کشت می شوند . تامپسون و دوبوس نشان دادند که نخستین قدم خود کافت پنوموکوک سخت نوع II ، یعنی تبدیل آن از گرم مثبت به گرم منفی بدون فروپاشی ساختار سلولی ، بواسطه ازادسازی ریبونوکلئوپروتئین و اسیر ریبونوکلئیک انجام می شود. اخیرا هنری و استاسی نشان داده اند که سلولهای مناسب گرم مثبت می تواند بواسطه استخراج با محلول کولیک سدیم در 60 درجه به گرم منفی فرمالدئید رقیق در محلول نمک 85% ، می توانند دوباره با ریبو کلئات منیزیم استخراج شده از همان میکروارگانیزم های دیگر ترکیب شوند تا دوباره گرم مثبت شوند. همچنین نشان داده شد که یک ریبونوکلئوپروتئین طی یک خود کافت نسبتا کوتاه دوکسانان ولچی آزاد شد.
آنزیم هایی از پانکراس و گلبولهای سفید خون بدست آمده اند که سلولهای کشته شده گرم مثبت را به حالت گرم منفی تبدیل می کنند . این آنزیمها معمولا خاصیت هیدرولیز کردن اسید ریبونوکلئیک را دارند. بعلاوه یکی از آنزیم های خود کافت میکروارگانیزم های گرم مثبت که سلول را به اشکال گرم منفی تبدیل می کند نیز این خاصیت را دارد . نتایج اسپانیر و دریباس که در آنها ادعا می شد لیزوزیم سفیده تخم مرغ در مقابل اسید نوکلئیک حاوی یک عملکرد نوکلئوتیدی بود و خواص ترکیزه کافتی آنزیم را تحت تاثیر قرار میداد ، اهمیت بیشتری بدست می آورند. این نتایج ظاهرا دیگر ارزیابی و بررسی نشده اند ، متاسفانه با ترکیبات آنزیمی ناخالصی بدست آمده بودند که با آزادسازی فسفات غیر آلی هیدرولیز می کردند. در پرتو اطلاعات اخیرتر در مورد ساختار مجموعه گرم مثبت و ماهیت آنزیمهای قادر به تحت تاثیر قرار دادن تبدیل سلولهای گرم مثبت به اشکال گرم منفی ، بررسی واکنشهایی که زمانی اتفاق می افتند که این تغییر بواسطه تاثیر لیزوزیم روی سلولهای کشته بوجود می آید مورد توجه بود .
تهیه آزمایشی لیزوزیم
لیزوزیم طبق روش آلدرتون و دیگران ( 1945 ) از سفیده تخم مرغ جدا می شد. به خاطر کمبود مواد آغاز کننده ، برای شکل دادن آنزیم هیچ تلاشی صورت نگرفت . فعالیت ترکیبات ، همانطور که بواسطه روش گلدزورتی و فلوری نسبت به ریزترکیزه لیزودکتیکوس تعیین شد ، بین 5000 میلی گرم / واحد 6000 بود. محلول آنزیم مورد استفاده حاوی lmg لیزوزیم بود .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
11:52 صبح

دانلود پروژه تحقیق آریوبرزن word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق آریوبرزن word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق آریوبرزن word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق آریوبرزن word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق آریوبرزن word :

آریوبَرزَن (در زبان یونانی Ao) نام سردار ایرانی بود که در کوههای پارس در برابر سپاه اسکندر مقدونی ایستادگی کرد و خود و سربازانش تا واپسین تن کشته شدند.نام آریوبرزن در پارسی کنونی به گونه آریابرزین هم گفته و نوشته می‌شود که به معنی ایرانی باشکوه است.
جای و چگونگی نبرد
نبردگاه آریوبرزن و اسکندر را در چند جای گوناگون حدس زده اند،به نظر می آید نبردگاه جایی در استان کهگیلویه و بویراحمد کنونی یا غرب استان فارس و یا بنا بر برخی روایت ها اطراف شهر ارجان یا آریاگان (بهبهان کنونی) باشد. به هر روی ناآشنایی اسکندر با منطقه به سود پارسیان بود ولی یک چوپان که تاریخنگاران نامش را لی‌بانی نوشته‌اند راه گذر از کوهستان را به مقدونیان نشان می‌دهد و اسکندر می تواند آریوبرزن و یارانش را به دام اندازد. (گفته می شود اسکندر پس از پایان جنگ آن اسیر را به خاطر خیانت می کشد). آریوبرزن با سوار و پیاده خود را بی‌پروا به سپاه مقدونی زد و شمار بسیاری از یونانیان را کشت و خود نیز تلفات بسیاری داد، ولی موفّق گردید از محاصره سپاه مقدونی بگریزد.
چون از محاصره بیرون آمد خواست تا به کمک پایتخت بشتابد و آن را پیش از رسیدن سپاه مقدونی اشغال کند. اما لشگر اسکندر که از راه جلگه به پارس رفته بودند، مانع او شدند. در این هنگام وی به مخاطره سختی افتاد، ولی راضی نشد تسلیم گردد. گفته می شود ایستادگی آریوبرزن یکی از چند ایستادگی انگشت شمار در برابر سپاه اسکندر بوده است.
بر پایه یادداشتهای روزانه کالیستنس مورخ رسمی اسکندر، اوت سال پیش از میلاد، نیروهای اسکندر مقدونی در پیشروی به سوی پرسپولیس پایتخت آن زمان ایران، در یک منطقه کوهستانی صعب العبور (دربند پارس، تکاب در کهگیلویه) با یک هنگ ارتش ایران ( تا نفر) به فرماندهی آریو برزن رو به رو شد و از پیشروی باز ایستاد. این هنگ چندین روز مانع ادامه پیشروی ارتش ده ها هزار نفری اسکندر شده بود که مصر، بابل و شوش را پیشتر گرفته بود و در سه جنگ، داریوش سوم را شکست و فراری داده بود. سرانجام این هنگ با محاصره کوهها و حمله به افراد آن از ارتفاعات بالاتر از پای درآمد و فرمانده سرسخت آن نیز برخاک افتاد.
مورخ دربار اسکندر نوشته است که اگر چنین مقاومتی در نبرد گوگمل در (کردستان کنونی عراق) در برابر ما صورت گرفته بود، شکست مان قطعی بود. در گوگمل با خروج غیر منتظره داریوش سوم از صحنه، واحدهای ارتش ایران نیز که در حال پیروز شدن بر ما بودند؛ در پی او دست به عقب نشینی زدند و ما پیروز شدیم. داریوش سوم در جهت شمال شرقی ایران فرار کرده بود و آریو برزن در ارتفاعات جنوب ایران و در مسیر پرسپولیس به ایستادگی ادامه می داد.
نبرد سپاه آریوبرزن شگفت آور بود. آریوبرزن با شمار اندکی سوار و پیاده خود را به سپاه عظیم دشمن زد. گروهی بسیار از آنان را به خاک افکند و با اینکه بسیاری از سربازان خود را از دست داد، توانست حلقه ی سپاه دشمن را بشکافد. او می خواست زودتر از یونانیان خود را به تخت جمشید برساند تا بتواند از آن دفاع کند. در این هنگام آن قسمت از سپاه اسکندر که در جلگه مانده بود، راه را بر او گرفت. لازم به یادآوری است که یوتاب (به معنی درخشنده و بیمانند) خواهر آریو برزن نیز فرماندهی بخشی از سپاهیان برادر را برعهده داشت و در کوه ها راه را بر اسکندر بست . یوتاب همراه برادر به مقابله با سپاه اسکندر رفتند و به خاطر نبود نیروی کافی همگی به دست سپاه اسکندر کشته شدند.
مقایسه ی آریوبرزن با همتای یونانی
نبرد آریوبرزن درست سال پس از ایستادگی لئونیداس یکم در برابر ارتش خشایارشا در جنگ ترموپیل رخ داد که آن هم در ماه اوت بود و از این نظر این دو واقعه ی تاریخی بسیار همانند یکدیگرند. اما تفاوت میان مقاومت لئونیداس و ایستادگی آریوبرزن در این است؛ که یونانیان در ترموپیل، در محل بر زمین افتادن لئونیداس، یک پارک و بنای یاد بود ساخته و مجسمه او را برپا داشته اند و واپسین سخنانش را بر سنگ حک کرده اند تا از او سپاسگزاری شده باشد، ولی از آریوبرزن جز چند سطر ترجمه از منابع دیگران اثری در دست نیست.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
11:51 صبح

دانلود پروژه مقاله طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی با ا

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی با استفاده از مدل BSC و DEA (مورد مطالعه بانک توسعه تعاون) word دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی با استفاده از مدل BSC و DEA (مورد مطالعه بانک توسعه تعاون) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی با استفاده از مدل BSC و DEA (مورد مطالعه بانک توسعه تعاون) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی با استفاده از مدل BSC و DEA (مورد مطالعه بانک توسعه تعاون) word :

چکیده

امروزه با توجه به رشد و اهمیت فزاینده سازمانها و فضای رقابتی بازار، ارزیابی عملکرد و عوامل موثر بر آن بسیار حائز اهمیت می باشد. واضح است که مدیران در این وضعیت به ابزاری نیاز دارند تا بتوانند از طریق آن روند تحقق اهداف سازمان را سنجش نمایند و بر این اساس فرآیندهای بهبود مستمر را طرح ریزی نمایند. بنابراین طراحی مدل ارزیابی عملکرد بانک توسعه تعاون به عنوان بانکی تخصصی و دولتی هدف اصلی این تحقیق بوده تا با استفاده از این مدل بتوان ادارات شعب و شعب کارا و ناکارا را شناسایی نمود.

در این پژوهش با استفاده از روش دلفی و از طریق مصاحبه با بیست خبره که از مدیران و تصمیم گیران این حوزه بوده اند، عوامل مدل ارزیابی عملکرد ادارات شعب استانی بانک از ترکیب مدل کارت امتیازی متوازن (BSC) و تکنیک تحلیل پوششی داده ها (DEA) شناسایی گردیده و سپس با روش تحلیل سلسله مراتبی داده های گروهی (GAHP) اولویت بندی و وزن دهی گردیده است.

در نتیجه این تحقیق مدل ارزیابی عملکرد سازمان که یک بانک دولتی و تخصصی در حوزه تعاون می باشد ارائه گردیده و با استفاده از آن عملکرد سازمان در سال 1391 ارزیابی گردید. طی این تحقیق هزینه های حاصل از رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی به عنوان ورودی و وجه مالی و جذب مشتریان به عنوان خروجی مدل DEA در نظر گرفته شده است. در نهایت مطابق شاخص های مدل مشخص گردید 14 اداره شعب از میان 32 اداره شعب بانک توسعه تعاون کارا هستند.

واژگان کلیدی: بانک، ارزیابی عملکرد، کارت های امتیازی متوازن، تحلیل پوششی داده ها ،تحلیل سلسله مراتبی داده

1

-1 مقدمه

در فضای رقابتی حاضر که از ویژگی های مهم آن محدودیت منابع است، مدیریت و ارزیابی عملکرد، نقش به سزایی در موفقیت سازمان دارد (آمدو و دیگران1، .(2012 واضح است که مدیران در این وضعیت به ابزاری نیاز دارند تا بتوانند از طریق آن موقعیت خود را نسبت به رقبا و محیط تشخیص داده و تمهیدات لازم را در جهت رسیدن به اهداف بعدی فراهم نمایند. سیستمهای مدیریت عملکرد در دو بخش خصوصی و دولتی مورد توجه قرار میگیرد. بسیاری از مباحث در استفاده این دو بخش از سیستمهای مدیریت عملکرد مشترک هستند اما محققانی که رفتار سازمانهای دولتی را مورد مطالعه قرار میدهند به این واقعیت اشاره نمودهاند که بخش دولتی از بخش خصوصی متفاوت میباشد بنابراین مشوقهایی که در سازمانهای بخش دولتی نیز به کار گرفته میشوند متفاوت از سازمانهای بخش خصوصی هستند (ویلسون و پراپر ،.(2003 مردم از بخش دولتی انتظار دارند که در مورد پول عامه پاسخگوتر باشند. این به معنای این است که بعضی نگرش ها، ابزارها، متدولوژی ها و تکنیک هایی که درون بخش خصوصی به کار گرفته میشود، می بایست برای استفاده در سازمان های دولتی اصلاح و تعدیل گردد(بولتن، .(2003

بانک توسعه تعاون به عنوان یک بانک دولتی دارای رسالت و اهداف ویژه ای جهت استفاده حداکثری از منابع و نزدیک شدن هر چه بیشتر به اهداف توسعه کشور و حمایت از بخش تعاون و تعاونی ها، نیازمند نظام سنجش عملکرد می باشد. هدفهای چندگانه و تا حدی مبهم بخش دولتی سبب میگردد، اندازهگیری عملکرد مرتبط با این هدفها تا حدی دچار مشکل گردد. مساله دیگری که بین سازمان های بخش دولتی از جمله بانک توسعه تعاون در مقایسه با رقبای آنها در بخش خصوصی وجود دارد این است که درآمدها و هزینه های سازمان های بخش دولتی وابسته به دولت بوده و سازمان باید در برابر ذینفعان متعددی پاسخگو باشند. بنابراین اندازهگیری عملکرد دربخش دولتی متفاوت در نظر گرفته میشود (بلند و فولر.(2000

امروزه اندازه گیری عملکرد سازمان بعنوان ضرورت اجتناب ناپذیر برای تحقق اهداف استراتژیک می باشد. در واقع فرایندهای تعریف شده بانک توسعه تعاون بایستی بیشتر در جهت استراتژی های اساسی آن سوق پیدا کنند. ازکاملترین و جامعترین روشهای ارزیابی عملکرد که بسیار مورد استقبال قرار گرفته، روش کارت امتیازی متوازن2 است، که بر مبنای چشم انداز و ماموریت سازمان، عملکرد کلیه ارکان را تحت کنترل و نظارت درآورده و آنرا با برنامه ها و اهداف سازمان مقایسه می کند و میزان موفقیت، خروجی کار و پیشرفت در دستیابی به اهداف راهبردی اندازه گیری و ارزیابی می نماید. روش مزبور با تاکید و تمرکز بر چهار جنبه کلیدی و محوری؛ مالی، مشتری، فرایند های داخلی و رشد و یادگیری سازمانی، که تمامی فرایندها و انتظارات سازمانها را شامل می شود نسبت به تهیه معیارها و شاخصهای مورد

1 .Amado et al 2 . Balance Scorecard

2

نیاز ارزیابی سازمان مبادرت می ورزد. کاپلان ونورتون مدل کارت امتیازی متوازن را به عنوان وسیله ای برای ارزیابی عملکرد سازمان از چهار منظر مالی، مشتری، رشد ویاد گیری و فرایند های داخلی پیشنهاد نمودند. از این مدل به طور اثر بخشی در سازمان های تولیدی وسازمان های خدماتی وغیر انتفاعی ودولتی استفاده شده است(کاراتوس3 و دیگران، .(2005

یکی از مهمترین ابعاد این تحقیق بررسی اجرایی کردن استراتژی های این بانک در چهار بعد اصلی مدل کارت امتیازی متوازن بوده و تحقیق حاضر تلاشی در جهت ارزیابی عملکرد واحدهای صف بانک توسعه تعاون، می باشد. کارت امتیازی متوازن روشی است که با استفاده از آن علاوه بر سنجه های مالی، سنجه های غیر مالی نیز مورد ارزیابی قرار می گیرند. نظام جامع ارزیابی عملکرد متوازن یک نظام مدیریتی است که سازمان ها را قادر می سازد تا چشم انداز و راهبرد خود را روشن ساخته و آنرا به عمل تبدیل کنند. در صورت استقرار کامل و موفق این نظام، می توان نظام برنامه ریزی راهبردی را عملیاتی کرد. در این روش استراتژی به اهداف قابل سنجش تبدیل شده و سیستمی جهت نظارت بر استراتژی در چهار وجه رشد و یادگیری، فرایندهای داخلی، مشتری و مالی فراهم می آورد. مدیران با به کاربردن روش ارزیابی متوازن دیگر صرفاً بر معیارهای مالی کوتاه مدت به عنوان تنها ملاک سنجش عملکرد شرکت تکیه نمی کنند، بلکه روش ارزیابی متوازن این امکان را به مدیران می دهد تا از طریق چهار فرآیند مدیریتی جدید، چه به صورت منفرد و یا متعامل با یکدیگر، اهداف بلند مدت و راهبردی را با اقدامات کوتاه مدت مرتبط سازند. این روش کلیه جنبه های مالی و غیرمالی عملکرد یک سازمان را تحت پوشش قرار داده و توازنی بین اندازه های مربوط به خروجی عملکرد مربوط به گذشته و محرکهای عملکرد آینده ایجاد می کند. فلسفه و ماهیت وجودی این روش در آن است که چشم انداز، ماموریت و استراتژی سازمان را به اهداف و اندازه های مناسب تبدیل می کند. در واقع، با بکارگیری این مدل در سازمان، در هریک از چهار دیدگاه کارت امتیاز متوازن اهدافی تعیین می شوند و بر اساس این اهداف، در هر یک از این چهار محور که در ادامه تشریح می گردد، سنجه هایی برای اندازه گیری انتخاب می شوند.

ارزیابی متوازن وجه مالی، حداکثرکردن سود را به عنوان هدف نهایی یک بنگاه اقتصادی در نظر می گیرد. منظور از معیارهای مالی آن دسته از معیارهایی هستند که از دید سهامداران و به طور کلی ذینفعان سازمان به عنوان معیار تعیین عملکرد مد نظر قرار می گیرند. بسیــاری از سازمــانها معتقــدند که مشتــریان خــود را مــی شنـاسنـد و مـی داننــد کـه بـرای آنهـا چـه محصولات و خدماتی عرضه می کنند. مایکل پورتر یکی از صاحبنظران مشهور حوزه استراتژی، معتقد است که عدم تمرکز بر بخش خاصی از مشتریان و ارزش های مورد نظر آنها موجب می شود تا سازمانها نتوانند به مزیت های رقابتی دست یابندسازمانها. معمولاً از میان مضامین استراتژیک ذیل مضمون مورد نظر خود را در منظر مشتری انتخاب می کنند. فرآیند های داخلی آن دسته از معیارهایی هستند که باید برای ایجاد رضایت ذینفعان و مشتریان، در فرایند داخلی شرکت وجود داشته باشند این بعد، موجب تقویت دو بعد قبلی می شود. همانطور

3 . Karathanos

3

که اشاره شد روش کارت امتیازی متوازن روشی مناسب جهت سنجش عملکرد سازمان در پیشبرد اهداف استراتژیک تعیین شده است ولی یکی از مشکلات این روش، عدم توانایی در خصوص تعیین کارایی هر واحد سازمان می باشد و بانک ها سازمان هایی هستند که از دو قسمت ستادی و صف که شامل هر شعبه بانک میباشد، تشکیل می شوند. سنجش کارایی و عملکرد شعب در پیشبرد اهداف سازمان بسیار حائز اهمیت است. لذا می بایست از مدلی ترکیبی جهت ارزیابی عملکرد بانک استفاده نمود. مدلی که توانایی سنجش عملکرد واحدها را در حرکت به سمت رشد و تعالی داشته باشد. از دیگر مدل های ارزیابی عملکرد مدل تحلیل سلسله مراتبی داده ها4 می باشد که با استفاده از این روش می توان به ارزیابی میزان کارایی صف بانک پرداخت، اما تعیین ورودی ها و خروجی های این مدل بسیار مهم است. شاخص های ورودی و خروجی باید به گونه انتخاب شود که عملکرد واحدها در پیشبرد اهداف استراتژیک مشخص گردد.

مدل تحلیل پوششی داده ها یک روش ارزیابی ناپارامتری برای سنجش کارایی نسبی واحدهای تصمیم گیرنده((DMUs بر مبنای برنامه ریزی خطی است. این تکنیک برای اولین بار توسط چارنز و همکارانش((1978 معرفی شد. این محققین مفاهیم پیشنهادی فارل را رواج داده و از آن پس در مقالات زیادی آنها را بکار گرفتند. در این روش بدون در نظر گرفتن شکل خاصی برای توابع، از برنامه ریزی خطی اقدام به یک سری بهینه سازی شده و مقدار کارایی واحدهای تحت بررسی بر اساس دو فرض بازده ثابت((CRS و متغیر((VRS نسبت به مقیاس تعیین می شود. در روش تحلیل پوششی داده ها، مدل های متفاوتی چون فرم نسبی، فرآیند و پوششی(فراگیر) وجود دارد که در هر یک از این مدل ها، در تعیین کارایی واحدهای مورد بررسی به روش خاصی عمل شده و به همین منظور از روش های مختلفی مانند یک مرحله ای، دو مرحله ای و چند مرحله ای استفاده می شود.

4 .DEA

4

در زیر مدل برنامه ریزی خطی ثانویه مورد استفاده در این تحقیق با نگرش ستانده ای و با فرض بازده متغیر نسبت به مقیاس ارائه شده است:

×

St:

×

×

×

E آزاد در علامت

شکل 1 واحدهای کارا و ناکارا را در حالت بازده ثابت و متغیر نسبت به مقیاس نشان می دهد:

×

×

شکل:1 واحدهای کارا و ناکارا در حالت CRS و VRS

×

5

در این شکل بهترین عملکرد مبنا بر اساس VRS از نقاط A، B، N و M می گذرد. برای بدست آوردن میزان کارایی هر واحد در حالت بازده متغیر نسبت به مقیاس بایستی با افزودن یک قید تحدب به شکل و با فرض مدل را مجددا حل نموده، با تقسیم کارایی بدست آمده از حالت CRS بر حالت VRS، کارایی مقیاس واحدها نیز حاصل خواهد شد. استفاده از مدل ترکیبی تحلیل پوششی داده ها سابقه ای طولانی مدت دارد که از آن جمله می توان به ارزیابی عملکرد زنجیره تامین(گئو و همکاران5، (2006، طراحی جانمایی تسهیلات در سیستم های تولید(یانگ و کو6، 2003؛ ارتی و همکاران7، (2006، انتخاب اپراتور انبار(کورپلا و همکاران8، (2007، برای بهبود و بهینه سازی سیستم راه آهن(آزاده و همکاران9، (2007 و ارزیابی ریسک پل ها(وانگ و همکاران10، (2007 نام برد.

بنابر این، در این پژوهش با به کارگیری کارت های امتیازی متوازن و روش تحلیل پوششی داده ها به طراحی مدلی برای ارزیابی عملکرد بانک توسعه تعاون که نمونه ای از موسسات خدمات مالی و اعتباری دولتی و به نوعی تخصصی است، پرداخته شده است.

-2 ادبیات موضوع

اندازه گیری عملکرد به عنوان ابزاری مدیریتی نیاز دارد که گستره وسیعی از معیار های عملکردی را شامل شود (وایدیا و چیتنیس، (2012 و سازمان ها جهت فراهم آوردن بازخورد به مدیران و سهامداران در ارتباط با نیل به اهداف استراتژیک به ارزیابی عملکرد متکی اند (کراونس و همکاران11، .(2010 ارزیابی عملکرد عموما در بستری از تحلیل های مالی صورت گرفته که مفهوم عملکرد مالی تحت مفاهیم متفاوتی مانند بازده، بهره وری، خروجی و رشد اقتصادی در نظر گرفته می شود(یلکین و دیگران، .(2012 در مطالعه یالکین و همکاران (2012) با بررسی عوامل مختلف مدلی جهت ارزیابی عملکرد مالی شرکت ها ارائه شده است، در این مدل برای تعیین درجه اهمیت هر کدام از اجزای مدل از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شده است. استفاده از سنجه های مالی به تنهایی نمی تواند بیانگر عملکرد بانک های دولتی باشد زیرا سازمان های دولتی بیشتر باید پاسخگوی نیاز های مردم و ساختار حکومتی باشند و این امر از اولویت بالاتری نسبت به وجه مالی برخوردار است. به طورکلی محدودیت های سنجه های مالی عملکرد این است که سنجه های مالی عملکرد برپایه سیستم های مدیریت هزینه سنتی بنا شده اند و در استراتژی مشارکت نمی نمایند.

5 .Guo et al 6 .Yang and Kuo 7 .Ertay et al 8 . Korpela et al 9 . Azadeh et al 10 .Wang et al

11 .Cravens et al

6

امروزه با توجه به رشد و اهمیت فزاینده سازمانها و فضای رقابتی کسب و کار، ارزیابی عملکرد مالی سازمانها و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار می گیرد (علیپور، .(2012مدل های گوناگونی جهت ارزیابی عملکرد سازمان ها ارائه شده است از قبیل مدل کارت های امتیازی متوازن، تحلیل سلسله مراتبی داده ها، مدل های تعالی و غیره که در این مدل ها از جنبه های مختلف سازمان ها مورد ارزیابی قرار می گیرند. در این راستا پژوهش های مختلفی در داخل و خارج صورت پذیرفته است. هانگ یی وو و کوئلین به ارزیابی عملکرد مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها پرداختند. آنها تحقیق خود را در سه دانشگاه در تایوان انجام دادند و بااستفاده از تکنیک دیمتل به بررسی رابطه علی و معلولی بین شاخص ها پرداختند( هانگ یی وو و کوئلین ،.(2011 همچنین در تحقیقی به ارائه مدلی جهت سنجش عملکرد مالی شرکت های حاضر در صنعت فلزات سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. در این تحقیق از 5 معیار اصلی نسبت نقدینگی، نسبت بدهی، نسبت فعالیت، نسبت اهرمی و نسبت رشد و 18 زیر معیار استفاده شده است (مرادزاده فر و همکاران،.(1390 حسنزاده و زارع (1387) با استفاده از روش کارت های امتیازی متوازن مدلی را برای ارزیابی عملکرد شرکتهای بیمه ارائه دادند. در این پژوهش معیار های عملکرد سازمان در چهار حوزه مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی و رشد و یادگیری شناسایی و طبقهبندی شده است.

امروزه کارت امتیازی متوازن بعنوان یک سیستم یادگیری و مدیریت استراتژیک شناخته شده که بر پایه اهداف جامع شرکت، ایجاد ارزش در بلند مدت را مدنظر قرار می دهد. هسته اصلی کارت امتیازی متوازن توسط چشم انداز و استراتژی شکل می گیرد. این دو در واقع پایه ای جهت تشکیل چهار جنبه کارت امتیازی متوازن هستند و نتایج مالی زمانی بدست می آیند که تلاش های سازمان در سه حوزه دیگر بخوبی هدایت شود.

ابداع کنندگان کارت امتیازی متوازن در مقاله خود در سال 1993،کارت امتیازی متوازن را نه فقط به عنوان یک سیستم اندازه گیری بلکه به عنوان یک سیستم مدیریتی عنوان کرده و بر نقش چشم انداز، ماموریت و استراتژی سازمان در آن تاکید کردند(ریگبی،.(2001 داویس و البریت تحقیقی تحت عنوان بررسی تاثیر پیاده سازی کارت های امتیازی متوازن دربهبود عملکرد مالی یک بانک پرداختند و به این نتیجه دست یافتند که با اجرای نقشه استراتژیک عملکرد مالی بهبود قابل توجهی می یابد(داویس و البریت ،.(2004

وو ودیگران نتایج پیاده سازی کارتهای امتیازی متوازن را در سه بانک مقایسه کردند وبا استفاده از روش های تصمیم گیری فازی به اولویت بندی آنها پرداختند.وبه این نتیجه رسیدند که ترتیب قرار گیری چهار بعد برای ارزیابی عملکرد بانکها به صورت مشتری (0/4101) مالی (0/3271)، فرایند داخلی (0/1314)ورشد و یادگیری (0/1314) است(وو ودیگران ،.(2009

7

چن و چن(2007) 12 مدل تحلیل پوششی داده ها را با کارت امتیازی متوازن برای ارزیابی عملکرد صنایع نیمه هادی بکار بردند و از تحلیل سلسله مراتبی داده ها برای وزن دهی به شاخص های چهار گانه کارت امتیازی متوازن استفاده کردند. بانیت و دشموخ(2008) 13 با تلفیق تکنیک DEA/AHP به ارزیابی عملکرد سازمانهای تحقیق و توسعه پرداختند. کانگ و لی(2010) 14 با تلفیق تکنیک AHP/DEA یک مدل ارزیابی عملکرد جدید از تامین کنندگان در شرکت های بسته بندی مدارات مجتمع ارائه نمودند.

همانطور که پیشینه پژوهش نشان می دهد به تناسب نوع و محل سازمانها مدل ارزیابی عملکرد مناسب انتخاب می گردد. لذا برای دستیابی به هدف اصلی این پژوهش یعنی ارائه مدل ارزیابی عملکرد بانک های دولتی از ترکیب دو روش کارت های امتیازی متوازن و تحلیل پوششی داده ها به طراحی و ارائه مدلی جامع می پردازیم.

-3 روش شناسی تحقیق

در این تحقیق می خواهیم مدلی جهت ارزیابی عملکرد در بانک و به عنوان شاهد تجربی بانک توسعه تعاون که از بانک های دولتی و تخصصی در بخش تعاون می باشد، ارائه نماییم. لذا هدف از این مقاله طراحی یک سیستم ارزیابی عملکردکاربردی به منظور بهبود مستمر فرایند های داخلی و تسریع نمودن بازخوردهای یک بانک دولتی به لایه های عملیاتی و شعب آن و همچنین ارتقاء بهره وری و شناخت ابعادی از چشم انداز که نیاز به تجدید نظر در تعریف و مهندسی مجدد فرایند دارند می باشد.

به منظور دستیابی به هدف مذکور ابتدا عوامل اصلی موثر در وجوه چهارگانه کارت های امتیازی متوازن را با استفاده از روش دلفی و نظر سنجی از خبرگان تعیین و پس از دسته بندی این عوامل، به ورودی ها و خروجی های مدل تحلیل پوششی داده ها می رسیم. سپس با استفاده از روش تحلیل گروهی سلسله مراتبی15 به اولویت بندی عوامل تاثیرگذار می پردازیم. پرسشنامه روشتحلیل سلسله مراتبی گروهی به صورت زوجی و استاندارد می باشد لذا از روایی لازم برخوردار است. جهت سنجش پایایی، صحت و دقت پاسخگویی خبرگان نرخ ناسازگاری ماتریس های مقایسات زوجی بررسی می گردد.

بانک توسعه تعاون دارای 390 شعبه در سراسر ایران است. این بانک در 32 استان کشور ادارات سرپرستی شعب دارد. مدیران، کارشناسان و رئسای شعب به عنوان افراد خبره سازمان، جامعه تحقیق را تشکیل میدهند. در انتخاب خبره سه شرط، مرتبط بودن واحد شغلی، تاثیر گذاری و در دسترس بودن در نظر گرفته شده است که طی آن 20 نفر خبره

12 .Chen and Chen 13 .Banwet and Deshmutk 14 . Kang and Lee

15 . GroupAnalytical Hierarchy Process (GAHP)

8

انتخاب گردیده اند. تحقیق حاضر با هدف دستیابی به مدل ارزیابی عملکرد جامع بانک طی مراحل زیر انجام پذیرفته است.

شروع
تعیینفاکتور ها در وجوه BSC
تعیین ورود ی ها و خروجی های مدل DEA دلفی
GAHP اولویتبندی و وزن دهی
ارائه مدل نهایی ارزیابی عملکرد جامع

شکل:2 مراحل تحقیق

-4 یافتههای پژوهش

مرحله :1 با استفاده از روش دلفی ابتدا به تشکیل تیم اجرا و نظارت بر انجام دلفی مبادرت ورزیده شد. این تیم متشکل از 20 خبره انتخاب شده که حائز شرایط مرتبط بودن واحد شغلی، تاثیر گذاری و در دسترس بودن، می باشند. به منظور شناسایی دقیق زیرفاکتورهای مؤثر که نشانگر عملکرد در وجوه چهارگانه کارت های امتیازی متوازن باشد، پرسشنامهای طراحی شد که در آن با استفاده از ادبیات موضوع و شاخص های مطرح در حوزه بانکداری که در محور پرداخت تسهیلات، دریافت کارمزد، جذب منابع، وصول مطالبات و سایر موارد مهم بانکی، ارائه شدند. در این پرسشنامه میزان مربوط بودن هر عامل با موضوع، بر اساس طیف 1 تا 10 تعیین شد. عدد 1 به معنی ارتباط بسیار ناچیز عامل مورد نظر با موضوع و عدد 10 به معنی ارتباط بسیار نزدیک عامل مورد نظر با موضوع تحقیق است. این پرسشنامه بین خبرههای

9

مورد نظر توزیع شد و از آنها در خواست شد تا میزان مرتبط بودن عوامل ارائه شده را با موضوع تحقیق بر اساس طیف ارائه شده، تعیین نمایند و در صورتی که علاوه بر عوامل پیشنهادی، عوامل دیگری را مؤثر میدانند، در محلهای در نظر گرفته شده در پرسشنامه، به آنها اشاره نموده و میزان مرتبط بودن آن را نیز تعیین نمایند و در نهایت عواملی که میانگین اهمیت آنها بالاتر از هفت بود انتخاب شدند. عوامل انتخاب شده از عواملی هستند که ضمن سنجش فعالیت بانکی میزان تحقق اهداف استراتژیکسازمان را مورد ارزیابی قرار می دهند. پس جمع آوری نظرات نهایی این عوامل در اختیار 10 تن از مدیران قرار گرفت تا بازبینی نهایی صورت گیرد. خروجی این عوامل در جدول 1 آورده شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
11:51 صبح

دانلود پروژه تحقیق در مورد طراحی Data mart word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق در مورد طراحی Data mart word دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق در مورد طراحی Data mart word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق در مورد طراحی Data mart word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق در مورد طراحی Data mart word :

طراحی Data mart

مقدمه
متأسفانه انباره داده‌ای متمرکز تا حدی که از آن انتظار می‌رفت، رشد نکرده است. در مقابل تا میزان زیادی با ریسکها، مدت زمان طولانی برای پیاده سازی وهزینه بالا پرشده است. مایه حیات یک سازمان توانایی توسعه بخشیدن به برنامه‌های کاربردی است که به طور سریع اطلاعات ارزشمند را به تصمیم گیرنده‌های تجاری انتقال می‌دهد. با این وجود، انباره داده‌ای متمرکز سعی دارد تا با صورت بر پایه شده براساس معماری مشخص و عدم توانایی‌های مناسب و تغییر کاربردهای جدید که مورد نیاز است، عمل نماید.

بسیاری از سازمانها انفجار داده‌ها را گزارش می‌دهند که حجم قابل توجهی از میزان داده‌ها اصلی را در بر دارد، و این به علت نیاز شدید و سریع به گزارش‌های جدید و جداول خلاصه داده‌ای می‌باشد. این مسئله در هزینه های هنگفت نهایی و بار سنگین گزارش‌های مدیریتی خود را نشان می‌دهد. انباره داده مترکز به این منظور طراحی شده‌اند تا بتوانند گزارش‌های از قبل پیش‌بینی شده را پاسخگو باشند. انباره داده‌ها در عین حال همان طور که Bill Inmon اشاره کرده است، «به منظور کشف فعالیت‌ها طراحی شده است» و نیز در اکثر موارد «کاربران نمی‌دانند چه اطلااتی را در درجه اول نیاز دارند.»

بخش عمده هزینه یک انباره داره ای معمولی به علت روش brute force می‌باشد، که در اثر اساس و طرح پردازش موازی مطرح شده است. با وجود اینکه پردازش موازی بسیار هزینه در بردارد ولی هیچ کمکی به تولید پاسخ‌های پرس و جوی سریع و adhoc نمی‌کند. در نتیجه مجبور خواهیم بود، به روش‌های جدیدی به منظور ارضاء این خواست resort نماییم.

اکثر دانشمندان به این منظور معماری data mart وزنی enterprise را آزمایش می‌نمایند datamart تکنولوژیی است که Poised شده تا dra stically کاربردها و جنبه‌های اقتصادی انباره داده‌ای را دوباره شکل دهد و نیز مقایسه دیدگاههای مختلف در رابطه با ویژگی‌ها و سودمندی‌های معماری data mart در مقابل انباره‌های داده‌ای قدیمی به منظور ساخت، deploy، و مدیریت راه حلهای datamart وزنی enterprisk.

The Corporate Data Warehouse
در گذشته پیاده سازی‌های شرکت‌های انباره داده‌ای بر پایه main frameها عمل کرده است و مدیریت گسترده‌ای را در محدوده خود نیاز داشته است و نیز به وسیله مدیریت MIS اطلاعات از بالا به پائین قابل دسترسی بوده‌اند. در زیر این معماری همه چیز در سطح مدیریتی ساخته شده است. این مسئله معمولاً به یک انباره داده‌ای معمولی و ساده تبدیل می‌شود که تمامی نتایج لازم جداگانه برای سیستم‌های عملکردی تمامی شرکت‌های مناسب خواهند بود.

این پیاده‌سازی‌های انباره داده‌ای باید با جنبه‌های پیچیده که توسط طبیعت مدیریت گسترده خودشان تولید شده است مواجه شوند. همه چیز مجبور است در مسیر لایه‌های مختلف مورد موافقت قرار گیرد. زیرا انباره داده‌ای طراحی شده است تا همه بتوانند از آن استفاده کنند در نتیجه همه افراد سازمان باید در نحوه طراحی آن موافقت‌نظر داشته باشند. در چنین مواقعی نتیجه یک تغییر ساده ممکن است بسیار بزرگ و سرنوشت ساز باشد زیر تغییر یک چیز در انباره داده همه چیز را تغییر می‌دهد.

 

دیدگاههای مختلف از راه حلهای انباره داده‌ای
چالش‌های مختلف موجود در ارتباط با انباره داده نتیجه شد. اما هنوز همان هدف سابق در رابطه با انتقال داده‌های مختلف جهت پشتیبانی از تصمیمی‌گیری‌ها به کاربران انتهایی مورد نظر بود.

خوشبختانه روش more pragmatic و جدیدترین در حال حاضر در اختیار ماست. این راه حل تحت نام انباره‌های داده‌ای توزیع شده قابل دسترسی می‌باشد. نقطه مرکزی در این روش بر روی کاربردها و datamartها می‌باشد. همچنین این کار توسط تکنولوژی پایگاه داده‌های وزنی، و به صرفه انجام می‌شود. امروزه data mart ها سودهای قابل توجهی را به سازمان‌های خود باز می‌گردانند، بدون آنکه هزینه زیادی را دربر داشته باشند و یا ریسک موجود در انباره های داده ای متمرکز مدیریتی را در پروژه‌ها ایجاد نمایند و نیز می‌توانند براساس اینکه پروژه چه چیزی را می‌طلبد خود را رشد دهند و یا تغییر نمایند.

یک clata mart سیستم کاربردی پشتیبانی از تصمیم‌گیری می‌باشد، که بر روی رفع و حل یک مشکل تجاری خاص متمرکز می‌شود و این کار را در یک محیط موضوعی یا دپارتمان انجام می‌دهد. یک clatamart باید با یک مدل داده‌ای مدیریتی ساخته شود تا از شکل گرفتن سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری غیر مجتممع اطلاعات ناسازگار تجارتی و توانایی رشد در ذهن جلوگیری نماید.
اما یک انباره داده‌ای یک پیش نیاز غیرقابل اجتناب برای clatamart نمی‌باشد.

Clatamartها به وسیله سرعت پاسخگویی که برای پرس و جوهای چند بعدی و adhoc تولید می‌کنند و نیز برای قیمت پائین‌شان در ساخت و بازیابی مشهور شده‌اند. در بسیاری از موارد هزینه کمتر از نصف هزینه یک انبار داده‌ای مجتمع بزرگ می‌باشد. چند جزء کلیدی برای پیاده‌سازی موفقیت آمیز یک datamart وجود دارد.

راه حل‌های Data mart
به طور واضح data Martها به تنهایی نمی‌توانند تمام نیازهای تجاری را رفع نمایند خصوصاً به منظور پشتیبانی تصمیم‌گیری‌های گسترده مدیریتی. همان طور که تاجران clat mart می‌سازند و با نیازهای کاربردی کاربران مواجه می‌شوند، یاد می‌گیرند کدام بخش‌های داده ارزشمندتر هستند، کدام بخش‌های داده نیاز دارند به جدیدترین فرم درآیند و کدام بخشها داده‌های جزئی نهایی و یا داده‌های خارجی مورد نیاز هستند. همچنین MIS ممکن است مناطقی را مشخص کند تا داده‌ها را متمرکز نماید که بتواند بین چندین clata Mart به طور اشتراکی مورد استفاده قرار گیرند. این اصلی‌ترین نقش انباره‌های داده‌ای اشتراکی می‌باشد. Data Martها در نهایت محلی شدند تا اطلاعاتی که به وسیله چندین کاربر مورد نیاز هستند در آنها متمرکز شود.

انباره های داده‌ای اشتراکی به کندی ساخته شده‌اند و در هر مرحله براساس نیازهای تجاری این طراحی انجام شده است. همان طور که نیازهایشان رشد کرده است، شرکت‌ها چندین data mart ساخته‌اند و جالب است که در نهایت، خیلی از تجارت‌ها معماری چند لایه‌ای پشتیبانی از تصمیم‌گیری را توسعه خواهند داد.

در بسیاری از سازمان ها، تصمیم‌گیری به شکل غیرمجتمع انجام می‌پذیرد و چندین data mart ممکن است هیچگاه consolidode نشود. در بعضی دیگر، جاهایی که تصمیم‌گیری بالا به پائین به شکل قدرتمندی انجام می‌شود، یک انباره داده‌ای مدیریت نیز کمک بسیار زیادی می‌نماید. این کار به MIS اجازه می‌دهد تا نتایج سریع‌تری را به کاربر برساند.

اساسی که از این حقیقت یعنی هر کاربر انفرادی به میزان محدودی از داده و اطلاعات نیاز دارد. با وجود اینکه مقداری نیاز برای توابع ضربی آنالیزی وجود دارد، محدوده نیازهای داده‌ای به ذاته کاهش می‌یابد اگر ما محدوده انباره بسازیم، می‌توانیم مشکلات را در روشهای متمرکزتر و هدفمندتر به طور ساده‌تر انجام دهیم. شکل زیر دو پیاده‌سازی کاربردی مشخص را نشان می‌دهد که هر کدام از انباره داده‌ای مشتق شده‌اند و زیر مجموعه‌ای از سیستم‌های مدیریتی هستند و هرکدام کاربردهای جداگانه را به دپارتمان‌های مختلف اعلام می‌دارند.

 

یک Data Mart چیست؟
یک data mart همان انباره داده‌ایی است که براساس کاربرد متمرکز شده است و به سرعت ساخته شده است تا به سرعت کاربردهای تک منظوره تجارتی را پشتیبانی نماید. Data Martها همچنان دارای دیگر خصوصیات انباره‌های داده‌ای نیز می‌باشند. که از جمله آنها می‌توان داده‌های subject-oriented که غیر volatile می‌باشند، متغیرهای زمانی و مجتمع بودن را نام برد. با وجود این علاوه بر نمایش یک تصویر از داده‌ها مدیریتی data mart شامل زیرمجموعه‌ای از داده‌هاست که علایق خاصی از یک دپارتمان با یک بخش مدیریتی را ارضا می‌کند.

انباره داده‌ای مرکز جهان پشتیبانی تصمیم‌گیری می‌باشد. انباره داده‌ای شامل داده‌های تاریخی (histonical) و مجتمع (integrated) می‌باشد که مسئله‌داری برای تمام شرکت می‌باشد. انباره داده‌ای شامل همه اطلاعات خلاصه شده می‌باشد و هم اطلاعات جزئی و توضیح داده شده است. انباره داده‌ای دارای متاداده‌ای است که محتویات و منابع داده را توضیح می‌دهد و آنها را به داخل انباره داده‌ای هدایت می‌نماید.

از انباره داده‌ای، داده‌ها به دپارتمان‌های مختلفی جاری می‌شود و این کار به علت موارد مشخص شده استفاده‌شان صورت می‌پذیرد. پایگاه داده‌های پشتیبانی از تصمیم گیری که به صورت مخصوص طراحی می‌شود را data mart می‌نامند. Data mart بخشی از بدنه داده‌هاست در یک دپارتمان که دارای پایه و اساس شامل معماری می‌باشد که این معماری حتماً مختص انباره داده‌ای می‌باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/30
11:51 صبح

دانلود پروژه تعیین میزان رابطه بین سواد اطلاعاتی و خود راهبری یا

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تعیین میزان رابطه بین سواد اطلاعاتی و خود راهبری یادگیری دانشجویان word دارای 145 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تعیین میزان رابطه بین سواد اطلاعاتی و خود راهبری یادگیری دانشجویان word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

1-1مقدمه

اکنون دسترسی به اطلاعات و استفاده مؤثر از آن برای تمام قشرهای جامعه به منزله یک اصل اساسی در زندگی اجتماعی و حرفه ای به شمار می رود. شعارهایی مانند (اطلاعات قدرت است) نه تنها اکنون بسیار بدیهی به نظر می رسد، بلکه بیشتر جوامع، اطلاعات را ماده اولیه تولید می دانند و برآنند تا با فراهم ساختن شرایط مطلوب، تک تک انسانها را در رسیدن به دانش و تحقق زندگی بهتر یاری کنند. با وجود آشکار بودن ارزش اطلاعات و نقش آن در توسعه، هنوز در برخی جوامع به این مهم پی نبرده اند و برای تولید، سازماندهی، اشاعه و دسترسی به آن اقدام لازم صورت نمی گیرد. این امر باعث شده تا فاصله اطلاعاتی (یا به اصطلاح امروز، شکاف دیجیتالی) عمیقی میان جوامع و حتی میان قشرهای مختلف یک کشور به وجود آید. این شکاف به نوبه خود، ضد توسعه تلقی می شود و بحرانهای جدی را به وجود می آورد. این امر درست مانند شکاف سواد آموزی میان جوامع در قرن بیستم و نقش آن در پیشرفت یا عقب ماندگی کشورها بود. برخی از کشورها برای آموزش سواد در سطح ملی اقدام کردند و نتایج مثبت آن را در زندگی مشاهده نمودند، در حالی که سوادآموزی در برخی از کشورهای دیگر مهم تلقی نشد و در نتیجه پیشرفتی هم نداشت(احدیان،1381).

از سوی دیگر، همان گونه که پیش تر اشاره شد، محیط اطلاعاتی در مقایسه با قبل به طور قابل ملاحظه پیچیده شده است. نه تنها حجم فوق العاده اطلاعات در شکل های گوناگون، و نیز تعدد بسیار زیاد پایگاهها و نظامهای اطلاعاتی، بلکه عدم کنترل کیفیت اطلاعات، موجب بروز دشواریهای فراوان برای افراد شده است، به طوری که بخش عمده ای از جامعه، با وجود تلاش و صرف وقت فراوان، قادر نیستند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی یابند. بدین ترتیب، نداشتن توان اطلاعاتی موجب از بین رفتن سرمایه ها شده، شکاف میان افراد و شکاف میان جوامع را افزایش می دهد و یک ضد ارزش محسوب می شود. برای پر کردن شکاف اطلاعاتی، فقط کافی نیست که به گردآوری منابع اطلاعاتی و فراهم ساختن دسترسی به آنها اقدام کنیم. مهم تر آن است که همه افراد به ویژه آنها که نقش اساسی در رشد جامعه دارند آموزش داده شوند تا بدانند که اطلاعات چیست، چه ارزشی در توسعه دارد، چگونه می توان آن را به دست آورد و به صورت مؤثر استفاده کرد. هر یک از افراد جامعه، در هر نظامی که فعالیت می کنند، اعم از صنعتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی باید بیاموزند که اطلاعات، ماده اولیه فعالیتهایشان است. این امر در نظامهای آموزشی بیشتر قابل تشخیص است(قاسمی،1385).

در این مطالعه برای رسیدن به مفاهیم قابل درک در رابطه با سواد اطلاعاتی، برداشت ها و نظرات دیگران را در یک نگاه اجمالی مرور می شود تا بتوان هرچه بهتر از دانش های پیشین بهره مند شد. و از نهایت قدرت انتقال محقق استفاده می شود و در نهایت این یافته ها را در جهت موضوع تحقیق یعنی سنجش رابطه سواد اطلاعاتی با خود-راهبری شدن یادگیری، بکار گرفته می شود .  

1-2- بیان مساله 

   در شرایط امروز، یادگیری دیگر نمی تواند محدود به دوره مطالعات رسمی باشد. اینک بیش از هر زمان دیگری نیاز به یادگیری مداوم وجود دارد، یادگیری که محدودیت سنی، مکانی و زمانی نداشته باشد؛ این نوع یادگیری یادگیری خودراهبری یا همان یادگیری مادام العمر نام دارد. یادگیری مادام العمر به معنای چرخه مداوم یادگیری از دوران کودکی و زمان آموزش رسمی تا دوران بزرگسالی و یادگیری مستقل در سرتاسر زندگی از طریق فرصتهای در دسترس (به شکل رسمی و غیررسمی) است. این نوع یادگیری شامل تلاش عمدی و ارادی یادگیرندگان با برنامه آگاهانه و عموماً متناسب با انگیزه ها، تجربه ها، دانش و تواناییهای آنان در یادگیری است. پیشنیاز و عامل اصلی یادگیری مادامالعمر، مجهز بودن به مهارتهای سواد اطلاعاتی است(کدیور،1382). 

مهارت های سواد اطلاعاتی شامل توانایی تشخیص نیاز اطلاعاتی، توانایی جایابی، ارزیابی و به کارگیری مؤثر و اخلاقی اطلاعات است. مهارت های سواد اطلاعاتی برای افراد، در راستای تبدیل شدن به یادگیرندگان مادام العمر و شرکت در جوامع دان شمدار، ضروری است؛ چراکه مجهز بودن به مهارتهای سواد اطلاعاتی موجب بهره مندی بهینه از اطلاعات می شود و در چرخه یادگیری مادامالعمر، این قابلیت، یک اصل اساسی است. در واقع، سواد اطلاعاتی ابزاری برای یادگیری مادام العمر در سرتاسر زندگی است (پارسا،1382).

نظر به اینکه امروزه مهارت های سواد اطلاعاتی در زندگی شخصی و حرفه ای نقش تعیین کننده ای دارد، از جمله مهارت های زندگی به شمار می رود. یادگیری در جهان متحول کنونی روندی مداوم دارد. آنجایی که نمی توان در تمام طول عمر از آموزش های رسمی بهره مند بود، افراد باید بتواند به صورت مستقل به یادگیری بپردازند و اطلاعات، دانش و مهارت خود را با تغییرات همخوان کنند. برای این که بتوان به صورت مستقل به یادگیری پرداخت، باید بتوان نیازهای اطلاعاتی خود را شناسایی کرد، راه های دسترسی به اطلاعات مورد نیاز و چگونگی ارزیابی و استفاده از اطلاعات را در زمان نیاز دانست .از آنجایی که سواد اطلاعاتی، توانایی شناسایی، دسترسی و استفاده موثر از اطلاعات، باسوادان اطلاعاتی فراگیران مادام العمر به شمار می آیند و این امر، با توجه به تسلط گسترده فناوری نوین در تولید، ذخیره و توزیع اطلاعات از اهمیت خاصی بر خوردار است(حیدری موسی نارنجی،1388)

با توجه به نتایج تحقیقات پیشین (محمدی،1385) بیشتر دانشجویان در خواندن کتب درسی خویش از روشهای تند خوانی استفاده نموده که یادگیری مقطعی را برای آنان به ارمغان می آورد این یادگیری صرف برای مدت زمان مشخص و اندکی که کاربرد دارد، لذا پس از پایان آزمون و ترم تحصیلی مطالب آموخته شده در باب موضوعی آن درس بصورت پراکدنه در ذهن فرد یادگیرنده می ماند،و همچنین (موسوی،1388) در مطالعه ای اینگونه بیان میدارد که دانشجویان دانشکده روانشاسی دانشگاه شهید بهشتی برای انتخاب موضوعات تحقیقاتی خویش بشدت به اساتید خویش نیازمند هستند، و بدون دخالت اساتید گروه نمیتواند موضوع خویش را پیشنهاد کنند، همچنین در روند انجام یک پژوهش تقریبا مدت زمان زیادی را صرف نموده اما نتیجه دلخواه خویش را به دست نمی آورند. در  مطالعه ای دیگر که توسط مهردادنیا 1384) انجام گرفت، اینگونه مطرح شده است که بیش از دو سوم دانش آموزان سال اول دبیرستان نسبت به  انتخاب رشته تحصیلی خویش،نوع مطالعه جهت آمادگی برای کنکور،روشهای درست یادگری مداوم و ماندگار آگاهی کافی نداشته و نمی توانند نیازهای اطلاعاتی خویش را درست تشخیص دهند. 

حال با توجه به نتایج بدست آمده در مطالعات فوق و همچنین با توجه به نیاز شدید جامعه اطلاعاتی به سواد اطلاعاتی و یادگیری مادام العمر  میتوان گفت خلاء وجود پژوهشی که بتواند قابلیتهای سواد اطلاعاتی را برای یادگیری مداوم و خودراهبر در فضای پر آشوب اطلاعاتی امروز ، را به نماش کشد، کاملا احساس می شود. 

لذا ما در این مطالعه به دنبال پاسخ گویی به این سوال هستیم که آیا سواد اطلاعاتی می تواند دانشجویانی را تربیت نماید که در امر یادگیری خود راهبر شوند ؟

 

فهرست منابع و مأخذ

الف - فارسی

1.ابراهیم زاده، عیسی(1375).آموزش بزرگسالان.تهران. دانشگاه پیام نور.

2.احدیان،نیما(1385)، آموزش و پرورش در قرن بیست و یکم، تهران،انتشارات سینا.پ

3.استاپلتون، پل،(1372)، شیوه نگارش مقالات پژوهشی . ترجمه شعله بیگدلی، تهران، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری فنی دفتر تحقیقات و انتشارات تذر.

4.امانی،محمد(1381)، الگئهای نوین تدریس،تهران،روان. 

5.آدلر، آلفرد(1361)، روانشناسی فردی. ترجمه حسن زمانی شرفشاهی .تهران: پیشگام.

دوتران، ر(1358)، پیشرفت مدارس در پرتو تحول روش های آموزش و پرورش. ترجمه محمود منصور. تهران: رشد .

6.بختیار زاده،اصغر(1381)،بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه الزهرا،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران. 

7.بردستانی،مرضیه(1383)، بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه هشید چمران اهواز،در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه . 

8.برلاینر،گیج(1375)،روانشناسی تربیتی، ترجمه حسین لطف‎آباد و دیگران، ‌انتشارات حکیم فردوسی.

9.بلکی،ام، کاریگان.بی(1994)، سواد اطلاعاتی در آموزش،ترجمه:محمدی،علی،نشریه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز،شماره 137. 

10.بیابانگرد، اسماعیل(1384)، روان‌شناسی تربیتی، تهران، ویرایش، چاپ اول.

11.پارسا، محمّد (1382)، روان‏شناسى یادگیرى بر بنیاد نظریه‏ها، انتشارات بعثت، چاپ اول. 

12.پارسا، محمد(1374)، روان‌شناسی یادگیری ، انتشارات سخن.

13.پریرخ، مهری(1386)، آموزش سواد اطلاعاتی: مفاهیم، روش ها و برنامه ها. تهران: کتابدار.

14.پریرخ،مهری،مقدس زاده،حسن(1385)،سواد اطلاعاتی:پژوهی پیرامون چگونگی کسب سواد اطلاعاتی،مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد،بهار و تابستان.

15.پورافکاری،یاور(1377)، بررسی روشهای نوین تدریس در کودکان بیش فعال،پایان نامه کارشناسی رشته مشاوره دانشگاه بیرجند. 

16.پورنقی،رویا(1386)، بررسی تطبیقی میزان سواد اطلاعاتی کتابدران دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات. 

17.پیتر جارویس(1378) ،آموزش بزرگسالان و آموزش مداوم ، ترجمه دکتر غلامعلی سرمد ، تهران .

18.تقوی،سید مهدی(1377)، سواد اطلاعاتی و سواد کامپیوتری:مفاهیم و تعارف، پژوهشنامه اطلاع رسانی، سال اول، شماره 12. 

19.تک زارع، نسرین(1375)، راهنمایی نگارش و ارائه پایان نامه وگزارش تحقیق و مقالات علمی، انتشارات تیمورزادگان، نگارش دوم. 

20.تیم ونتیلیک(1376) ، برنامه ریزی برای آموزش اثر بخش ، ترجمه دکتر محمد چیذری ، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس ، تهران . 

21.جارویس،هانکول(1378)، آموزش و پرورش پویا،ترجمه:محمدیان،هادی،پایان نامه کارشناسی رشته روانشناسی صنعتی،دانشگاه علم و صنعت تهران. 

22.حافضی،میلاد،بختیاری،علی(1383)، روشهای نوین مطالعه در علوم کتابداری، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .

23.حیدری همت آبادی، زهرا، موسی پور، نعمت اله و حری، عباس (1386). نظام برنامه ریزی درسی متناسب با توسعه ی سواد اطلاعاتی، فصلنامه مطالعات برنامه ریزی درسی. سال اول. شماره 4. بهار.

24.خسروی ،فریبرز(1375)، سوادآموزی اطلاعاتی درمدارس،،فصلنامه کتاب؛دوره هفتم،شماره اول، ص??-??.

25.خسروی، فریبرز(1385)، دایره المعارف کتابداری و اطلاع رسانی، تهران: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.

26.دادستان،میترا(1382)،خلاقیتهای نوین در آموزش و پرورش ایران، نشریه آموزشی سازمان آموزش و پرورش کرمان،شماره 12. 

27.دیانی،حسن(1382)، استانداردهای سواد اطلاعاتی در ایران، فصلنامه کتاب،شماره48. 

28. روان شناسی سال سوم نظام جدید متوسطه(1389)، رشته‌ی ادبیات و علوم انسانی.

29.روزنامه اقتصاد(1383)،مفهوم سواداطلاعاتی و با سواد اطلاعاتی دریک نگا،دنیای اقتصاد،??اسفند .

30.روزنامه اقتصاد(1384)، شیوه آموزش سواد اطلاعاتی : مفهوم سواد اطلاعاتی و باسواد اطلاعاتی دریک نگاه، پانزدهم فروردین ماه هشتاد و چهار.

31.رئیسی، زهره(1380)، روان‌شناسی تربیتی، اصفهان، مانی، چاپ اول.

32.زمانی،هادی(1382)، خود-راهبری یادگیری در بین دانشجویان، فصلنامه علوم پزشکی اصفهان، دو 6شماره 14 .

33.سان پینگ(1388)، گستره اطلاعات در علوم مختلف،ترجمه:میرمعینی،علی، پایان نامه کارشناسی،دانشگاه کردستان،رشته علوم تربیتی. 

34.سان، پینگ (2004)، سواد اطلاعاتی در آموزش عالی چین ،ترجمه مرضیه بردستانی . فصلنامه کتاب . 

35.ستایش ،حسن(1383)،سواداطلاعاتی: به مناسبت برگزاری همایش سواد اطلاعاتی درمشهد مقدس اول ودوم خردادماه،انتخاب.??اردیبهشت ماه . 

36.سید محمدی، یحیی (1377)، کتاب روانشناسی یادگیری ، انتشارات روان ، چاپ اول. 

 بیگدلی، زاهد (1383) ،نگاهی دیگر به آموزش استفاده کنندگان از کتابخانه: بررسی عوامل بازدارنده این نوع آموزش در ایران، در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه  نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد. 

37.سیف، علی‌اکبر(1378)، روان‌شناسی پرورشی نوین، تهران، دوران، ویرایش ششم.

38.سیف، علی‌اکبر(1380)، روان‌شناسی تربیتی، تهران، دانشگاه پیام نور، چاپ هشتم.

39.سیف،علی اکبر(1376)،مقدمه ای بر نظریه های یادگیری،نشر دوران،چاپ اول. 

40.سیاسى، على‏اکبر(1380) ، نظریه‏هاى شخصیت یا مکاتب روان‏شناسى، انتشارات تهران.

41.شاهار بانون، جعفر (1379) ،بازاریابی محصولات و خدمات فن آوری اطلاعات از طریق کتابخانه: تجربه مالزی؛ ترجمه زهرا موسوی زاده. در گزیده مقالات ایفلا 98 (آمستردام: 16-12 اوت 1998). تهران. کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.

42.شعاری‌نژاد، علی‌اکبر(1368)، مبانی روان‌شناختی تربیت، تهران، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1368، چاپ دوم.

43.شعبانی، حسن(1383)، مهارت‌های آموزشی و پرورشی، تهران، سمت، چاپ هجدهم.

44.صمیعی، میترا.(1383 )، امکان سنجی ایجاد آموزش مجازی  نقشه مفهومی در اینترنت،در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه  نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383. به کوشش رحمت اله فتاحی و دیگران. مشهد. سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی.

45.صیامیان،حسن،شهرانی،افسانه(1383)، ویژگیهای با سواد اطلاعاتی در قرن بیسن و یکم، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .

46.طالقانی، محمود(1380)، روش تحقیق نظری( رشته علوم اجتماعی)، انتشارات دانشگاه پیام نور، چاپ سوم، .

47.طباطبایی، ناهید(1378)،بررسی مفهوم سواد اطلاعاتی، پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی، دانشگاه تهران، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی.

48.طباطبایی،ناهید(1381) ،فاطمه، سواد اطلاعاتی،دایره المعارف کتابداری. ج ?. 

49.عالیشأن کرمی،محمد علی(1386)، بررسی تاریخچه سواد اطلاعاتی در جهان، فصلنامه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، سال نهم،شماره 54. 

50.عسگرزاده، الهام (1386)، نقشه مفهومی و اثرات و نتایج آن در جهان،ماهنامه اطلاع یابی و اطلاع رسانی.شماره 8.

51.عصاره،فریده(1383)،سواد اطلاعاتی یا ایجاد مهارت های لازم در دانشجویان برای دستیابی و استفاده از اطلاعات، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .

52.علی اکبرزاده،هیلان(1377)، کتابداران قرن بیست ویکم،فصلنامه کتاب؛دوره نهم،شماره اول،بهار.

53.عینی،پاشا(1387)، یادگیری در دوران بلوغ،تهران، افراز. 

54.فارمر، ال(2001)، جایگاه فناوری در امر اموزش، ترجمه:یادگاری،میترا،پایان نامه کارشناسی علوم ارتباطات دانشگاه بهشتی. 

55.فارمر، لسلی(2001) ،سواد اطلاعاتی : روش اصلاحی برای همه مدارس  ، ترجمه حسن صیامیان، افسانه شهرابی . مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران، مجله الکترونیکی نما. دوره دوم ، شماره سوم . 

56.فتاحی، رحمت اله (1383)،  نقشه مفهومی و بهسازی رفتار اطلاع یابی پژوهشگران ضرورت ادغام  نقشه مفهومی در فرآیند پژوهش و تولید دانش". در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه  نقشه مفهومی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383. 

57.فورد، باربارا جی(1374)،نقشه مفهومی به عنوان یک مانع"؛ ترجمه ثریا قزل ایاغ، در: گزیده مقالات ایفلا94، زیرنظر نظر عباس حری. تهران: کتابخانه ملی جمهوری اسلامی.

58.قاسمی، علی حسین (1385). استاندارد قابلیت های سواد اطلاعاتی برای آموزش عالی .کنفرانس سالانه ا نجمن کتابخانه های آمریکا.

59.قاسمی، علی حسین (1385)،بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و انطباق آن با چهار سند توسعه ملی ACRL رساله دکتری تخصصی دانشگاه شیراز . 

60.قاسمی،علی حسین(1383)، ضرورت و چگونگی آموزش سواد اطلاعاتی در توسعه و تقویت آموزش عالی، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .

61.قاسمی، علی حسین و دیگران (1385)،هنجاریابی استاندارد قابلیت های سواد اطلاعاتی (ای سی آرال) برای جامعه دانشگاهی ایران،دو فصلنامه مطالعات تربیتی و روانشناسی، دو فصلنامه علوم تربیتی، روانشناسی،کتابداری.سال هشتم.شماره3.

62.قشلاقی،مریم(1387)،بررسی موانع استقرار آموزش الکترونیکی در کشور، نشریه داخلی سازمان آموزش و پرورش گیلان، سال ششم،شماره 24. 

63.کدیور، پروین( 1382) ،روان‌شناسی تربیتی،انتشارات سمت، تهران.

64.کریمی، یوسف(1380)، روان‌شناسی تربیتی، تهران، ارسباران، چاپ اول.

65.کوهستانی،زینب(1380)، سواد:مفاهیم کاربردی در حوزه اطلاع رسانی، در سمینار اموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتیدر کتابخانه، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها،مشهد،1و2،خرداد ماه .

66.کیامنش،مرادعلی(1374)،روانشناسی آموزشی،تبریز،فناور.

67.گنجی،محمد(1382)، روش تحقیق در علوم تربیتی و روانشناسی،انتشارات سمت، چاپ دوم. 

68.لطف آبادی،امیر علی(1381)، ارائه مدلی مفهومی برای یادگیری خودراهبر، دومین کنفرانس یادگیری الکترونیکی،تهران،سالن همایشهای رازی. فروردین ماه.

69.ماریان کورن(1378)، سواد رسانه ای در فراسوی آموزش عالی،ترجمه:محمد زاده،سوسن، پایان نامه کارشناسی رشته کتابداری  اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی سیستان . 

70.مدیر امانی،هیلا(1383)، بررسی فناوریهای نوین ارتباطی با میزان سواد رسانه ای دانشجویان، همایش منطقه ای ارتباطات و مخابرات،بیرجند. 

71.مروجی، سمیرا (1389). سواد اطلاعاتی. ماهنامه الکترونیکی ارتباط علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران.

72.مسعودی، امیر (1388). بررسی استانداردها و مهارتهای مورد نیاز سواد اطلاعاتی،ماهان نامه فرهنگ و اطلاع رسانی وزارت ارشاد اسلامی، شماره 37. 

73.معرفت، رحمان. عضدی، مرضیه. (1386)،استانداردهای سواد اطلاعاتی برای دانشجویان آموزش عالی،فصلنامه کتاب، شماره 169، بهار. 

74.معرفت، رحمان،عضدی، مرضیه(1386)،استانداردهای سواد اطلاعاتی برای دانشجویان آموزش عالی،فصلنامه کتاب، شماره 169، بهار .

75.منتظر، غلامرضا، نصیری صالح، فرزین. فتحیان، محمّد(1386)،طراحی مدل توسعه سواد اطلاعاتی در ایران، فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی، شماره 44.

76.منصوریان، یزدان و نعیم آبادی، محمد (1383)، نقش وب سایت کتابخانه ها در ارتقای سواد اطلاعاتی در: آموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها مشهد1و2 خرداد 1383. 

77.مولسو، رابرت(1371)،روانشناسی شناختی، ترجمه فرهاد ماهر، انتشارات رشد.

78.مومن زاده، نسترن و امیری، زهرا .(1387). سواد و سواد اطلاعاتی. ماهنامه الکترونیکی ارتباط علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران.

79.نظری ،مریم(1384)،سواداطلاعاتی اولویت نوظهورجهانی،ابراراقتصادی.??مرداد . 

80.نظری، مریم (1384). سواد اطلاعاتی.تهران. مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران.

81.نوروزی چاکلی،امیر(1383)، بررسی میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه آمل،پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شیراز. 

82.نیت.ل، گیج و دیوید.سی، برلاینر(1374)،روان‌شناسی تربیتی، ترجمه غلامرضا خوی‌نژاد و همکاران، مشهد، پاژه، چاپ اول. 

83.وزیری، اسماعیل (1384)، بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی کتابداران کتابخانه های دانشگاه شیراز .پایان نامه کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی. دانشکده علوم تربیتی.

84.هاشملو،فرخ(1387)، بررسی و تحلیل یادگیری بر خط در بین دانشجویان ،پایان نامه کارشناسی دانشگاه پیام نور مرودشت. 

85.هاشمیان، احمد(1384)، اصول و مبانی روان‌شناسی تربیتی، تهران، تندیس، چاپ اول.

86.هرگنهان و السون(1376)، مقدمه‎ای برنظری های یادگیری،ترجمه دکتر علی اکبرسیف، نشر دوران .

87.هیپورت،مارک(1380)، مطالعه ای در باب سواد . مهارت های اطلاعاتی دانشجویان دوره کارشناسی: گنجاندن آموزش سواد و مهارت های اطلاعاتی در برنامه های درسی دوره کارشناسی،ترجمه ناهید طباطبایی، گزیده مقالات ایفلا 99(بانکوک:20-28 ات1999) تهران: کتابخانه جمهوری اسلامی ایران. 

88.هیل،مایکل(1381)،تأثیر اطلاعات بر جامعه، بررسی ماهیت،ارزش و کاربرد اطلاعات، ترجمه محسن نوکاریزی، تهران: انتشارات چاپار . 

89.یادگارزاده، غلامرضا.پرند، کورش. بهرامی، آرش(1386)،نحوه حضور دانشگاههای ایران در جامعه اطلاعاتی،ماهنامه تدیبر، سال 18، شماره 181، خرداد ماه. 

 

ب- انگلیسی 

 

2.Bastable SB. Nurse as educator: principles of teaching and learning. 2nd ed. Boston: Jones and Barlett

3.Valizadeh L, Fathiazar S, Zamanzadeh V. [Nursing and midwifery students" learning styles in Tabriz

4.12. Rakoczy M, Money S. Learning styles of nursing students: a 3-year cohort longitudinal study. J Prof

5.Campeau AG. Distribution of learning styles and preferences for learning environment characteristics

6.14. Linares AZ. Learning styles of students and faculty in selected health care professions. J Nurs Educ 1999

7.15. Lunyk-Child OI, Crooks D, Ellis PJ, Ofosu C, O"Mara L, Rideout E. Self-directed learning: faculty and

8.16. Salehi Sh, Soleimani B, Amini P, Shahnoshi E. [A survey of relation between learning styles and

9.17. Sarchami R, Hosseini SM. [Relationship of learning styles with educational progress of nursing students

10.18. Nadi MA. [Barrasiye amadegi khodrahbari dar yadgiri cp18748_daneshjooyane pezeshki va dandanpezeshkiye

11.19. Shahnooshi E, Salehi Sh, Soleimani B, Amini P. [Barasie ertebate sabkhaie yadgiri dar cp18748_daneshjooyane

12.20. Kollb DA. The learning style inventory: technical manual. Boston: McBer Co. 1976.

13.21. O"Kell SP. A study of the relationships between learning style, readiness for self-directed learning and

14.22. Myrick F, Young O. Nursing perceptorship, connecting practice and education. Philadelphia: Lippincott

15.Saif AA, Lordegani SM. [Moghayeseye Sabkhaye yadgiri cp18748_daneshjoyan ba tavajoh be jensiyat, maghtaee

16.Cavanagh SJ, Hogan K, Ramgopal T. The assessment of student nurse learning styles using the Kolb

17.25. Kalbasi S, Naseri M, Sharifzadeh GH, Poursafar A. [Medical students" learning styles in Birjand

18.Miflin BM, Campbell CB, Price DA. A conceptual framework to guide the development of self-directed,

19.Lee G. The adult learner: neglected no more. Training Journal 1998; 35: 47-52.62-70.

20.O"Shea E. Self-directed learning in nurse education: a review of the literature. J Adv Nurs 2003 Jul; 43(1):

21.Fisher MJ, King J. The self-directed learning readiness scale for nursing education revisited: a

22.Ewan CH. Teaching nursing. London: Chapman and Hall pub. 1991.

23.among Emergency Medical Care Assistants (EMCAs) in Ontario, Canada. Prehosp Disaster Med 1998

24.confirmatory factor analysis. Nurse Educ Today 2010 Jan; 30(1): 44-8.

25.daneshgahe olume pezeshkiye Esfahan dar doreye oloum payeh va interni]. [Dissertation]. Isfahan:

26.Dec; 38(9): 407-14.

27.Education Development Center of Kerman University of Medical Sciences 2008; 1(5): 10-16. [Persian]

28.Ausubel, D. P. (1968). Education psychology: A cognitive view. New York: Holt, Rinehart, and Winston.

29.in Qazvin]. The Journal of Qazvin University of Medical Sciences 2004; 30(??): 64-7.

30.Isfahan University of Medical Sciences. 2000. [Persian]

31.Jan-Mar; 13(1): 55-62.

32.Khorasgan Azad University. 2003. [Persian]

33.learning styles inventory. Nurse Educ Today 1995 Jun; 15(3): 177-83.

1.Levett-Jones TL. Self-directed learning: implications and limitations for undergraduate nursing education.

34.lifelong learning in problem-based medical curricula. Med Educ 2000 Apr; 34(4): 299-306.

35.Medical Education 2000; 1(1): 41-6. [Persian]

36.medical university]. Iranian Journal of Medical Education 2006; 6(2): 141-5. [Persian]

37.Nurs 1995 May-Jun; 11(3): 170-74.

38.Nurs Educ 2002 Jan; 41(1): 25-31.

39.Nurse Educ Today 2005 Jul; 25(5): 363-8.

40.parastari ba raveshe tadrise asatid dar daneshgahe ollum pezeshkie Esfahan]. [Dissertation]. Isfahan:

41.Patterson C, Crooks D, Lunyk-Child O. A new perspective on competencies for self-directed learning. J

42.preferred teaching methods in nursing, Isfahan university of medical sciences]. Iranian Journal of

43.pub. 2003.

44.Regan JA. Motivating students towards self-directed learning. Nurse Educ Today 2003 Nov; 23(8): 593-9.

45.student perceptions. J Nurs Educ 2001 Mar; 40(3): 116-23.

46.tahsili va reshteye tahsili]. Pajohesh va Barnamerizy dar Amozesh Âli. 2001; 7(1): 91-93.

47.teaching preference of learner nurses in one health district. Nurse Educ Today 1988 Aug; 8(4): 197-204.

48.university of medical sciences strides in development of medical education]. Journal of Medical

49.Wilkins. 2004.

50.Williams & Wilkins. 2007.

51.Young LE, Paterson BL. Teaching nursing developing: a student-centered learning environment. Lipincott

52.Freeman, F. A. (2004), The power and benefits of concept mapping: measuring use, usefulness, ease of use, and satisfaction, International Journal of Science Education, 26 (151- 169).

53.Kimchin, I. M. (2006), Concept maping, Powerpoint, and pedagogy of access, Journal of Biology Education, 40 (79-83).

54.Novak , J. and Gowin, D. B. (1984) Learning How to Learn (Cambridge: Cambridge University Press).

55.Novak, J. D. (1977). A theory of education. Ithaca, IL: Cornell University Press.

 

 

 

56.Zele, E. V. (2004), Improving the usefulness of concept maps as a research tool for science education, International Journal of Science Education, 26 (1043- 1064).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

<   <<   56   57   58   59   60   >>   >