سفارش تبلیغ
صبا ویژن

95/6/31
7:44 صبح

دانلود پروژه مقاله برآورد احتمالات خشکسالی وترسالی با استفاده ا

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله برآورد احتمالات خشکسالی وترسالی با استفاده از شاخص خشکسالیSPI و زنجیره مارکوف word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله برآورد احتمالات خشکسالی وترسالی با استفاده از شاخص خشکسالیSPI و زنجیره مارکوف word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله برآورد احتمالات خشکسالی وترسالی با استفاده از شاخص خشکسالیSPI و زنجیره مارکوف word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله برآورد احتمالات خشکسالی وترسالی با استفاده از شاخص خشکسالیSPI و زنجیره مارکوف word :

-1 مقدمه زمینه بسـیار ضـروری است. برای پدیده خشکسالی تعاریف متفاوتی ارائه شده
خشــکســالی پدیده ای طبیعی اســت که می تواند در هر جایی رخ دهد و ، خشکسالی عبارت است از کمبود مستمر و [13] اسـت، به عقیده پالمر1
خســـارات قـابل توجهی به بشـــر و طبیعت وارد آورد، بنابراین مطالعه در این ×غیر طبیعی رطوبت در یک دوره زمانی معین که معمولا یک سال می باشد.

بر اساس هدف های مورد بررسی، خشکسالی به شکل های متفاوتی رخ می دهد که اولین شــکل آن خشــکســالی هواشــناســی بوده که در اثر کمبود بارندگی به وجود می آید و می تواند باعث زیان های اقتصــادی قابل ملاحظه ای گردد. پس از رخداد خشــکســالی هواشــناســی، ســایر خشکسالی ها از قبیل هیدرولوژیکی، کشاورزی و اقتصادی ممکن است به وقوع بپیوندد.
خشـکسالی در تمام نواحی اقلیمی اعم از مناطق خشک، نیمه خشک

و مناطق نیمه مرطوب رخ می دهد. همه مناطق دنیا به طور موقت، اما نامنظم از تکرار شــرایط خشــکســالی رنج می برند، اما این وضــعیت در مناطقی که از نظر اقلیمی به طور نامنظم توســط ســامانه های مختلف آب و هوایی تحت تاثیر قرار می گیرند، بیشـــتر مشـــاهده می شـــود. (رضیئی و همکاران.([1]

یکی از قدم های مهم و اساسی در مطالعات خشکسالی و ترسالی، پایش

و پیش بینی خشکسالی با استفاده از شاخص بارش استاندارد 2(SPI) می باشــد که یکی از جامع ترین شــاخص های مطالعه خشــکســالی و ترسالی به شمار می آید. از شاخص بارش استاندارد (SPI) برای پایش دوره های خشـک سـال های 1993-1994 در ایالت کلرادو استفاده شده است.[12] تعداد زیادی از شـاخص های خشکسالی تا به امروز پیشنهاد شده است

از جمله این شـاخص های خشـکسالی هواشناسی می توان به شاخص

پـالمر( PDSI1، پـالمر( [13] با کاربرد زیاد در ایالات متحده، شـــاخص دهـک هـا Deciles)، گیبز و مـاهر( [10] به عنوان شاخص کاربردی در استرالیا ، شاخص خشکسالی موثر( EDI2، بایون و ویلهایت ( [8] و شــاخص اکتشــاف خشــکســالی RDI3)، تی ساکریس و ونجلیس ( [15] اشاره نمود. که از میان آن ها شاخص SPI بــه عنوان شـــاخص مرجع توســـط ســــازمــان جهــانی هوا شناسی (WMO) مورد قبول قرار گرفته است.1

بررســی های آماری به روش های مختلف از جمله تحلیل ســری های زمانی، همبســتگی خطی و غیرخطی ، مدل های ARMA4 واســتفاده از توزیع ها ی آماری شـناخته شده نظیر توزیع نرمال ، گمبل، پیرسون و غیره انجـام می گیرد. آنچه در این تحقیق مورد اســـتفاده قرار گرفته اسـت، روش آماری زنجیره مارکوف مرتبه اول می باشد. مدل زنجیره مارکوف در علوم مختلفی مانند هوا شـناسـی، اقلیم شـناسی، اقتصاد و صــنعت کاربرد دارد. کلارک و کاراس [9] روابط تحلیلی بین بارندگی و روانـاب را در یـک حوضـــه آبریز برای یک مدل توزیع احتمال مورد بررسـی قرار دادند ، و مدل توزیع احتمال شرطی (زنجیره مارکوف ) را

برای نشــان دادن چگونگی توالی بارش و تعریق، در عرض های مختلف جغرافیایی بکار بردند.

آزام و همکاران [6] در برآورد بازده مراتع با اســتراتژی های مختلف بهره برداری، از مـدل زنجیره مـارکوف بهره جســـتند واثرات بارندگی، تعداد دام و چگونگی چرا را روی محصول مرتعی بررسی کردند.

در ایران عـدل[3] نیز از الگوی زنجیره مارکوف مرتبه اول برای تعین احتمالات تامین آب از دریاچه امیر کبیراستفاده کرد. وی نتیجه گرفت که احتمال کمبود آب دریاچه در درازمدت به کمک آمار هر ســاله 0,2 است.

جعفری بهی [2] بـه کمک زنجیره مارکوف احتمالات پیشـــامدهای متوالی روزهای خشــک (غیر بارانی) و تر(بارانی) با آســتانه 0,1 میلیمتر در روز برای مـاه هـای نوامبر تا آوریل ســـال های 1965-1995 را در ایسـتگاه های بوشـهر،شـیراز، اصفهان،کرج و بندر انزلی تحلیل نمود و نتیجه گرفت که داده های بارندگی روزانه ایســـتگاه های مورد مطالعه برازش خوبی بر زنجیره مارکوف مرتبه اول دارد.
علیزاده و آشــگر طوســی [4] پیش بینی وضــعیت آب و هوایی در اسـتان خراسـان رضـوی را با استفاده از نمایه SPI و زنجیره مارکوف مطالعه کردند. در اســتان ســیســتان و بلوچســتان می توان به مطالعه رضــیئی و همکاران[1] با اســتفاده از زنجیره مارکوف در زمینه رفتار تصادفی نمایه SPI اشاره کرد، لازم به ذکر است که آنها به مقوله پیش بینی نپرداخته اند اما علیزاده و همکاران[5] با اســتفاده از نمایهSPI و زنجیره مارکوف خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان را پایش و پیش بینی نمودند.

در بررســی حاضــر از شــاخص SPI و زنجیره مارکوف برای بررســی احتمال وقوع ترسـالی و خشکسالی در دراز مدت برای ایستگاه واقع در شـهرستان سراوان استفاده شد. به این منظور از مقادیر بارش 39 سال اخیر در ایستگاه سینو پتیک سراوان استفاده شد.

.1مواد و روش ها

4Auto Regressive Moving Average 1.Palmer Drought Severity Index 2.Effective Drought Index

3Reconnaissance Drought Index

.1-1 منطقه مورد مطالعه

شکل:1منطقه مورد مطالعه شهرستان سراوان در استان سیستان وبلوچستان

.2-1 شاخص خشکسالی SPI

شـــاخص SPI یک ابزار قوی در پردازش داده های بارندگی اســـت و هدف آن اختصاص ارزش عددی به بارندگی است که از این طریق بتوان نواحی با آب و هوای متفاوت را با هم مقایسه کرد. برای مثال، آنچه در نواحی حاره ای، خشــکســالی ایجاد می کند، همان مقدار بارندگی می باشـد که به عنوان بارش سنگین در نواحی بیابانی مورد توجه قرار می گیرد. در این طبقه بندی، خشکسالی برای یک دوره زمانی وقتی ظاهر می شـــود که نمایه SPI مقداری کمتر از -1 به خود می گیرد. پایان دوره خشـکسـالی را در صـورتی می توان اعلام کرد که این نمایه مقدار مثبت پیدا کند. براسـاس روش محاسبه ذکر شده در طبقه بندی نمایه SPI، وضـعیت منطقه مورد مطالعه را از نظر وقوع خشــکسالی و روند آن می توان مورد بررسی قرار داد.

از مزیت های SPI این اســت که محاســبه SPI بر پایه داده های بارندگی اســتوار بوده و به شــرایط رطوبت خاک بســتگی ندارد. برای تعیین شــاخص SPI از مقادیر بارندگی ســالانه هر ایســتگاه در طول دوره آماری طولانی مدت ( حداقل 30 سال) استفاده شده است .

ویژگی اصـلی SPI انعطاف پذیری آن در اندازه گیری خشـکســالی در مقیاس های زمانی متفاوت اسـت زیرا خشـکسالی از لحاظ دوره دارای دامنه بسـیار گسـترده ای اسـت . بنابراین تشخیص و پایش آن با انواع مقیاس ها ی زمانی مهم است.

SPI به دو صـــورت کوتاه مدت 1)، 3 ، 6 و9 ماهه) و بلند مدت 12) ،24 ،48 و72 ماهه) محاسبه می شود. و در هر مقیاس زمانی، بارندگی آن دوره خـاص را بـا بارندگی همان دوره برای تمام ســـال هایی که

اطلـاعات برای آن ثبت شـــده، فراهم می آورد.SPI کوتاه مدت،

شـرایط رطوبت خاک را منعکس می کند و برآورد فصلی از بارندگی را مشخص می سازد. در این مدل، تغییرات بیشتری وجود دارد و نشانگر آن اسـت که نمایه SPI کوتاه مدت، حســاســیت بیشتری به تغییرات شــرایط رطوبت دارد و همان طور که n طولانی تر می شــود. بارندگی ماه جدید، اثری کمتری بر کل بارندگی دارد و نمایه به آهسـتگی پاسخ می دهد. بنابراین با کوچکترین تغییر در بارندگی ماهانه، سریعا به بالای صــفر و چناچه منفی باشــد، به زیر صــفر می رود. SPI طولانی مدت، خشــکســالی را بهتر منعکس می کند و مقادیر SPI برای این مقیاس زمانی، با سیل ها، سطح آب درسطح ها و منابع آب زیرزمینی مرتبط است. مقیاس زمانی کوتاه مدت، نوسانات زیادتری نسبت به نوع بلند مدت آن دارد و نسبت به شرایط رطوبت حساس است.

.3-1 روش محاسبه شاخص SPI

برای محاسبه این نمایه، از توزیع گاما برای برازش داده های بلند مدت بارش اســتفاده می شــود که پس از انجام محاســبه های لازم و تعیین پارامترهای مربوط به نمایه SPI انجام می گیرد.

همچنان که بیان شـد محاسبه SPI شامل برازش تابع چگالی احتمال گاما بر توزیع فراوانی بارندگی برای یک ایستگاه معین است.

 

اشتراک‌گذاری:

 

 

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/31
7:44 صبح

دانلود پروژه تحقیق (یو اس پی) UPS)Uninterruptible Power Supplies

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق (یو اس پی) UPS)Uninterruptible Power Supplies) word دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق (یو اس پی) UPS)Uninterruptible Power Supplies) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق (یو اس پی) UPS)Uninterruptible Power Supplies) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق (یو اس پی) UPS)Uninterruptible Power Supplies) word :

امروزه با وجود مادربرد هایی که خیلی هم گران نیستند می توانید از روشهای ارزان قیمت مختلفی برای حفاظت مادربرد کامپیوتر در برابر مشکلات منبع تغذیه ( برق شهر ) استفاده کنید. ولی هیچ روشی مانند استفاده از UPS یا یک منبع تغذیه بدون وقفه نمی تواند از مادربرد یا سایر تجهیزات گرانقیمت شما در برابر مشکلات برق حفاظت کند. زمانیکه شما یک سرور یا کامپیوتر گرانقیمت دارید اهمیت وجود UPS بیشتر می شود. UPS برای فیلتر نوسانات ناخواسته برق ورودی و کنترل ولتاژ آن دارای مدارات خاصی است. و برای حل مشکل قطع برق یا افت بیش از حد ولتاژ ( افت ولتاژ برای بسیاری تجهیزات مضر است یا سبب از کار افتادن موقت آنها می شود ) از باتری استفاده می کند. که کل این مچموعه را تغذیه پشتیبان می گویند.

اما برای انتخاب یک UPS باید خدمتتان عرض کنم این به خود شما بستگی دارد که چه میزان می خواهید خرج کنید و UPS را برای چه منظوری مورد استفاده قرار می دهید. مصرف انرژی آنچه محافظت می کنید عامل دیگری است که در خرید UPS نقش مهمی ایفا می کند. واحدی که بوسیله آن ظرفیت UPS یا مقدار انرژی که به شما میدهد بیان می شود عبارت است از آمپر-ساعت. مثلاً یک UPS پنجاه آمپر ساعت می تواند دستگاه شما را با جریان 2 آمپر به مدت 25 ساعت یا با جریان 5 آمپر به مدت 10 ساعت تغذیه کند. توجه داشته باشید که میزان جریان را مصرف دستگاه تعیین می کند پس زمان تغذیه برای یک UPS مشخص به میزان مصرف دستگاه شما دارد. بدیهی است در صورتیکه زمان بحرانی که به یک منبع تغذیه احتیاج دارید کوتاه باشد می توانید از UPS با آمپر-ساعت کمتر و در نتیجه ارزانتر استفاده کنید. البته یک محدودیت هم در این زمینه وجود دارد و آن این است که جریان نامی UPS شما باید از کل برق دستگاههای شما ( به آمپر ) بزرگتر باشد.

نکته دیگری که در پایان توجه شما را به آن جلب می کنم این است که هیچگاه از یک محافظ لوازم برقی ( مانند محافظ یخچال یا کامپیوتر ) در خروجی یک UPS استفاده نکنید یا به عبارت دیگر زمانیکه از UPS استفاده می کنید نباید از این محافظ ها به طور همزمان برای یک دستگاه استفاده کنید چون باعث صدمه دیدن دستگاه شده و حتی از نظر ایمنی شما هم می تواند خطرناک باشد.



USB

اتصال یک وسیله USB به کامپیوتر ساده است. کانکتور یا سوکت USB را در پشت کامپیوترتان به راحتی می توانید پیدا کنید و کابل USB را به آن وصل کنید.

اگر دستگاه جدیدی را از طریق USB به کامپیوتر وصل کنید. سیستم عامل شما (مثلاً ویندوز) به طور خودکار وجود یک وسیله USB را تشخیص می دهد و از شما دیسک حاوی راه انداز (یا درایو) سخت افزار جدید را می خواهد. ولی اگر دستگاه قبلآ نصب شده باشد کامپیوتر به طور خودکار آ ن را فعال می کند و با آن ارتباط برقرار می کند یک وسیله USB هر موقع می تواند نصب شود (به کامپیوتر متصل شود) یا از سیستم جدا شود.

بسیاری از دستگاههای USB کابل USB خود را به همراه دارند. یعنی کابل از یک سمت به دستگاه وصل است و قابل جدا کردن نیست و از سمت دیگردارای یک سوکت نوعA است که از این سمت به کامپیوتر وصل می شود

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/31
7:44 صبح

دانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 دانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word دارای 33 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت دانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلوددانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلوددانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن دانلود پروژه پاورپوینت بیماری بلاست برنج word :

اسلاید 1 :

مقد مه :

پس از گندم ، برنج مهمترین محصول زراعی به حساب می آ ید و نقش مهمی  درتغذیه  مردم  جهان  دارد  و پس از

گندم ، بیشترین  سطح  زیرکشت  را به خودش  اختصاص

داده است .

دراین زراعت عواملی زیان آور وجود  دارد  که  عملکرد

را در برنج تحت تا ثیر قرارمی دهد و از عوامل زیان آور در  زراعت  برنج  می توان  آفات ،  بیماریها ،  کمبودها

و علفهای هرز را نام  ببریم که  نقش عمده ای در کاهش

محصول برنج  ایفا می کنند .

اسلاید 2 :

واز آنجائیکه  تولیدات  داخلی جوابگوی مصرف   داخلی
نیست دولت به اجبار اقدام به  واردات برنج  کرده  است
وبا توجه به افزایش سالیانه جمعیت و ا فزایش نیاز مردم ، شناخت این عوامل زیان آور ومبارزه با آنها امر اجتناب  ناپذیر است که یکی از این عوامل  زیان آور  بیماری بلاست برنج است .

اسلاید 3 :

نام بیماری ، بلاست برنج یا گردن پوسیده

است که درگیلان معروف به پر (Rotten neek )

سوز یا گل خشک است که مهمترین بیماری برنج در

سراسر جهان است .

اسلاید 4 :

خسارت بیماری :

این بیماری بعلت انتشار وسیع  و تاثیر مخرب آن در شرایط

مناسب ،بیماری اصلی برنج بوده و مورد توجه است و میزان کاهش محصول  به  زمان آلودگی بستگی  دارد .  یعنی هر چه

آلودگی زودتر صورت بگیرد خسارت بیشتر است ویا اگر بلاست برگ بیشتر باشد خسارت در مراحل بعدی بیشتر است .

گیاهچه های برنج درمرحله پنجه زدن اغلب کاملا از بین  می

روند  و در  مورد  کاهش  محصول  در اثر بلاست  برگ  نیز کوششهایی شده است و تحقیقات نشان داد که بلاست برگ سبب کوتولگی بوته ها ، کاهش محصول  خوشه های  کامل  و  وزن هزاردانه و وزن شالی می شود .

اسلاید 5 :

ب ) آلودگی بند یا گره :

آلودگی درروی بند یا گره بصورت لکه های خاکستری مایل به سیاه بوده که در بند های پایین ساقه بیشتر است که معمولا ساقه هایی که گره آنها بلاست زده باشد به آسانی شکسته می شوند .

اسلاید 6 :

Panicul blast آلودگی خوشه که به بلاست خوشه

 نامیده  می شود  و Neek blast یا بلاست گردن  

 بیشترین خسارت را خواهد داشت ،خسارت در این مرحله   بستگی  به  زمان  آلودگی  خوشه  دارد  و  چنا نچه

 آلودگی در مرحله  گل دهی یا  شیری شدن دانه ها  رخ White_ panicle  دهد دانه ها کاملا پوک وخوشه   سفید میگردد و اگر حمله د یرتر شروع شود ،  دانه ها    قسمتی پرشده ولی مغز آنها به رنگ سفید یا سبز وخرد  وشکننده درمی آید ، برای هردو نوع خسارت به ازای هر 10% بلاست گردن حدود 6% کاهش محصول و 5%  

اسلاید 7 :

عامل بیماری یا پاتوژن :

برای قارچ عامل بیماری در مراحل مختلف نامهایی از قبیل

Pyricularia grisea الف )

Dactylaria grisea ب   )ِ

P – oryzae ج   )

D – oryzae د   )

توسط محققین بکار رفته است  اما  در واقع  بیماری  بلاست    تولید می شود. Pyricularia grisea برنج در اثر قارچ

که منحصرا  به حالت  غیر جنسی ( فرم ناقص )  یعنی  تشکیل کنیدی ومیسیلیوم تکثیر یافته وفرم کامل قارچ یعنی فرم جنسی تا کنون  در  طبیعت  یافت  نشده  است  ولی  فرم  جنسی  آن

است .Magnaporthe grisea

اسلاید 8 :

  در  خانوادهAscomycotina که این  قارچ  یک  

است  که  تولید  آسکوسپورهای Physosporthe  

شفاف ،دوکی شکل وبا سه حجره در آسک های دو لایه میکند

اسلاید 9 :

سیکل بیماری :

زمستانگذرانی قارچ به صورت میسیلیوم  وکنیدی بر  روی اندامهای آلوده برنج  وعلفهای هرز و بقایای گیاهی  و یا غلات زمستانه  است  که  در بهار با مساعد شدن  هوا  اسپورها

بوسیله  باد  بر  روی برگ  گیاه میزبان  قرار  می گیرند  که آلودگی پس از تندش کنیدی وتشکیل آپرسوریوم  و نفوذ  بداخل

اپیدرم وکوتیکول صورت میگیرد .

پس میسیلیوم ها درداخل سلول های گیاه رشد می کنند واز آنها تغذیه می کنند  وعلایم  بیماری پس  از چند روز ظاهر می شود یعنی ایجاد لکه روی گیاه می کنند .

اسلاید 10 :

تاثیر مواد غذایی روی بیماری :

1 ) ازت

اثر ازت روی بیماری با شرایط خاک وهوا وهمچنین روش کاربرد کودهای ازته فرق می کند .

الف ) استفاده از کود ازته زود اثر( سولفات دوآمونیوم )در

یکبار وبه مقدار زیا د

  ب )  اثر بر روی سیلیکاته شدن سلولهای اپیدرمی

 ج  ) استفاده از کود سرک و کود سبز

 د   ) فرم ازت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/31
7:43 صبح

دانلود پروژه مقاله مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مختلف و تعیین

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مختلف و تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی در ماش word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مختلف و تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی در ماش word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مختلف و تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی در ماش word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مختلف و تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی در ماش word :

خلاصه

به منظور مطالعه اثرات تنش خشکی بر صفات مورفولوژیک ،فنولوژیک ، کمی و تعیین بهترین ژنوتیپ مقاوم به خشکی از طریق شاخصهای مقاومت به خشکی و ترسیم بای پلات ششصد اکوتیپ ماش در دو طرح آگمنت جداگانه تحت دو شرایط تنش وبدون تنش مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج حاصل از این پژوهش درصد تغییرات صفات در اثر تنش خشکی نشان داد که تنش خشکی تاثیر منفی بر کلیه ارقام مورد بررسی دارد. بیشترین آسیب مربوط به ارتفاع گیاه و کمترین آسیب مربوط به وزن صد دانه ،شاخص برداشت و طول غلاف بود . نتایج حاصل از بررسی و تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی نشان داد که شاخصهای تحمل به تنش، میانگین هندسی و حسابی بهره وری مناسب بوده و گزینش بر اساس آنها می تواند ژنوتیپهای مقاوم را شناسایی کند . ژنوتیپهای 1،17،170،394 به عنوان ژنوتیپهای با عملکرد بالا در هر دو شرایط تنش و بدون تنش شناخته شد . از طرفی با توجه به آنکه ژنوتیپهای شناخته شده در ناحیه مطلوب بای پلات نیز قرار گرفت این ژنوتیپها به عنوان ژنوتیپهای با پتانسیل عملکرد بالا در هر دو محیط تنش و بدون تنش معرفی گردیدند .

واژه های کلیدی: ماش ،تنش خشکی ، شاخص مقاومت به خشکی

مقدمه

کشور ما دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک است و کمبود آب یکی از مشکلات اساسی کشاورزی ایران میباشد، لذا وقوع تنش خشکی در دوره رشد گیاهان امری اجتناب ناپذیر است. عکسالعمل گیاهان مختلف و حتی رقمهای مختلف از یک گیاه نسبت به تنش خشکی متفاوت است (4، 22). در حال حاضر نیز، قسمت اعظم تولید حبوبات در مناطق دیم صورت میگیرد و عملکرد بالقوه پایین ارقام کنونی، بکارگیری محدود نهادههای کشاورزی، اتخاذ روشهای نامناسب تولید و وقوع تنشهای زیستی و غیرزیستی طی فصل رشد از عوامل مهم کاهشتولیدو نوسونات عملکرد این گیاهان محسوب میشود(3).

تنشهای محیطی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده الگوی پراکنش گیاهی در سطح جهان می باشد و تنش خشکی نیز به سهم خود تعیین کننده بخشی از این پراکنش میباشد

(2). مقدار آب موجود در خاک برای رشد گیاه دارای یک حد بهینه است و چنانچه به هر میزان از این حد کمتر یا بیشتر شود رشد گیاه را کاهش خواهد داد (2). در دهه اخیر مطالعات زیادی در زمینه تنشهای گیاهی حاصل از خشکی در دنیا صورت گرفته و اطلاعاتی نیز جمع آوری گردیده است ،لیکن بکارگیری آنها در برنامه های کلاسیک با مشکلاتی روبرو بوده است (2).
علت این امر عمدتا وجود اثر متقابل ژنوتیپ و محیط ذکر شده که ارتباط صفات با هم و با عملکرد دانه را شدیدا دچار تغییر و تحول نموده و سبب بی اعتباری نتایج این گونه آزمایشات شده و رسیدن به نتایج قطعی را مشکل و عمدتا غیر ممکن ساخته است (19). از این رو عملکرد در شرایط تنش هیچگاه نتوانسته ملاک مناسب و دقیقی جهت انتخاب ژنوتیپهای متحمل به خشکی باشد و همواره هدف از تهیه ارقام متحمل به خشکی ارقامی بوده که به طور نسبی در مقایسه با سایر ژنوتیپها تنش را

مکاتبه کننده: عبدالهادی حسینزاده

098 مجله علوم کشاورزی ایران، جلد 34، شماره 4، سال 1382

بهتر تحمل کرده و در شرایط محیطی یکسان افت عملکرد کمتری را حاصل نماید (20). هارد اولین کسی بود که مساله تهیه ارقام متحمل به خشکی را به روش انتخاب در شرایط تنش آبی مصنوعی مطرح نمود و انتخاب محیط آزمایش با اقلیم منطقه دارای تنش را شرط نهایی موفقیت آمیز در آزمایش دانست (14). دونالد (1988) اولین بار بهبود عملکرد دانه را بر اساس اصلاح اجزای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی عملکرد در گیاهان پیشنهاد نمود. بسیاری از آزمایشاتی که جهت اصلاح ژنوتیپها برای مقاومت به خشکی صورت میگیرد، عموما در دو شرایط تنش و بدون تنش اجرا میشوند. هدف اصلی این گونه آزمایشات انتخاب ژنوتیپهایی است که به هر دو شرایط فوق سازگار باشند. برای انتخاب گیاهان بر اساس عملکرد شاخصهای متفاوتی پیشنهاد شده است. این شاخصها عملکرد گیاه را در دو محیط تنش و غیر تنش دربرمیگیرند

(10). فیشر و مورر (1978) شاخص حساسیت به تنش1 را پیشنهاد کردند که براساس رابطه زیر محاسبه می شود.
SSI 1 (YS / YP) SI

عملکرد بالقوه هر ژنوتیپ در محیط بدون تنشYP =

عملکرد بالقوه هر ژنوتیپ در محیط تنش YS =

میانگین عملکرد کلیه ژنوتیپ ها در محیط بدون تنش Y p =

میانگین عملکرد کلیه ژنوتیپ ها در محیط تنش Y s =

SI (1 YSYP )

از SI 2 به عنوان شدت تنش نام برده می شود. هر چه مقدار SSI کوچکتر باشد، میزان مقاومت به خشکی بالاتر است.
انتخاب بر اساس SSI سبب گزینش ژنوتیپ های با عملکرد پایین در شرایط عادی، ولی عملکرد بالا در محیط تنش میشود .

رزیل و هامبلین (1981)شاخص تحمل3 و شاخص متوسط باروری4 را به صورت زیر ارائه دادند.

Tol YP YS MP YP 2YS

1 . stress susceptibility index 2 . Stress Intensity 3 . Tolerance Index 4 . Mean Productivity

هر چه شاخص تحمل کوچکتر باشد حساسیت به خشکی ژنوتیپ کمتر بوده و مطلوبتر است. گزینش بر اساس این شاخص سبب انتخاب ژنوتیپهایی میشود که تحت شرایط بدون تنش عملکرد پایین، ولی در شرایط تنش عملکرد بالقوه بالایی دارند. شاخص متوسط باروری نیز باعث گزینش ژنوتیپهایی میشود که عملکرد بالایی در شرایط مطلوب دارند.

ولی از عملکرد کمی در شرایط نامطلوب برخوردارند.

کلیه این شاخصها قادر به شناسایی ژنوتیپهای دارای عملکرد بالا در محیط تنش و بدون تنش از ژنوتیپهای دارای عملکرد بالا در محیط تنش نمیباشند. فرناندز (1992) شاخص تحمل به تنش5 را ارائه کرد که قادر به شناسائی ژنوتیپهای دارای عملکرد بالا در دو محیط تنش و بدون تنش از سایر ژنوتیپها بود. این شاخص به صورت زیر محاسبه میشود (10).
(YP)(YS)
STI مقدار بالاتر شاخص STI برای یک

(YP)2

ژنوتیپ نمایانگر تحمل به تنش بالاتر وعملکرد بالقوه بیشتر آن ژنوتیپ میباشد. وی شاخص مفید دیگری به نام میانگین هندسی باروری6 را نیز ارائه کرد که به صورت زیر بیان میشود.
GMP (YS)(SP)

کاستا و همکاران (1999) اثرات آبیاری رادر مراحل مختلف رشدی و دستورزی مبدا – مقصد بر عملکرد و اجزای عملکرد ماش مورد ارزیابی قرار دادند. مراحل رشد شامل مرحله رویشی، گلدهی و پرشدن غلاف بود. تیمارهایی که در طی دو مرحله یا بیشتر آبیاری شدند عملکرد معنیدار بیشتری از آنهایی که فقط در یک مرحله آبیاری شدند، داشتند. در تیمار با 2 مرحله آبیاری، آبیاری در طی گلدهی و پرشدن غلاف مؤثرتر بود.

آبیاری در طی مرحله گلدهی فقط در یک مرحله آبیاری حداکثر عملکرد را تولید نمود.

در آزمایشی که توسط کاپتیپون و همکاران (1988) صورت گرفت علت حصول عملکردهای پایین در فصول خشک تنش شدید رطوبت و در فصل مرطوب وزش بادهای شدید در مرحله بلوغ ذکر گردید. هم چنین عملکرد بالا به تولید غلاف بیشتر و بزرگتر و مقاومت به آفات و بیماریها ربط داده شد.

5 . Stress Tolerance Index 6 . Geometric Mean Productivity

ضابط و همکاران: بررسی اثرات تنش خشکی بر صفات ; 198

گرزیسیاک و همکاران (1996) به منظور بررسی تنوع ژنتیکی برای تحمل به خشکی در حبوبات (لوبیا، سویا، نخود، لوپین) تعداد 81 ژنوتیپ از گونههای ذکر شده را طی سه سال تحت دو تیمار تنش و بدون تنش ارزیابی کردند. بر اساس شاخص حساسیت به تنش ژنوتیپها به دو گروه مقاوم و حساس تقسیم گردیدند. در ارقام مقاوم شاخص حساسیت به تنش کمتر از 13/0 و در ارقام حساس این شاخص بزرگتر از 44/0 بود.

گرزیسیاک و همکاران بین صفات فنولوژیک و تحمل به خشکی ارتباطی مشاهده نکردند ولی به نظر میرسد که کلیه ارقام تمایل به کاهش دوره رشد در واکنش به تنش خشکی دارند، در حالیکه آبیاری باعث به تعویق افتادن این مراحل میشود. ضمنا اثر خشکی بروزن 001 دانه معنیدار نبود.

این تحقیق به منظور بررسی اثرات تنش خشکی بر روی صفات مورفولوژیک، فنولوژیک و کمی ماش، تعیین بهترین شاخص مقاومت به خشکی و معرفی بهترین ژنوتیپهای مقاوم به خشکی از طریق شاخصهای مقاومت به خشکی و ترسیم بایپلات صورت گرفت.

مواد و روشها

ششصد اکوتیپ ماش به همراه سه رقم مهر، گوهر و پرتو در دو طرح آگمنت جداگانه یکی با آبیاری مرسوم و دیگری با آبیاری محدود در مزرعه آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران واقع در دولت آباد کرج دراردیبهشت سال 9731 مورد بررسی قرار گرفتند. در این آزمایش به ازای هر ده ژنوتیپ سه رقم شاهد به کار رفت و ابتدا و انتهای هر بلوک را شاهدها تشکیل دادند. با توجه به تعداد ژنوتیپها، هر شصت ژنوتیپ در یک بلوک قرار گرفت و جمعا آزمایش از ده بلوک تشکیل گردید ضمن آنکه هر بلوک خود شش بلوک کوچکتر را نیز در خود جای داد. عملیات تهیه زمین شامل شخم پاییزه، دیسک بهاره، تسطیح و تهیه جوی و پشته بود. بذور مورد نظر قبل ازکشت جهت جلوگیری از بیماریهای قارچی باسم تیمیدین ضد عفونی گردید. مقدار کود مصرفی دویست کیلوگرم کود فسفره قبل از کاشت درهر هکتار بود. بذور مربوط به هر ژنوتیپ که شصت الی هفتاد بذر بود در خطی به طول دو و نیم متر و فاصله ردیف نیم متر کشت گردید. اولین آبیاری در تاریخ 12/2/9731 انجام

گردید و به عنوان تاریخ کشت در نظر گرفته شد. پس از آن آبیاریهای دیگر تا شروع تنش هر هفت روز صورت گرفت. در تاریخ 13/3/9731 تنش مورد نظر آغاز گردید. لذا پس از این تاریخ یک قطعه به طورمرسوم و هر هفت روز آبیاری گردید و قطعه دیگر که مورد تنش واقع گردید هر دوازده روز آبیاری گردید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/6/31
7:43 صبح

دانلود پروژه مقاله در مورد مدیریت پروژه pm word

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله در مورد مدیریت پروژه pm word دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله در مورد مدیریت پروژه pm word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله در مورد مدیریت پروژه pm word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله در مورد مدیریت پروژه pm word :

مدیریت پروژه pm

• تاریخچه مدیریت پروژه:
دراوایل دهه 50میلادی،شخصی به نام «E.l DuPont de Nemours» باهمکاری نیروی دریایی امریکا یک کارمشترک مدیریت پروژه(باترکیب یک نموداربرنامه ریزی پروژه وجدول زمان بندی رایانه ای) رابه انجام رساندند.این دو کارخودرابا دو پروژه مجزا ودوتیم مستقل ولی باهدف یکسان آغازنمودند.هدف آنها بهینه نمودن برنامه ریزی،زمان بندی وهماهنگی پروژه هابود.هرچندنگرش آنها برپروژه ها

شباهتی به یکدیگرنداشت ولی درنهایت به این جمع بندی رسیدندکه بایدنحوه برنامه ریزی وفنون زمان بندی خودرا به نحوی بهینه کنندتاازمنابع نیروی انسانی،مواد وابزارخود بتوانند بهترین استفاده راببرند.
سیستم DuPont،روش مسیربحرانی یاCPM نام گرفت.هدف این روش بهینه نمودن بازدهی، زمان بندی وهزینه های پروژه های مهندسی بود.با استفاده ازاین روش انجام پروژه هاتایک سوم وهزینه هانیزبه مقدارقابل توجهی کاهش یافت.درهمان هنگام،نیروی دریایی سیستمی رابرای برنامه ریزی وهماهنگی کارهای بیش از3000پیمانکاروشرکتهای طرف قراردادخودابداع نمود.این پیمانکاران وشرکتها مشغول تهیه وتولیدنوعی موشک زیردریایی مجهز به کلاهک اتمی به نامPolarisبودند.سیستم ابداعی ایشان فن بازنگری وارزشیابی برنامه یاPERTنام گرفت.بکارگیری این سیستم تولیدموشک فوق را2سال جلو انداخت.

موفقیت این دوسیستم،دیگران رابرآن داشت تاروشهای دیگری ابداع کنند نام برخی ازاین روشها عبارتنداز:
روش ارزیابی پروژه یا PEP، کمترین برآوردهزینه یا LESS، فن ازشیابی وبازنگری گرافیکی یا GERTواخیرا روش ترسیم پیشنیازی یاPDM.دوروشCPMوPDMبیشترین مقبولیت رادرمیان داشته اند.اولی درمیان مدیران ودومی درمیان تولیدکنندگان نرم افزار.این روشهای نموداری جایگزین نمودارمیله ای یاbar chart می گردند.روش نمودارمیله ای یک روش سنتی با ترکیب فازهای برنامه ریزی و زمان بندی است.روش برنامه ریزی شبکه ای یاگرافیکی وظیفه برنامه ریزی رااززمان بندی جدانموده تاکنترل ونظارت بهتری بر پروژه هاایجادشود.وظیفه برنامه ریزی منتج به نمودارشبکه یانمودار برنامه ریزی شده و وظیفه زمان بندی یک جریان محاسباتی دستی یا رایانه ای است که

براساس نموداربرنامه ریزی بدست می آید.
• تعاریف مدیریت پروژه ازدیدگاههای مختلف:
1- مدیریت پروژه: مدیریت پروژه شامل مهارتها،ابزارهاوفرایندهای مدیریتی است که مورد نیازبرای اجرای موفقیت آمیزپروژه می باشد.بطورکلی مدیریت پروژه شامل موارد زیر می باشد: 1- مهارتها 2- ابزارها 3- فرایندها
1- مهارتها: مجموعه ای ازمهارت وتجربه لازم برای کاهش میزان ریسک پروژه ودانش تخصصی می باشدتاازاین طریق احتمال موفقیت پروژه افزایش یابد.
2- ابزارها: مجموعه ای ازانواع متعددی ازابزارها برای بهبود شانس وموفقیت پروژه می باشد که این ابزارها شامل الگوهای مستندسازی،ثبت ونرم افزارهای برنامه ریزی و طراحی وچک لیستهای ممیزی وفرمهای بررسی می باشد.
3- فرایندها: مجموعه ای ازتکنیکهاوفرایندهای متعددمدیریتی برای کنترل زمان،کیفیت و هزینه،تغییرات وریسک می باشد.
2- مدیریت پروژه: فرایندمجموعه فعالیتهای یکپارچه وبه هم مرتبط می باشدولذاکسب نتیجه هریک ازمحدوده های مدیریت پروژه،معمولا درسایرین نیزموثراست.تعامل بین محدوده ها دارای نتایج مثبت ومنفی برای هریک ازآنان است.به عنوان مثال تغییردرمحدوده کارغالبا درافزایش هزینه پروژه موثراست اما این تاثیرمی توانددرروحیه مجریان ویاحتی کیفیت محصول یاخدمت موردنظراثرمنفی داشته باشند،لذا دراین تعاملات می بایستی همیشه به اهداف پروژه توجه نمود. موفقیت درمدیریت پروژه،مستلزم مدیریت برتعامل بین محدوده ها برای نیل به اهداف پروژه به بهترین روش ممکن می باشد.
3- مدیریت پروژه: مجموعه ای ازفعالیتهاطرح ریزی شده درجهت کسب نتیجه ای معین است که بایددرقالب یک مقیاس زمانی مشخص وبااستفاده ازبودجه ای معین انجام شودوهمچنین پروژه هابایدازکارهای روزمره سازمان متمایزکنیم وازطریق اعمال روشهای صحیح مدیریت پروژه به بهبود عملکردها بپردازید.
4- مدیریت پروژه: موافق استانداردPMI،مدیریت پروژه شامل بکارگیری چهارعامل اساسی:1- دانش ،2- مهارتها، 3- ابزارها، 4- تکنیکهای لازم دراداره جریان اجرای فعالیتها،به منظوررفع نیازهای پروژه است.نقش ابزارمناسب درپیشبرد اهداف مدیریت پروژه انکارناپذیراست.درواقع پس ازطراحی سیستم مدیریت پروژه درسازمان بکارگیری ابزارمناسب دراین سیستم،یکی ازمهمترین عوامل محقق کننده اهداف مدیریت پروژه درسازمان است.
5- مدیریت پروژه: برآوردن نیازهای تجارت وصنعت مدرن درجهان پرشتاب امروز،نیاز به تمرکزبراولویتها،استفاده ازروشهای بهترمدیریت وقالبهای نوینی برای ارتباطات دارد.قرن بیست ویکم بابودجه های کمتروزمان جدیدهستند.برای رقابت دراین محیط بایدکاربیشتری رابامنابع کمتربه نتیجه رساند.اصل رقابت وتلاش برای برتری،سبب ظهورپدیده های نودرهمه بخشهای تجارت وصنعت

شده،نیازبه تغییرونوآوری رابرهمگان مشخص کرده است،رقابت سبب بهادادن بیشتربه ایده هاوطرحهای نوشده است.برای بقادربین رقیبان باید سریع تر،ارزانتروبهتربود.
این چنین نوگرایی سبب تعریف کارهایی جدیدمی شود،کارهایی که تابه حال انجام نشده است درهمان باراول باید به درستی انجام شوند،لذانیازاست تاشمابه ابزارهای جدیدمدیریتی برای رویارویی بااین قبیل کارها مجهزشوید.
پیروزی درپروژه بستگی به برقراری تعادل مناسبی بین سه عامل مهم زمان انجام کار،منابع مورداستفاده ونتایج کاردرراستای ارائه ی سطح مناسبی ازخدمت به مشتری دارد.پروژه درخدمت رضایتمندی مشتری است،بنابراین سه عامل مهم موردنظراو باید درنظرگرفته شده، تعادل منا

سبی بین آنها برقرارشود.اوعلاقه دارد پروژه اش درموعد مقرربه پایان رسد نتایج مشخصات درخواستی را رعایت کنند و دقیقا آنچه باشد که اومی خواسته ودرآخراینکه پروژه قیمت تمام شده ی مناسبی داشته باشد.آنچه که قبلابرآن توافق شده،بودجه ی مناسبی برایش تخصیص داده

شده است.سه موردفوق بیانگرسه عامل اساسی زمان،کیفیت وهزینه هستند که بین آنهاتعادلی برقراراست به عبارتی هرگاه درمقداریکی تغییری ایجادشود،بقیه نیزتغییر می کنند.نسبت بین این سه عامل خطی نیست،گاهی ممکن است که برای کاهش نصف زمان اجراتاچهاربرابرهزینه ی استفاده ازمنابع رابالابرد.تصمیم گیران،حامیان وصاحبان پروژه پیش ازآغازفازبرنامه ریزی پروژه بایدپروژه ای،فارغ ازاندازه ی آن باسه ویژگی فوق ارتباط دارد ودرنهایت روشهای مدیریت پروژه تنها روی این سه ویژگی عمل می کنندوسعی درکنترل این سه مورددارند.

بدیهی است مهمترین مسئله درشروع هرپروژه،صرف نظرازنوع ووسعت کاری آن،داشتن یک استراتژی صحیح، کارآمد وعملی برای پیشبرد هرچه سریعتر،صحیح ترومقرون به صرفه ترپروژه بوده ومهمترین عامل برای نیل به این هدف دسترسی آسان وسریع به اطلاعات صحیح می باشد.
بی شک شمانیزبه عنوان یک مدیرکه مدیریت راتوانایی اتخاذتصمیم هایی سریع وصحیح می دانید به لزوم داشتن ابزاری کارآمدوقوی برای دسترسی به اطلاعات جامع وکاربردی پی برده اید.ابزاری که باراه کاری ساده،دسترسی آسان به کلیه اطلاعات محدوده کاری پروژه رادرهرزمان دلخواه امکان پذیرنماید.این ابزارهامی بایستی دارای قابلیتهای ذیل باشد:
1- دربرگرفتن کل محدوده ی کاری پروژه.
2- دارابودن اطلاعات جامع وکامل پروژه.
3- دسته بندی کلی وجزئی اطلاعات پروژه بنابه نیازومحدوده ی کاری شرکت.
4- دارابودن قابلیت ارائه انواع گزارشهای کاری بنابه نیازکاری.
5- آسان بودن کارکرد.

«شناخت ویژگیهای مهم پروژه»

ویژگیها: نکاتی که بایدمدنظرقرارگیرند:
آغازوپایان مشخص:
هرپروژه دارای یک مرحله شروع ویک مرحله پایان است. 1- برخی پروژه ها باید به دفعات تکرار شوند اما از آنجا که ابتداوانتهای مشخص دارند نمی توان آنهارا فرایند نامید.
2-تفاوت کارروزمزه با پروژه دراین است که کار روزمره تکراری است وفرایند مربوطه پایان مشخصی ندارد.
برنامه منظم:
برای رسیدن به اهداف پروژه ازیک برنامه منظم و روشمند استفاده کرد. 1- یک برنامه ریزی خوب

ضامن تکمیل پروژه در زمان مقرر و درقالب بودجه تعیین شده است ونتایج موردنظررابه بارخواهدآورد.
2- یک برنامه اثربخش الگویی برای هدایت پروژه دراختیارشماقرارمی دهدوجزئیات،اقدامات لازم رامشخص می کند.
منابع مجزا:
تخصیص زمان،نیروی انسانی لازم وبودجه باتوجه به ارزش هرپروژه انجام می شود. 1- برخی پروژه هاخارج ازروندعادی زندگی شغلی وبرخی دیگردرخلال آن انجام می شوندامادرهر صورت لازم است که منابع جداگانه ای به انجام پروژه اختصاص می یابند.
2-موفقیت آمیزبودن یک پروژه مستلزم آن است که درمحدوده منابع تخصیصی انجام شود.
کارگروهی:
پروژه هامعمولا بایدبه صورت گروهی انجام شوند. 1- تیمهای پروژه درعین حال که مسول تحقق اهداف خودهستندوازتحقق آنها احساس رضایت می کننددرمجموع کل سازمان رادرتحقق اهدافش یاری می دهند.
2- پروژه هاچالشهاوتجربیات تازه ای راپیش روی کارکنان سازمان قرار می دهند.
اهداف تثبیت شده:
نتایج پروژه هادرکیفیت یاعملکردنمودپیدامی کنند. 1- یک پروژه اغلب به یک شیوه جدیدانجام کار منتهی می شود یاچیزی راایجادمی کند که قبلا وجود نداشته است.
2- هدفها باید برای کلیه افرادی که انجام پروژه مشارکت دارند مشخص شده باشند.

فصل دوم:

– دلایل استفاده ازمدیریت پروژه

– اقدامات مدیریتی

– وظایف مدیریت پروژه

– کاربردهای مدیریت پروژه

• دلایل استفاده ازمدیریت پروژه:
برخورد انعطاف پذیرومسولانه بانیازهای درحال تغییرمشتریان ازجمله نکات مهمی است که بایدبرمبنایی دردنیای پررقابت کسب وکارموردتوجه خاص قرارگیرد.مدیریت پروژه شمارادرتمرکزیافتن براولویتها،بررسی عملکردها،غلبه برمشکلات وسازگاری باتغییرات یاری می دهد.علاوه براین

بااستفاده ازمدیریت پروژه بهترمی توانید زمام اموررادراختیاربگیرید وبا کمک تکنیکها وابزارهای آزمایش شده آن راحتترمی توانیدگروههای کاری رادرجهت رسیدن به اهدافشان درمحدوده زمانی وبودجه تعیین شده رهبری کنید.هرچندممکن است درابتدای امرسازماندهی یک پروژه زمان

برباشد.امادربلندمدت موجب صرفه جویی دروقت وکاهش ریسک شکست می شود.
• اقدامات مدیریتی:
درزمان کاربردروشهای مدیریت پروژه،اقدامات مدیریتی متعددی به صورت غریزی مورداستفاده قرارمی گیرند.درحالیکه کتب زیادی دراین خصوص نوشته شده،ولی یک درک کلی ازآنها وکاربردشان برای یک مدیریت پروژه کفایت می کند.خلاصه اقداماتی که مورد استفاده قرارخواهدگرفت عبارتنداز:
– تحلیل شبکه(یاتحلیل گرافیکی): نقشه عملیاتی رابااستفاده ازیک نمودارگرافیکی بیان میکند.
– مدیریت برمبنای هدف : یک عمل فنی است که اهداف راتعریف نموده است وروش منظمی برای برآوردعملکردومقایسه آن بااهداف پروژه بیان می کند.این کاردربرنامه ریزی وکنترل ونظارت پروژه کاربرددارد.
– مدیریت برمبنای استثنا: یک عمل فنی دیگری است که مشکلات خاصی که بایدمورد توجه مدیریت قرارگیردرابرجسته می نماید.مطالعات انجام شده نشان می دهدکه مدیریت نبایددر یک زمان خودرابیش از20درصدکل پروژه درگیرنماید.
– تقلیل هزینه: دراین روش سعی می شودبدون تحمیل هزینه های زیاد،زمان انجام وتکمیل پروژه راکاهش داد.
– تخصیص منابع: برای انجام هریک از فعالیتهای پروژه منابعی درنظرگرفته می شود. منظورازمنابع می تواندنیروی انسانی(کارکنان وکارگران)،اعتبارات مالی (هزینه لازم برای انجام فعالیتها) ،لوازم،ابزارومواردباشد.
– ترازکردن منابع: دراین روش فعالیتها به نحوی زمان بندی می شوندتاازمنابع موجودبتوان به صورت یکنواخت درطول پروژه استفاده نمود.
• وظایف مدیریت پروژه:
ازسال1981،باتلاش موسسه مدیریت پروژه یاPIM،مدیریت پروژه به صورت یک حرفه مستقل درآمده است.این موسسه برنامه ای تحت عنوانPMPیاگواهی مدیریت پروژه خبره راتدارک وپشتیبانی نمود.این برنامه شامل داوطلبانی می شود که دارای سوابق تحصیلی وتجربه کاری لازم بوده وتخصص کافی درکلاسهایPMBOKبه دست می آورند. PMBOkاز9موضوع تشکیل شده که به قرارزیراست:
1- مدیریت اهداف: نظارت برپروژه ازطریق اهداف ودستیابی های موردنظرکارفرما.
2- مدیریت هزینه: نظارت برهزینه های پروژه ازطریق تجمعی ،سازماندهی وتحلیل اطلاعات ونهایتا ارائه گزارش مالی.
3- مدیریت زمان: برنامه ریزی،زمان بندی ونظارت برپروژه جهت دستیابی به اهداف زمانی.
4- مدیریت نیروی انسانی: راهبردوهماهنگی افراد شرکت کننده درپروژه.
5- مدیریت کیفیت: دستیابی به استانداردهای کیفی جهت ارتقاء کارایی پروژه.
6- مدیریت پیمان/ تامین: انتخاب،مذاکره وسفارش تهیه وخریدمواد،ابزاروخدمات.
7- مدیریت ارتباطات: پخش اطلاعات وداده هابه صورت مستمردرمیان اعضاء تیم پروژه ومدیران پروژه.
8- مدیریت ریسک: مواجهه با درجه نامعلومی وعدم اطمینان های موجود درپروژه ازطریق دانش وتجربه درشرایط خاص.
9- مدیریت یکپارچه سازی: همگن کردن صحیح همه اجزاء ووظایف یک پروژه.

• کاربردهای مدیریت پروژه:
به کارگیری اصول مدیریت پروژه درصنعت،مشاغل تجاری ودولتی افزایش یافته است، زیرااکنون ثابت شده که مدیریت پروژه کی می تواند مشکلات وپیچیدگی های روزافزون پروژه هاراحل کرده وبه انجام هرچه بهترآنها کمک نماید.
پیشرفت وتغییرات سریع درزمینه صنایع وتجارت باعث شده روشهای کلاسیک نتوانند خودرابه روزکنندوجوابگوی نیازهای روزهم نخواهدبود.دراین روندچندین روش جدیدمدیریت ابداع شده که بتوانندهمواره خودرابه روزنمایند.ازجمله این روشها می توان ازروش مدیریت مشارکتی ومشارکت کارکنان یاPM/EIنام برد.روش مدیریت مشارکتی یاPMعبارت است ازترکیب فنون ومهارتهایی جهت آماده سازی کارکنان درتمام سطوح، بازنگری ایجاد فرصت برای مشارکت فعال درفرایندمدیریت کلیدی که به موضوعات مربوط به کارهامرتبط شده وبرآنهاتاثیرمی گذارند.مشارکت کارکنان یاEIعبارت است ازفرایندی که کارکنان درتمام سطوح این فرصت راپیدامی کنند که درتمام جریانهای مدیریتی کلیدی که به موضوعات مرتبط باکارهامربوط می شوندمشارکت فعال نمایند.این گروههااغلب دوایرکیفی نامیده شده ودارای مسولیتهای بسیارمرتبط به یکدیگرهستندبه عبارت دیگرآنها،باید تقریبا درهمه ابعادعملیاتی ازجمله: تعیین هدف (اولین قدم در مدیریت پروژه)،برنامه ریزی،سازماندهی (تقسیم کارها) وتصمیم گیری شرکت نمایند. هدف جامعPE/EI یادوایرکیفی،ایجادیک روش مدیریتی است که کلیه کارکنان یک مجموعه رادرتمام سطوح،تشویق به همکاری وهماهنگی نموده تابه اهداف مشترک خودبرسند.
یکی ازاصولی ترین شعارهایی که شرکت ماشین سازی خورددراعمال روشPM/EI به کاربرد،چنین است:
«مشارکت کارکنان روش زندگی ماست.ما باید به یکدیگراطمینان کرده وبه هم احترام بگذاریم.»

فصل سوم:

– فوایدومحدودیتهای مدیریت پروژه

– مراحل انجام پروژه

– ایجاد چشم اندازبرای پروژه

– چرخه حیات مدیریت پروژه

• فوایدومحدودیتهای پروژه:
استفاده ازفنون مدیریت پروژه درراهنمایی ونظارت برنحوه اجرای پروژه هاباعث ایجادیک اطمی

نان قبلی جهت تکمیل موفقیت آمیزپروژه می گردد.هنوزهم قضاوتهای موردی ارزشمند بوده وکسب نتایج مطلوب حاصل کوششهای بی دریغ می باشد.
مهمترین عامل موفقیت یک مدیریت پروژه پشتیبانی کامل کلیه سطوح مدیریتی،مخصوصا مدیریت سطوح بالااست وآنهاباید معتقدبه کلیه اصول باشند.اگرچه مدیریت پروژه نیازبه کوشش،همکاری،مشارکت ودقت عمل داشته وبه ظاهرمشکل می نمایدولی اخذ نتیجه مطلوب ارزش آن راداردنقاط قوت مدیریت پروژه به قرارزیراست:
1- ارائه یک تصویرواضح ازدورنمای پروژه که قابل ارتباط می باشند.بااین تصویرمسو لیت کلیه افرادشرکت کننده درپروژه به روشنی مشخص می گردد.
2- کارکنان جدیدرابه راحتی درجریان امورقرارداده وآنهاراباجزئیات امورآشنامی سازد.
3- کلیه دست اندرکاران درپروزه راوادارمی سازدتابادقت بیشتری به جزئیات پروژه بپردازند.
4- حساب مشخصی رابرای هریک ازمسولین فعالیتهای پروژه تشکیل می دهدتا بامراجعه به این حسابها وضعیت هریک رانظارت وبررسی نمود.
5- یک روش بسیارعالی برای تعریف روابط بین گروههاوفعالیتهای مختلف یک پروژه ارائه می نماید.
6- قادربه تصحیح به موقع پروژه درزمان وقوع تغییرات ویاشرایط غیرقابل پیش بینی می باشد.
7- بامشارکت فعال وکارآموزی اعضای گروهها،آنها به توسعه حوزه ای خودهدایت می نماید.
برای حصول نقاط قوت،پروژه بایدمحدودیتهای متعددی رااعمال نمود:
1- برنامه پروژه نبایدپیچیده باشد.برای جلوگیری ازهرگونه سوء برداشت بایددرحدامکان ساده باشد.
2- اعمال تغییرات درنموداربرنامه ریزی پروژه ممکن است به زمان بیشتری برای برنامه ریزی مجددنیازداشته باشد.
«مراحل انجام پروژه»

آغازگران پروژه درموردیک چشم اندازمشترک توافق می کنند.

اعضای اصلی گروه اهداف ومقاصد رامشخص می کنند.

درمورداقدامات ومنابع ونحوه اولویت بندی آنها تصمیم گیری می شود.

برنامه پروژه توسط کلیه افراد وگروههای درگیر پروژه تصویب می شود.

مدیریت پروژه برنامه رااجراوگروه رادرجهت تحقق اهداف هدایت می کنند.

 

برپیشرفت پروژه نظارت ودرصورت لزوم برنامه آن تجدیدنظرمی شود.

پروژه درزمان مقررودرمحدوده بودجه تعیین شده باموفقیت خاتمه می یابد.

« ایجاد چشم انداز برای پروژه»
برای ضرورت ایجاد تغییر دلایل موجهی پیدا کنید.

جلساتی رابا اعضای اصلی گروه وحامی پروژه ترتیب دهید.

 

مشخص کنیدکه درحالت ایده آل،پروژه چه تغییری ایجاد خواهد کرد.

احتمال دستیابی به چشم انداز ایده آل راارزیابی کنید.

یک بیانیه قابل تحقق برای چشم اندازخودتهیه کنید.

«چرخه حیات پروژه»
فراینداختتامی

فراینداجرایی
فرایند برنامه ریزی
فرایندآغازین

فصل چهارم:

– فرایندهای پروژه
– تعامل بین فرایندها
– فرایندهای اصلی وعمده
– فرایندهای فرعی وکمکی
– فرایندهای اجرایی
– فرایندهای کنترلی
– فرایندهای اختتامی

• فرایندهای پروژه :
برای اجرای هرپروژه، مجموعه ای ازفرایندهای مختلف صورت می گیرد. یک فرایند شامل «مجموعه فعالیتهای لازم الاجرا برای حصول به یک نتیجه مشخص» است.این فراینده

اتوسط مجریان پروژه انجام می شود. اغلب این فرایندهابه دو دسته ذیل تفکیک می گردند:
فرایندهای مدیریت پروژه: که شامل تشریح وسازماندهی فعالیتهای پروژه می باشد. این فرایندهادراغلب پروژه ها ودرزمانهای مختلف قابل اجرامی باشد.
فرایندهای تهیه محصول پروژه: که شامل تهیه،تولیدوارائه محصول پروژه می باشد.این فرایندها عمدتا درغالب تعیین چرخه حیات پروژه بیان می گردند.ازابتدا به انتها پروژه تعامل مدلومی بین دودسته فرایند فوق برقرارمی باشد.به عنوان نمونه تعیین محدوده کارپروژه بدون درک کافی ازچگونگی تهیه،تولیدوارائه محصول آن نمی باشد.
• گروههای فرایند:
فرایندهای مدیریت پروژه درقالب یکی ازپنج گروه ذیل انجام می شوند:

فرایندهای آغازین: تشخیص،تدوین وارائه مراحل وفعالیتهای لازم برای شروع پروژه می باشد.
فرایندهای برنامه ریزی: تبیین وتعیین اهداف وانتخاب راهکاربهینه برای کسب نتایج موفقیت آمیزوایفای کامل تعهدات می باشد.
فرایندهای برنامه ریزی: تبیین وتعیین اهداف وانتخاب راهکاربهینه برای کسب نتایج موفقیت آمیز وایفای کامل تعهدات می باشد.
فرایندهای اجرایی: مجموعه عملیات هماهنگی بین کلیه ارکان اجرائی پروژه مطابق برنامه می باشند.
فرایندهای کنترلی: مجموعه فعالیتهای کسب اطمینان ازدستیابی به اهداف پروژه می باشد دراین فرایندهابرای جبران خطاهای احتمالی ازتکنیکهای ارزیابی عملکرد،اندازه گیری، پیشرفت وانجام اقدامات اصلاحی درمواقع ضروری استفاده می شود.
فرایندهای اختتامی: مجموعه فعالیتهای مطابقت مراحل اجراشده واهداف ازپیش تعیین شده پروژه می باشد.
گروههای فرایندی فوق ازطریق نتایج حاصله ازاجرای هریک به یکدیگر مرتبط می شوند. این نتایج به صورت خروجی برخی وبه عنوان ورودی،مورداستفاده قرارمی گیرد.این ارتباطات که ازابتداتاانتهای پروژه به طور مداوم وچندسویه می باشد.
به عنوان مثال،درابتدا برنامههای اجرائی پروژه توسط فرایندهای برنامه ریزی مشخص می شود.سپس درادامهبادریافت نتایج فرایندهای کنترلی،این برنامه ها به روزآوری ودرفرایندهای اجرائی موثرمی گردند.
توضیح این نکته ضروری است که«گروههای فرایندی درمراحل مختلف پروژه،دارای فعالیتهای موازی هستندوهمزمان درسطوح مختلف وباشدت وکثرت متفاوت اجرامی شوند.»
پس گسستگی وجدائی آنها ازیکدیگر،برای یک لحظه نیزقابل تصورنیست. این اجرای موازی برخی ازفرایندهای مختلف با یکدیگردرتصویرارائه شده است.
فرایندهای اجرایی حجم وگستردگی فعالیتها
فرایندهای آغازین فرایندهای برنامه ریزی
فرایندهای کنترلی فرایندهای اختتامی

مرحله خاتمه زمان مرحله شروع
دریک مرحله ازاجرای پروژه،نهایتا پس ازتعامل کافی بین فرایندهای مختلف،نتایج درقالب خروجی آن مرحله بطورکامل مشخص می شود تا به عنوان ورودی مرحله بعدمورد استفاده قرارگیرد.به عنوان مثال،خروجی مرحله طراحی ومهندسی تهیه،تولیدوارائه مدرک مهندسی است ومی بایستی برای استفاده درمرحله بعد وبرای تهیه وتولید محصول ویا ارائه خدمتی مورد استفاده قرارگیرد.اما این

مدارک برای اجرامی بایدازکیفیت لازم برخوردارباشند.لذا لازم است تاابتداموردبررسی دقیق قرارگرفته وپس ازتاییدمورداستفاده قرارگیرند.درابتدای شروع هریک ازمراحل پروژه،توجه کافی به برخی ازفرایندهای آغازین درحفظ اهداف پروژه وتعهدات مجریان بسیارموثراست.این مراحل وفرایندهای آنها تاحد زیادی بطورموازی اجرامی شوند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >